Перегляд за Автор "Бабко, Євген Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 58
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз застосування алюміній та кальційвмісних реагентів в технологічних процесах бурякоцукрового виробництва(2019) Олішевський, Валентин Вікторович; Хомічак, Любомир Михайлович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій ПетровичВ статті проаналізовано застосування хімічних реагентів (гіпсу, сульфату алюмінію, коагулянту ГОАЕС) в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки.The article analyzes the use of chemical reagents (gypsum, aluminum sulfate, GOAES coagulant) in the process of sucrose extraction from beet chips.Документ Апаратурно-технологічні схеми виробництва пектиновмісних порошків(2011) Метльов, Сергій Геннадійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Ющук, Інна ВасилівнаНаведено результати дослідження існуючих способів отримання сушених харчових порошків та започатковано розроблення нових технологічних схем виробництва сухих пектиновмісних екстрактів.Документ Вакуум-апарат безперервної дії для кристалізації цукру (Патент на винахід №37859)(2001) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Бабко, Євген Миколайович; Погорілий, Тарас МихайловичВинахід належить до цукрової промисловості і може бути застосованим у безперервній кристалізації цукру. Предметом винаходу є вакуум-апарат безперервної дії для кристалізації цукру, що включає корпус, трубчату поверхню нагріву, циркуляційні канали, вертикальні перегородки, які ділять камеру росту кристалів на секції, днище, калібровані щілинні отвори для переходу утфелю із секції в секцію і колекторів для підводу цукрового розчину. The invention relates to sugar industry and can be used in continuous sugar crystallization. The invention relates to a vacuum apparatus of continuous action for sugar crystallization, comprising a housing, piping heating surface, circualtion channels, vertical partitions, which separate a chamber of crystal growth for sections, bottom, calibrated slit openings for massecuite transfer from a section to another one, and collectors for supply of sugar solution.Документ Вакуум-апарат з механічним циркулятором (Патент на корисну модель 110795)(2016) Пушанко, Микола Миколайович; Бабко, Євген Миколайович; Самофал, Максим ІгоровичВакуум-апарат з механічним циркулятором, що складається з циліндричного корпусу, нагрівної камери, циркуляційної труби, механічного циркуля тора, патрубків подачі пари та сиропу та клапана для спуску звареного утфелю, який відрізняється тим, що механічний циркулятор виконано у вигляді мішалки з лопатями, передня частина яких виконана у вигляді логарифмічної спіралі Архімеда. A vacuum apparatus with a mechanical circulator, consisting of a cylindrical body, a heating chamber, a circulating pipe, a mechanical circulator nozzles steam and syrup and a valve for lowering cooked massecuite which is characterized in that the mechanical circulator is made in a mixer with blades, the front of which is made in the form of a logarithmic spiral of Archimedes.Документ Вакуум-апарат періодичної дії для уварювання утфелю (Патент на корисну модель № 75187)(2012) Бабко, Євген Миколайович; Вересоцький, Юрій Іванович; Олійник, Віктор ВікторовичВакуум-апарат періодичної дії для уварювання утфелю містить вертикальний циліндричний корпус, пристрій для подачі пари в нагрівальну камеру з кип'ятильними трубками, центральну циркуляційну трубу, ловушку-сепаратор, спускний клапан та додаткові пристрої для вдування пари під нагрівальну камеру. A vacuum apparatus of discontinuous operation for fillmass boiling contains vertical cylindrical housing, device for vapor supply into heating chamber with boiler tubes, central circulation pipe, separator box, drain valve and additional devices for steam injection under the heating chamber.Документ Визначення аеродинамічних властивостей сушильної камери з метою інтенсифікації процесу розпилювального сушіння молочних продуктів(2012) Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Кононов, С. М.Досліджено аеродинамічні властивості камери сушіння з верхньою подачею теплоносія. Обрано нову технологічну схему роботи сушильної камери. Investigated the aerodynamic properties of the drying chamber to the upper coolant supply. A new technological scheme of the drying chamber.Документ Визначення кінетичних характеристик процесу сушіння молочної сироватки розпилювальним способом(2012) Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген МиколайовичНаведено аналітичний огляд існуючих способів переробки молочної сироватки та обгрунтовані способи повного використання усіх її сухих компонентів в умовах промисловості. Визначено кінетичні та температурно-вологі характеристики процесу сушіння одиничних краплин молочної сироватки. Викладено результати досліджень тепло- та масообміну процесу розпилювального сушіння молочної сироватки та отримані рівняння, які дозволяють розраховувати температури краплин в період кіркоутворення, коли процес сушіння лімітується низькою вологопровідністю. An analytical review of existing methods for the processing of whey and justifiable way of full use of all its components in the dry conditions of the industry. The kinetic and temperature-wet characteristics of single droplet drying whey. The results on the heat and mass transfer process of spray drying of whey and equations allowing to calculate the temperature drops during the formation of a crust, when the drying process is limited by the low hydraulic conductivity.Документ Визначення цитотоксичності сухої молочної сироватки, збагаченої магнієм і манганом(2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Дмитруха, Наталія МиколаївнаОцінка цитотоксичності за результатами досліджень invitro з використанням рухливості статевих клітин бика в якості тест-об‘єкту, передбачає експрес-оцінювання токсичності речовин та визначення класу небезпечності. В умовах Лабораторії промислової токсикології і гігієни праці при використанні хімічних речовин Інституту медицини праці АМН України були проведені дослідження цитотоксичної дії сухої підсирної сироватки, збагаченої частинками магнію і мангану внаслідок реалізації методу підводного електроіскрового диспергування гранул металів. Evaluation of cytotoxicity on research using invitro mobility gametes bull as a test facility, provides rapid assessment of toxic substances and hazard class definition. In terms of the Laboratory of Industrial Toxicology and Occupational Health when using chemical Institute of Occupational Medicine AMS Ukraine were investigated cytotoxic effect of dry whey enriched particles of magnesium and manganese because of the method of underwater electric-dispersible granules metals.Документ Використання гіпсу в дифузціному процесі бурякоцукрового виробництва(2019) Ісаєв, Максим Юрійович; Аветісян, Ашот Корюнович; Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген МиколайовичКальційвмісні реагенти володіють коплексоутворюючими властивостями і здатні зв’язувати полісахариди клітинних стінок бурякової стружки в нерозчинні комплекси, знижуючи тим самим перехід нецукрів в дифузійний сік. Сalcium-containing reagents have complexing properties and are able to bind polysaccharides of the cell walls of beet chips in insoluble complexes,thereby reducing the transition of sugars to diffusion juice.Документ Високоінтенсивні просіювачі борошна(2004) Федорів, Віктор Михайлович; Ковальов, Олександр Володимирович; Осауленко, Юрій Володимирович; Бабко, Євген МиколайовичРозробка раціональних конструкцій просіювачів сипких матеріалів і збільшення ефективності їх роботи - одне з основних завдань харчової промисловості. Якість і обсяг виробництва потової продукції, безсумнівно, залежать від дієвості роботи просіювальних машин. Розмір отворів сит, а також фракційні характеристики просіювальних харчових сипких мас є визначальними чинниками, від яких залежать технологічна ефективність і питома продуктивність просіювальних машин. Зменшення прохідного перерізу отворів сита призводить до забивання їх високодисперсним сипким продуктом, зниження ефективності та питомої продуктивності просіювання.Документ Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Никитюк, Тарас Володимирович; Закордонець, Дмитро Іванович; Бартошак, Ігор ВолодимировичУ статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Визначені електрокінетичні властивості розчинів сульфату алюмінію Al2(SO4)3 та гідроксиду алюмінію Al(OH)3, та їх вплив на зміну коефіцієнту дифузії сахарози в буряку. Встановлено, що Al(OH)3 в кількості 0,005% до маси води покращує проникність бурякової тканини, підвищує значення коефіцієнта дифузії на 22% порівняно з використанням сульфату алюмінію в кількості 0,05 % до маси води, а також, що Al(OH)3 не впливає на рН дифузійного соку. The possibility of aluminium nanocompozite application during sugar extraction process from sugar-beet was seen. It was compared the electrokinetic properties of alum Al2 (SO4)3 and aluminum hydroxide Al(OH)3 and their influence at the sucrose diffusion coefficient was studied. It was established, that dosage of Al(OH)3 in amount of 0.005% by waight of water can improves the permeability of beet tissue and increases the diffusion coefficient by 22% compared with alum in amount of 0.05% by weight of water, and also that Al(OH)3 does not decrease the pH value of the diffusion juice.Документ Вплив нанорозмірного гідроксиду алюмінію на структурно-механічні властивості бурякової тканини(2019) Никитюк, Тарас Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Бабко, Діана ЄвгеніївнаМаксимально ефективне екстрагування сахарози із бурякової стружки може бути досягнуто при такому режимі всього процесу, коли бурякова тканина має оптимальні показники пружності та міцності. The most effective extraction of sucrose from beet chips can be achieved in this mode of all the process when the beet fabric has optimal elasticity and strength.Документ Вплив основних параметрів уварювання цукрових утфелів на фракційний склад кристалів цукру(2016) Бабко, Євген Миколайович; Самофал, Максим ІгоровичВизначили вплив основних параметрів на фракційний склад кристалів на основі аналізу відомих математичних моделей процесу уварювання утфелю. Встановлено, що основні показники фракційного складу кристалів цукру в кінці процесу уварювання цукрових утфелів І продукту залежать від об’ємного теплового потоку. Identified impact on the of basic parameters fractional composition of crystals by analyzing known mathematical model of boiling massecuite. Established that the key indicators fraction of sugar crystals at the end of the process of boiling sugar massecuite І products depend on the volume of heat flow.