Use of reflection spectra in the near infrared region for oil and fat analysis of products

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Schroth indispensable as high protein additives in the production of fodder for large cattle, pigs, birds, because it contains natural proteins, fiber, vitamins E and C, potassium, phosphorus and other minerals. NIR analyzer makes it possible to automatically calculate the first and second derivative reflectance spectra. Comparison charts showed that more extremes there is depending on the graph of the second derivative of reflection coefficient, that is, through this analysis can be experimentally determine the effect of vibration spectra of other chemical bonds to the formation of the main analytical strips for further quantitative spectral analysis.

Опис

Ключові слова

кафедра фізики, кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, іnfrared spectroscopy, reflectance spectra, sunflower meal, інфрачервона спектроскопія, спектри відбивання, соняшниковий шрот, инфракрасная спектроскопия, спектры отражения, подсолнечный шрот

Бібліографічний опис

Hutsalo, I. Use of reflection spectra in the near infrared region for oil and fat analysis of products / Hutsalo Inna, Litvynchuk Svitlana, Okopna Jana // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня, 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – Ч. 2. – С. 404.