Хімічний склад яблук і застосування їх у профілактичному харчуванні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2003

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Проаналізовано хімічний склад яблук і продуктів їх перероблення – яблучного соку, вичавок. Охарактеризовано фізіологічну дію, яку справляють на організм людини біологічно активні речовини, що містяться в яблуках. Обгрунтовано застосування яблук у профілактичному харчуванні.
Analyzed the chemical composition of apples and their processing products - apple juice, pomace. We characterize the physiological action you have on the human body biologically active substances contained in apples. Application of apples in preventive nutrition.

Опис

Ключові слова

яблучний сік, пектинові речовини, урсолова кислота, обмін речовин, apple juice, pectin, ursolova acid, metabolism, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Миколів, Т. І. Хімічний склад яблук і застосування їх у профілактичному харчуванні / Т. І. Миколів, Г. О. Лезенко // Розроблення, дослідження і створення продуктів функціонального харчування, обладнання та нових технологій для харчової і переробної промисловості: програма і матеріали 69-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 22–24 квітня 2003 р. – Київ : НУХТ, 2003. – Ч. 1. – С. 101.