Протекторні властивості харчових продуктів, які не містять пектину, щодо Плюмбуму (ІІ)
Файли
Дата
2011
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджено комплексоутворення Pb (II) з амінокислотами, що входять до складу харчових продуктів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів по відношенню до іонів Pb (II).Изучено комплексообразование Pb (II) с аминокислотами, входящими в состав пищевых продуктов. By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the food-stuffs. It Is Installed that Pb (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of some food-stuffs to link Pb (II).
Опис
Ключові слова
комплексоутворення, спектрофотометричний аналіз, токсичні метали, харчові об‘єкти, complexformation, spectrophotometric analysis, toxic metals, food objects, кафедра харчової хімії
Бібліографічний опис
Костенко, Є. Є. Протекторні властивості харчових продуктів, які не містять пектину, щодо Плюмбуму (ІІ) / Є. Є. Костенко, Т. В. Стахмич, О. М. Бутенко // Аналітична хімія, 16-19 травня 2011 р.: тези доповідей. - 2011. – С. 54.