Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба (Патент на винахід № 62459 А)
Дата
2003
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба, що містить носії кальцію та заліза, яка відрізняється тим, що як носій кальцію використовують карбонат кальцію, як носій заліза - заліза (III) цитрат та додатково використовують йодказеїн, фолієву кислоту та солод сої, збагачений гідроселенітом натрію у такому співвідношенні (%): кальцію карбонат 27,08 - 32,47 заліза (III) цитрат 0,68-0,86 йодказеїн 0,03 - 0,028 фолієва кислота 0,01-0,012 солод сої, збагачений гідроселенітом натрію 72,2 - 66,63, і додають у хліб у кількості 0,44-0,59 % до маси борошна.
Arrangement for micronutrient enrichment of bread containing medium calcium and iron, which is characterized in that a carrier of calcium using calcium carbonate as a carrier of iron - iron (III) citrate and additionally use yodkazeyin, folic acid and bread soy enriched selenium sodium such a ratio (%): Calcium carbonate 27,08 – 32,47 iron (III) citrate 0,68-0,86 yodkazeyin 0,03 – 0,028 Folic acid 0,01-0,012 malt soy enriched selenium sodium 72,2 – 66,63 and added to the bread of 0,44-0,59 % by weight of flour.
Опис
Ключові слова
композиція, мінеральний склад хліба, збагачення, composition, mineral composition of bread, enrichment, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Патент № 62459 А України, МПК7 А21 D 8/02 Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба / Арсеньєва Л. Ю., Герасименко Л. О., Антонюк М. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № 2003032649 ; заявл. 27.03.2003 ; опубл. 15.12.2003; Бюл. № 12.