Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19830
Title: | Antioxidants in food and food antioxidants |
Authors: | Pasichnyi, Vasyl Chebanenko (Omelchenko), Khrystyna Polumbryk, Maksim |
Keywords: | lipids antioxidants oxidation ліпіди окислення антиоксиданти кафедра екологічної безпеки та охорони праці кафедра харчової хімії кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Antioxidants in food and food antioxidants / V. M. Pasichniy, Ch. V. Omelchenko, M. O. Polumbryk // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 17-18. |
Abstract: | One of the major changes that occurs during processing, distribution and final preparation of food is oxidation. The main adverse effect of food oxidizing is a change in sensory quality, rancidity, vitamin destruction, color and food quality loss. Antioxidants are one of the principal ingredients that protect food quality by preventing oxidative deterioration of lipids. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19830 |
Appears in Collections: | Матеріали конференцій |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.