Спосіб виготовлення нативного хмелевого препарату ароматичного та тонко-ароматичного хмелю з низьким вмістом гірких речовин для хлібопечення (Деклараційний патент на корисну модель № 65938)
Файли
Дата
2011
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб передбачає підсушування, заморожування шишок хмелю, витрушування на ситах лупулінових зерен, що сприяє зменшенню в препараті вмісту гірких речовин. При цьому вміст поліфенолів зменшується незначно. Це дає змогу збільшити дозування хмелю при виготовленні хліба, не надаючи йому надмірної гіркоти. При цьому в хлібі зростає вміст поліфенолів.
The way provides the predrying and freezing hop cones, shakes out on sifts lupulin grains that contributes to reduce the quantity of bitter substances in this preparation and the quantity of polyphenols are slightly reducing. It allowed increasing the dosage of hop for preparation of bread without excess bitterness. The quantities of polyphenols are increasing in the bread.
Опис
Ключові слова
хміль ароматичний, гіркі речовини, лупулінові зерна, поліфеноли, hop aromatic, bitter substances, lupulin grains, polyphenols, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Пат. 65938 Україна, МПК С 12 С 3/00. Спосіб виготовлення нативного хмелевого препарату ароматичного та тонкоароматичного хмелю з низьким вмістом гірких речовин для хлібопечення / Проценко Л. В., Юрчак В. Г., Пасічник І. О., Рак В. П. ; Заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 2011 02613; заявл. 09.03.2011; опубл. 26.12.2011, Бюл. № 24.