Документ Двохетапне випікання хліба з використанням проміжного вакуумно-випарного охолодження(2015) Ковальов, Олександр Володимирович; Миколів, Іван Михайлович; Бабко, Євген Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичРозглянуто й охарактеризовано «двохетапне» випікання з використанням проміжного вакуумно-випарного охолоджування, що дає змогу допікати хліб безпосередньо на місці реалізації. Для можливості впровадження цієї технології було розроблено фізичну і математичну моделі процесу, що продемонстровано в даній роботі. Визначено оптимальний час попереднього випікання. Technology of bread production is time consuming and quite a long process. Due to the fact that this process includes many manufacturing operations, changes in length which leads to deterioration of product quality, traditional technology remained unchanged for a long time. This led to the limitation of range of bakery products; and the absence of fresh hot bread in the early hours; the creation of night shift and increase the burden on bakers working the night shift; and the lack of fresh bread at remote points of supply and trade. These problems caused by the continuity and long-term process of bakery products division helped to decide on the bread baking process steps for the increase or decrease of the length of intermediate processes that would allow the technology to make more flexible simultaneously reducing the quality of baked bread. "Two-stage" baking with the help of intermediate vacuum evaporative cooling is a technical solution of these problems. A positive feature of vacuum evaporation cooling is simple speed control process. When vacuum-evaporating cooling structure damages ice crystals, it is impossible to get porous products because of positive temperatures for the entire period of cooling. Technical implementation of new technology in bakery is the need to use the existing equipment with the addition of the mechanized complex for vacuumevaporative cooling. The conducted researches are aimed at identifying kinetic patterns and the development of physical models of heat and mass transfer processes in the interconnected dehydration, cooling, humidity transfer to vacuum evaporating cooling. In this work, the "two-stage" baking by means of intermediate vacuum evaporative cooling, which allows baking bread directly on-site is elaborted. To enable implementation of this technology physical and mathematical model of the process are developed as demonstrated in this paper.Документ Дифузійно-пресовий спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель 130279)(2018) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій Петрович; Лапшин, Сергій ОлександровичДифузійно-пресовий спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, вилучення сахарози з бурякової стружки екстрагентом, пресування знесолодженої бурякової стружки, який відрізняється тим, що до екстрагенту додають колоїдний водний розчин гідроксиду алюмінію електроіскрового синтезу Аl(ОН)3 у кількості 0,0001-0,005 % до маси буряку.Diffusion-press method of extracting sucrose from beet chips involves washing the root crops of sugar beets, separating them from extraneous light and heavy impurities, grinding root crops to chips, extracting sucrose from beet chips with an extractant, extruding sweetened beet chips, which adds an aqueous solution of aluminum hydroxide electrospark synthesis Al (OH) 3 in the amount of 0.0001-0.005% by weight of beet.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Лапшин, Сергій ОлександровичРозглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Бабко, Євген Миколайович; Вільченко, Алла Миколаївна; Костюченко, Володимир Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лапшин, Сергій ОлександровичВ статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. Встановлено, що додавання нанокомпозиту алюмінію в жомопресову воду в кількості 0,0005 % до маси води дозволяє підвищити чистоту дифузійного соку на 2,0 %, а чистоту жомопресової води на 7,3 %. При цьому ступінь пресування жому підвищується на 2,35 %. За рахунок підвищення чистоти сульфітованого соку на 1,7 % спостерігалося підвищення виходу цукру на 0,31 % до м.б. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant. It was established that the addition of aluminum nanocomposite into the press-water in amount of 0.0005% by weight of water can increase the purity of the diffusion juice by 2.0%, and the purity of press-water to 7.3%. This may increase the degree of pulp moisture to 2.35%. By increasing the purity of thin juice to 1.7% there was increased sugar produces by 0.31% per mb.Документ Дослідження процесів гідродинаміки в вакуум-апараті при кристалізації утфелю з метою їх інтенсифікації(2018) Бабко, Євген Миколайович; Трегуб, Дмитро; Бабко, Діана ЄвгеніївнаРозроблена нова конструкція перемішуючого пристрою. При цьому досягається більш рівномірна циркуляція утфеля в апараті.Документ Дослідження процесів кристалізації молочної сироватки шляхом вибору оптимальних режимів роботи обладнання(2014) Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Ященко, Я. О.З метою забезпечення високої якості та продуктивності при виробництві сухої молочної сироватки на етапі кристалізації в процесі виробництва використовують станції охолодження ВОУ-3 та кристалізатори згущеної сироватки СК 12-5.Документ Дослідження структурно-механічних властивостей тіста вірменського лавашу в лінії ал-130 з метою підвищення його якості(2023) Бруква, Олексій Юрійович; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин ВікторовичТривалість випікання виробів одного і того ж сорту не тільки в різних печах, а і в однакових може бути різною, що пояснюється різними тепловими і зволожувальними режимами, а також в якійсь мірі зміною якості сировини і тіста. За допомогою програмного забезпечення Autodesk CFD були проведені дослідження чисельним моделюванням.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »