Total phenolic content and free radical scavenging activity of extracts from selected plants of ukrainian flora: potential for application in functional food technologies
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Last years the search for new sources of natural antioxidants, especially of plant origin, has been increased. Their presence in functional foods may provide a physiological effect on the human organism, helps to reduce the risk of certain diseases (eg inflammatory, cardiovascular, tumor). Phenolic compounds are an important class of secondary plant metabolites and potent free radical scavengers because they can donate their alcoholic hydrogen atom to free radicals. В останні роки посилився пошук нових джерел природних антиоксидантів, особливо рослинного походження. Їх присутність у функціональних харчових продуктів може забезпечити фізіологічну дію на організм людини, допомагає знизити ризик деяких захворювань (наприклад, протизапальних, серцево-судинних, пухлинних).
Опис
Ключові слова
extract, экстракт, екстракт, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Ivanova, V. Total phenolic content and free radical scavenging activity of extracts from selected plants of ukrainian flora: potential for application in functional food technologies / V. Ivanova, L. Arsenieva // Book of abstracts : 7th Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries, 27-30 May, 2012. Subotica. – Belgrade : Institute for Medicinal plants research, 2012. – P. 102.