Перегляд за Автор "Авдієнко, Світлана Олексіївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 23
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Безаварійна зупинка підприємств харчової промисловості в разі виникнення надзвичайних ситуацій(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються надзвичайні ситуації, їх характер та наслідки. Розроблений порядок дій виробничого персоналу в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розглянуто порядок екстреної безаварійної зупинки підприємства. The paper deals with emergencies, their nature and consequences. Developed procedures production staff in case of emergencies situation. The order of the emergency stop trouble-free enterprise.Документ Безаварійна зупинка харчових підприємств у надзвичайних ситуаціях(2012) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаАналізуються небезпечні фактори, що приводять до порушень в роботі харчових підприємств. Приведена схема безаварійної зупинки підприємств м'ясної галузі. Hazards are analyzed, leading to malfunction of food businesses. Present trouble-free circuit stops the meat industry enterprises.Документ Безпека життєдіяльності. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентівмеханічних та енергетичних спеціальностей заочної форми навчання(2011) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаНаведено зміст занять з дисципліни «Безпека життєдіяльності», теми і зміст лекцій, лабораторних занять, питання для підготовки до заліку, розрахункові завдання «Фізичні основи радіаційної безпеки», «Оцінка хімічної обстановки». Shows the content of training course "Life safety", themes and the content of lectures, laboratory exercises, questions to prepare for the offset, calculation job "Physical principles of radiation safety", "Assessment of the chemical environment."Документ Двоступенева вапнокарбонізація у циркуляційному контурі прогресивного попереднього вапнування(2007) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій ЮрійовичРозроблено спосіб очищення дифузійного соку з двоступеневою вапнокарбонізацією, який дозволяє не лише покращати фільтраційно-седиментаційні властивості осаду але й підвищити ефект очищення дифузійного соку. Встановлено оптимальні величини рН та розподіл вапна по ступеням вапнокарбонізації. Проведені промислові випробування даного способу, які показали його високу ефективність. The method of cleaning of diffusive juice with two-stage, that allows not only to become better lauter-sedimentation properties of sediment but also to promote the effect of cleaning of diffusive juice, is worked out. The optimal sizes of рН and distribution of lime are set for to the degrees of. Conducted industrial tests of this method, that showed him high efficiency.Документ Забруднювачі продовольчої сировини та харчових продуктів(2015) Матиящук, Олена Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах громадського харчування(2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаЩороку в Україні від надзвичайних ситуацій (НС) гине біля 70 тис. осіб. Тому виникає необхідність розробки заходів безаварійної зупинки об’єкту громадського харчування, що включає ряд заходів. Суспільство змушене приділяти більше уваги їх вивченню і виділяти для захисту від них щоразу більші кошти.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Оповіщення персоналу підприємств молочної промисловості в аварійних ситуаціях(2012) Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Заєць, Віра АнатоліївнаПідприємства молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами. Безпека функціонування підприємства молочної галузі залежить від багатьох факторів: характеру технологічного процесу і надійності обладнання, умов зберігання та транспортування хімічних речовин та інш. Крім того, безпека підприємства залежить, в значній мірі, від рівня організації профілактичної роботи, своєчасного та якісного проведення планових попереджувальних робіт. Оповіщення працюючих та населення є одним із основних завдань захисту у надзвичайних ситуаціях. Dairy industry are chemically dangerous objects. Safety of the operation of the dairy enterprises depends on many factors: the nature of the process and equipment reliability, storage and transportation of chemicals and so on. In addition, enterprise security depends on the level of prevention, timely and quality of scheduled preventive measures. Notification of employees and the public is one of the main tasks of protection in emergencies.Документ Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами(2011) Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаПід впливом радіації виникає дефіцит деяких вітамінів групи В, зокрема тіаміну. Причинами погіршення забезпечення організму тіаміном можуть бути зменшення споживання харчових продуктів внаслідок радіофобії, порушення його синтезу мікрофлорою кишечника. Under act of radiation there is a deficit of some vitamins of group В, in particular to Thiaminum. Reasons of worsening of providing of organism Thiaminum can be diminishing of consumption of food products as a result of radiophobia, violation of his synthesis by the microflora of intestine.Документ Охорона праці та безпека життєдіяльності : методичний посібник для підготовки керівних кадрів, спеціалістів та співробітників університету з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності(2012) Володченкова, Наталія Валеріївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаДаний навчальний посібник створений відповідно до навчального плану та програми навчання з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності працівників закладів освіти і науки, молоді та спорту, яка затверджена наказом Комітету по нагляду за охороною праці України 17 лютого 1999 року № 27 та на виконання Законів України ст.26 "Про освіту", ст. 18 "Про охорону праці", ст. 8 "Про пожежну безпеку", ст. 20 "Про дорожній рух", ст. 8 "Про цивільну оборону України", ст. 21 "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення" та інших законодавчих актів про безпеку життєдіяльності і наказу Міністерства освіти і науки України від 25.12.2009 р. № 1193 "Про планове навчання і перевірку знань працівників установ, закладів, організацій і підприємств освіти і науки з питань безпеки життєдіяльності " Посібник розрахований на вивчення та підготовку до перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності. Він також може бути корисним для широкого загалу інженерно-технічних працівників різних галузей промисловості. This tutorial was created according to the curriculum and training programs on safety and life safety of employees of educational institutions and Science, Youth and Sports, which was approved by order of the Committee on Labor Safety Ukraine February 17, 1999 and number 27 on the Law of Ukraine century .26 "On Education", p. 18 "On Labour Protection", p. 8 "On Fire", p. 20 "On Road Traffic", p. 8 "On Civil Defense of Ukraine", p. 21 "On sanitary and epidemiological welfare of population" and other laws on the safety of life and order of the Ministry of Education and Science of Ukraine of 25.12.2009, № 1193 "On routine training and testing personnel agencies, institutions, organizations and enterprises of Education and Science safety of life". The manual is designed for study and preparation for testing on safety and life safety. It can also be useful to the public technical workers in industry.