Вплив фруктово – овочевого пюре на структурні властивості збивних цукерок
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розроблено нові пектиновмісні пасти на основі яблучної, морквяної, та гарбузової сировини. В овочевій сировині здебільшого міститься низькоетерифікований пектин, який має певні властивості: здатність утворювати гелеві структури у присутності іонів полівалентних металів. Низькоетерифікований пектин є активним радіопротектором, детоксикантом, що надає йому можливості використання як дієтичної добавки, а також у виробництві продуктів оздоровчого та профілактичного призначення.
The new pektynovmisni paste from apple, carrot and pumpkin raw materials. In the vegetable raw materials mostly contain low-etherification pectin, which has certain properties: the ability to form a gel structure in the presence of polyvalent metal ions. low-etherification pectin is active radioprotectors detoxifier, which gives him an opportunity to be used as dietary supplements, as well as in the production of health and preventive purposes.
Опис
Ключові слова
фруктово-овочеве пюре, гарбузове пюре, морквяне пюре, низькоетерифікований пектин, fruit-vegetable puree, pumpkin puree, carrot puree, low-etherification, кафедра технології цукру і підготовки води, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Дорошенко, Є. В. Вплив фруктово – овочевого пюре на структурні властивості збивних цукерок / Є. В. Дорошенко, О. А. Лисогор, О. В. Свідерко, Б. Р. Семчишин, С. Г. Кияниця, В. І. Оболкіна, І. О. Крапивницька // ові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 76-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 12—13 квітня 2010 р. : тези доповідей. - 2010. — Ч ІІ. — С. 150–151.