Перегляд за Автор "Іванишина, Катерина Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз способів отримання ефірного масла з пряних рослин(2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена опису передових методів отримання ефірної олії з пряних рослин. Описано ефективність застосування зріджених газів в процесі екстрагування, а саме використання СО2. Проаналізовано доцільність застосування екстракції протитечійної, циркуляційної, вихрової, ультразвукової, імпульсної обробки накладення низько- або високо- і надвисокочастотних коливань, віброекстракціі, витягання за допомогою кульових млинів, роторно-пульсаційного апарату, що призводить до інтенсифікації процесу масообмін. У висновках представлені проблеми даного напрямку. The work is devoted to the description of advanced methods of obtaining essential oil from spicy plants. The effectiveness of the use of liquefied gases in the extraction process, namely the use of CO2, is described. The expediency of using countercurrent, circulation, vortex, ultrasonic, pulse processing of low- or high- and ultra-high-frequency oscillations, vibration extraction, extraction using ball mills, rotary-pulsation apparatus, which leads to the intensification of the mass transfer process, was analyzed. The conclusions present the problems of this direction.Документ Використання систем управляння якістю та безпечністю на підприємствах України(2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена огляду систем управління якістю та безпечністю, що використовуються в Україні на підприємствах харчової промисловості. Описано процеси, які мають включати такі системи, перераховані нормативні документи згідно яких проводиться контроль виробництва. Проаналізовано переваги застосування систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів. The publication is dedicated to the review of quality and safety management systems used in Ukraine at food industry enterprises. Processes that should include such systems are described, regulatory documents are listed according to which production control is carried out. The advantages of using food quality and safety management systems are analyzed.Документ Виробництво прянощів в Україні: об’єми та шляхи використання(2021) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена дослідженню ринку прянощів України. Проаналізовано об’єми експорту та імпорту прянощів Представлені ароматичні сполуки пряних рослин, які визначають їх смак та аромат, а тому впливають на ринок прянощів. Описані перспективні напрямки для більших обсягів виробництва та розвитку даної галузі харчової промисловості в Україні. The work is devoted to the study of the spice market of Ukraine. The volume of exports and imports of spices is analyzed. Aromatic compounds of spicy plants are presented, which determine their taste and aroma, and therefore affect the spice market. Perspective directions for larger volumes of production and development of this branch of food industry in Ukraine are described.Документ Дослідження мікроструктури шоколадних мусів швидкого приготування(2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена встановленню кількості сорбірбінової кислоти, яку необхідно застосувати для подовження терміну зберігання картопляної мезги. Представлено вплив сорбінової кислоти на кислотність мезги. Надані рекомендації, щодо дозування сорбінової кислоти. The thesis is dedicated to determining the amount of sorbic acid that must be used to extend the shelf life of potato pulp. The effect of sorbic acid on pulp acidity is presented. Recommendations are provided for the dosage of sorbic acid.Документ Дослідження хімічного складу листя лавра благородного різного географічного походження(2023) Іванишина, Катерина Миколаївна; Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі досліджено хімічний склад листя лавра благородного. Доведено, що країна походження сировини впливає на хімічний склад листя лавру благородного. Окремі сполуки, такі як білки жири та вуглеводи знаходяться приблизно на однаковому рівні, а кількість ефірної олії відрізняється суттєво. Досліджувані зразки можна використовувати як сировину для отримання лаврової ефірної олії.Документ Дослідження якості консервованих томатів(2021) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Іванишина, Катерина Миколаївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичПри консервуванні томатів відзначено зниження в 1,1…1,3 рази суми цукрів, а аскорбінової кислоти втрачається в 1,3-1,6 рази залежно від сорту. Незалежно від зниження каротину, аскорбінової кислоти і суми цукрів смакові якості консервованих плодів залишаються досить високими, коефіцієнт цукристості склав 42,2…51,3.Документ Огляд передових технологій виробництва ефірної олії з листя лавру благородного(2023) Іванишина, Катерина МиколаївнаДокумент Огляд хімічного складу ефірної олії лаврового листя(2021) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена огляду складу фенольних сполук різних частин дерева лавру та олії отриманого з відповідної частини дерева. Описано вміст окремих сполук, їх кількість та вплив на організм людини. Проаналізовані основні властивості фенольних сполук лавру. The work is devoted to the review of the composition of phenolic compounds of different parts of the laurel tree and the oil obtained from the corresponding part of the tree. The content of individual compounds, their amount and effect on the human body are described. The main properties of phenolic compounds of laurel were analyzed.Документ Проект будівництва цеху з виробництва консервів дитячого харчування на підприємстві ТОВ «Продсервіс-ІР» Київської області(2021) Іванишина, Катерина МиколаївнаДокумент Сріблястий карась як сировина для напівфабрикатів(2020) Іванишина, Катерина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ тезах розглянуто можливість використання сріблястого карася як сировину для напівфабрикатів За даними хімічного складу встановлено можливість направлення карася сріблястого довжиною незалежно від сезону його вилову на отримання ферментованого фаршу. The thesis considers the possibility of using silver crucian as a raw material for semi-finished products According to the chemical composition, the possibility of directing the crucian silver length, regardless of the season of its capture to obtain fermented mince.Документ Сріблястий карась як сировина для напівфабрикатів(2020) Абовян, Софія Олегівна; Іванишина, Катерина Миколаївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ тезах розглянуто можливість використання сріблястого карася як сировину для напівфабрикатів За даними хімічного складу встановлено можливість направлення карася сріблястого довжиною незалежно від сезону його вилову на отримання ферментованого фаршу. The thesis considers the possibility of using silver crucian as a raw material for semi-finished products According to the chemical composition, the possibility of directing the crucian silver length, regardless of the season of its capture to obtain fermented mince.