Документ Охорона праці. Методичні рекомендації до виконання розділу «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» дипломного проекту (роботи) для студентів економічних спеціальностей денної та заочної форм навчання(2012) Хіврич, Олександр Васильович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Полумбрик, Максим ОлеговичПодано вимоги до розділу «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» в дипломному проекті (роботі), наведено рекомендації до оформлення розділу, а також перелік питань, які повинні бути висвітлені в підрозділі дипломного проекту (роботи) «Охорона праці» та підрозділі «Цивільний захист».Документ Охорона праці. Методичні рекомендації до виконання розділу дипломного проекту (роботи) для студентів усіх напрямів галузей знань 0305 «Економіка та підприємництво», 0306 «Менеджмент і адміністрування» денної та заочної форм навчання(2012) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Полумбрик, Максим Олегович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПодано вимоги до розділу «Охорона праці» в дипломному проекті (роботі), наведено рекомендації до оформлення розділу, а також перелік питань, які повинні бути висвітлені в розділі дипломного проекту (роботи) «Охорона праці». Наведені приклади інженерних розрахунків, що мають бути включені до складу розділу.Документ Очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням(2008) Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаЗа умов очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням підвищується вихід цукру. At the terms of cleaning of diffusive juice a rendement rises with the improved progressive previous liming.Документ Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПроаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.Документ Підвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловості(2012-02) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаПідприємства м’ясної та молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами, оскільки оснащені аміачними холодильними установками. Джерелами потенційної небезпеки цих підприємств також є газове господарство, автозаправні станції, склади кисневих і пропан-бутанових балонів, цех сушіння молочної сировини. Тому на підприємствах м'ясо-молочної галузі повинні бути розроблені «Правила улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення» згідно Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.05.2006р № 288. Companies of meat and dairy industry are chemically hazardous objects because they are equipped with ammonia refrigerating systems. The sources of such companies ’potential danger are also: gas facilities, gas stations, storages of oxygen and propane-butane containers, shops for draying milk raw. That is why companies of meat-dairy industry should develop “Regulations for arrangement, operation and maintenance of the systems for early detection of emergency situations and alert of people in case they appear ” according to the Order of the Ministry of Ukraine for Emergency Situations and on Affairs of Protecting Population from the consequence of Chernobyl Catastrophe № 228, dated 15.05.2006.Документ Підвищення культури безпеки у населення та порядок дій під час повені(2014) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичРозглянуто основні небезпеки для людини, що виникають внаслідок настання повені та заходи, щодо уникнення небезпечних чинників внаслідок руйнування будівель після затоплення водою. The main danger to humans resulting from the occurrence of floods and measures to avoid hazards due to destruction of buildings afner flooding water.Документ Підвищення стійкості підприємств олієжирової галузі(2013) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаСтійкість роботи об’єктів промисловості в цілому та підприємств олієжирової галузі зокрема є одним із важливих чинників техногенної безпеки. Основна вимога техногенної безпеки – попередження розвитку промислових аварій. Stability of the objects of the industry in general and businesses in particular oil and fat industry is a major driver of technological safety. The main requirement of technological safety - prevention of industrial accidents.Документ Підвищення якості підготовки фахівців з питань безпеки харчування(2014) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичПідготовка студентів з питань безпеки життєдіяльності має формувати у майбутніх спеціалістів вміння застосовувати знання як до подальшого вивчення в інших дисциплінах проблем захисту людини від небезпек, так і на забезпечення індивідуального і колективного захистку в побуті й на виробництві. Preparing students for life safety should shape future professionals the ability to apply knowledge of future study in other disciplines challenges to protect people from hazards and to provide individual and collective defense at home and on the workplace.Документ Підготовка фахівців харчових галузей з питань безпеки(2011) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаВ статті розглянуто питання щодо необхідності підвищення рівня підготовки фахівців харчової промисловості з питань безпеки, зокрема прогнозування та визначення основних дій під час аварійної ситуації з викидом сильнодіючих отруйних речовин (СДОР).Документ Спосіб очищення дифузійного соку з відокремленням осаду до основного вапнування та зменшенням загальних витрат вапна(2012) Логвін, Володимир Матвійович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Хомічак, Любомир МихайловичЗапропоновано спосіб очищення дифузійного соку з відокремленням осаду до основного вапнування за умов удосконалення прогресивного попереднього вапнування. Використання запропонованого способу дозволить підвищити ефект очищення дифузійного соку, а також зменшити загальні витрати вапна.