Термодинаміка переходу спіраль – клубок у водних розчинах біополімерів

Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Проведено дослідження механізму золь-гель переходу дисперсних систем методами реології, рентгенофазового аналізу, ЯМР- та ІЧ-спектроскопії. Встановлено, що у певному діапазоні температур спостерігається зміна характеру міжмолекулярних взаємодій у макромолекулі крохмалю, що викликана золь-гель переходом. A study of the sol-gel transition mechanism of dispersed systems by rheology, X-ray analysis, NMR and IR spectroscopy. Found that in a certain range of temperatures observed change in the nature of intermolecular interactions in the macromolecule starch, which is caused by the sol-gel transition.

Опис

Ключові слова

макромолекула крохмалю, золь-гель перехід, вільна енергія, водневі зв'язки, macromolecule starch, sol-gel transition, free energy, hydrogen bonds, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Мельник, О. П. Термодинаміка переходу спіраль – клубок у водних розчинах біополімерів / О. П. Мельник, В. В. Манк // Міжнародна наукова конференція «Химическая термодинамика. Фазовые равновесия и термодинамические характеристики компонентов». – 2010. – Донецьк. – С. 56-58.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced