Інституційний репозитарій
Національного університету харчових технологій
ISSN 2310-8282
Розділи
Виберіть розділ, щоб переглянути його колекції.
Нові надходження
Явища електроосмосу та електрофорезу. Застосування в медицині
(2020) Воробей, Анна Миколаївна; Медвідь, Наталія Вікторівна; Лазаренко, Михайло Васильович
При правильному застосуванні електрокінетичних явищ можна покращити лікування. Насамперед, найбільш дієве використання при захворюванні органів дихання, у офтальмології, косметології, захворюваннях хребта та суглобів, внутрішніх хворобах
Вологість повітря. Вплив вологого середовища на живі організми
(2020) Грищенко, Марина Іванівна; Медвідь, Наталія Вікторівна; Лазаренко, Михайло Васильович
Вологість повітря є одним з найважливіших параметрів атмосфери, що характеризується абсолютною та відносною вологістю та чинить значний вплив на життєдіяльність різних організмів.
Вплив світла на біологічні об’єкти
(2021) Корж, Марія; Лазаренко, Михайло Васильович
Світло може впливати на біологічні об’єкти як позитивно, так і негативно. Це залежить від його кольору, інтенсивності та яскравості. Було досліджено вплив не лише на людей, а й на тварин.
Діелектрична релаксація в системі насичених триацилгліцеринів
(2018) Алєксєєв, Олександр Миколайович; Лазаренко, Максим Михайлович; Лазаренко, Михайло Васильович; Воронцова, Світлана Іванівна
В роботі проведені комплексні експериментальні дослідження температурної залежності питомої теплоємності при постійному тиску та комплексної діелектичної проникності від часто, спектральних та структурних залежностей триацилгліцеридів в широкому інтервалі температур. Проводились дослідження можливості існування механізмів теплового руху при поліморфних структурних солітонів. Припускається, що рух топологічних солітонів призводить до появи релаксаційного процесу.
Причини парникового ефекту та його наслідки
(2021) Сидоренко, Микола; Соколова, Олександра; Лазаренко, Михайло Васильович
Парниковий ефект, який спричиняє глобальне потепління, є одним з найважливіших проблем сучасності. Якщо ми поступово перейдемо до більш екологічно чистих методів, люди мають можливість уникнути великої катастрофи