Перегляд за Автор "Гащук, Олександра Ізидорівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 182
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Pleurotus ostreatus (jacq.) P. Kumm. - білкова основа для створення функціональних продуктів(2013) Круподьорова, Тетяна Анатоліївна; Барштейн, Віктор Юрійович; Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра ІзидорівнаУ статті наведено результати досліджень вмісту білка та якісний амінокислотний профіль біомаси Р. ostreatus, отриманої при культивуванні на СО2-шроті амаранту. In article results of researches of protein content and quality amino acid profile biomass, Р. ostreatus obtained under cultivation of CO2-extraction of amaranth.Документ «Sous-vide» - інноваційна технологія приготування м’ясних напівфабрикатів(2018) Виноградов, Олександр Ігорович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаПри використанні технології «Sous-vide» теплова обробка відбувається делікатно, температура в середині та на поверхні готового продукту однакова, що запобігає погіршенню стану поверхневого шару продукту (тріщини, бульйонні накопичення, підгоряння). Завдяки застосуванню відносно низьких температур при нагріванні клітинні мембрани залишаються не пошкодженими, тому страви більш соковиті.Документ Амінокислотний склад комбінованих м’ясних виробів(2004) Гащук, Олександра Ізидорівна; Шевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаУ статті наведено результати досліджень амінокислотного складу та біологічної цінності модельних комбінованих м’ясних систем з використанням текстурованого квасолевого борошна.Документ Аналіз виробництва качиного м'яса в Україні(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило Андрійович; Давиденко, Андрій ВолодимировичПтахівництво в Україні є однією з економічно перспективних й привабливих напрямів тваринництва. Це пояснюється високою скороспілістю птиці і ефективною віддачею спожитого птахами корму та низькою собівартістю у порівнянні з іншими видами сільськогосподарських тварин. Порівняно із сухопутною, водоплавну птицю відносять до невибагливої за умовами утримання та годівлі, при дотриманні усіх ветеринарно-санітарних аспектів. Poultry farming in Ukraine is one of the most economically promising and attractive areas of animal husbandry. This is due to the high precocity of birds and the efficient return of feed consumed by birds and low cost compared to other species of farm animals. Compared to land, waterfowl are considered unpretentious in terms of keeping and feeding, subject to all veterinary and sanitary aspects.Документ Аналіз грибної сировини та перспективи її використання у м’ясних продуктах(2015) Пешук, Людмила Василівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра ІзидорівнаОбсяг та структура раціону харчування людини має негативні тенденції щодо рівня споживання білка та не відповідає встановленим раціональним нормам (0,8 - 1 г на 1 кг маси). У зв’язку з цим зростає роль продуктів із природної рослинної сировини, багатої білковими сполуками, зокрема культивованих грибів. The scope and structure of the human diet has negative trends in the level of protein intake and failed to meet the rational norms (0.8 - 1 g per 1 kg). In this regard, the role of natural products from plant material rich in protein compounds, including cultivated mushrooms.Документ Аналіз жирнокислотного складу м’ясних паштетів(2018) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Пешук, Людмила ВасилівнаУ статті наведено результати досліджень жирнокислотного складу й кінетики окиснення жиру в процесі зберігання розроблених паштетів з використанням грибної сировини та фітокомплексу пророщених зерен злакових культур. Створення збалансованих рецептур м’ясних паштетів підвищеної харчової цінності з поліпшеним жирнокислотним складом можна розглядати як важливий напрям у сучасному харчуванні. The article presents the results of studies of fatty acid composition and kinetics of fat oxidation in the process of storage of developed pates using fungal raw materials and phytocomplex of germinated grains of cereal crops. Creation of balanced recipes of meat pates of high nutritional value with an improved fatty acid composition can be considered as an important trend in modern nutrition.Документ Аналіз ринку м’ясних консервів для дитячого харчування в Україні(2018) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Верба, Наталія ІванівнаНайширший асортимент консервів для дитячого харчування на ринку України представлений торговою маркою «Hipp» (Австрія). Підприємство виготовляє продукцію для немовлят віком від 4-х місяців до 3-х років, в тому числі і пюре з органічного м’яса індички, курки, яловичини. М'ясо-овочеве пюре представлене наступними видами: телятина з овочами, овочі з індичкою, курка в овочевому асорті, картопляне пюре з кроликом, індичка з гарбузовим пюре, броколі з рисом та кроликом тощо (у скляну тарі). The widest assortment of canned food for baby food in the Ukrainian market is represented by the trademark "Hipp" (Austria). The company produces products for infants aged from 4 months to 3 years, including mashed potatoes from turkey meat, chicken, beef. Meat and vegetable puree is represented by the following species: veal with vegetables, vegetables with turkey, chicken in vegetable assortment, mashed potatoes with rabbit, turkey with pumpkin puree, broccoli with rice and rabbit, etc. (in glass containers).Документ Біологічні показники білкового стабілізатора з колагенвмісної сировини(2011) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Донець, Олександр В.У статті наведено результати досліджень амінокислотного складу та біологічної цінності білкових продуктів: колагенвмісного стабілізатора і свинячої шкурки. The results of studies of amino acid composition and biological value protein products: collagen stabilizer and pork skins.Документ Біомаса PLEUROTUS OSTREATUS (JACQ.) P. KUMM. культивована на шротах цілющих рослин у функціональних м’ясних продуктах(2013) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Круподьорова, Тетяна Анатоліївна; Барштейн, Віктор ЮрійовичУ статті наведено результати досліджень з використанням грибів, культивованих на субстратах цілющих рослин, та створення на їхній основі м’ясних продуктів нового покоління. In article results of researches with the use of mushrooms, cultivated on the substrates of medicinal plants, and creation on their basis of meat products of new generation.Документ Визначення деяких елементів в карпофорах грибів Agaricus Bisporus (J.E. Lange) Imbach та Pleurotus Ostreatus (Jacq.) P. Kumm(2013) Пешук, Людмила Василівна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Гащук, Олександра ІзидорівнаУ даній статті наведено дані отримані при визначенні деяких елементів у карпофорах грибів. This article presents data obtained in the determination of some elements in mushroom carpophore.Документ Використання бобових культур у технології м’ясо-рослинних напівфабрикатів(2018) Васильєва, Анна Андріївна; Виноградов, Олександр Ігорович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаКультури родини бобових відрізняються високим вмістом білку, жирів і крохмалю, багаті клітковиною, вітамінами (А і групи В), флавоноїдами, залізом, кальцієм, фолієвою кислотою. За вмістом білка бобові перевершують м'ясні продукти, тому можуть їх замінити для вегетаріанців. Білок бобових за своїм хімічним складом близький до тваринного, але значно легше засвоюється організмом людини. На думку дієтологів, бобові повинні становити 8-10% нашого раціону. Legumes' cultures are high in protein, fats and starch, rich in fiber, vitamins (A and B), flavonoids, iron, calcium, folic acid. By protein content legumes exceed meat products, so they can be replaced by vegetarians. Bean protein in its chemical composition is close to the animal, but much easier to digest the human body. According to nutritionists, legumes should account for 8-10% of our diet.Документ Використання білково-жирової емульсії на основі курячого жиру і шкірки у виробництві сосисок(2020) Солод, Анна Анатоліївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаСеред білкових препаратів, що використовують у ковбасно-консервному виробництві з метою покращення функціонально-технологічних властивостей м’ясних систем, а також для підвищення харчової та біологічної цінності виробів відносять яйця чи яйце продукти, молочно-білкові препарати (сухе молоко, казеїнат натрію, молочну сироватку), соєві білкові концентрати та ізоляти і тваринні білки. У науковій роботі при розробленні інноваційних рецептур сосисок було використано білково-жирову емульсію на основі курячого жиру та шкірки. Among the protein preparations used in sausage and canning to improve the functional and technological properties of meat systems, as well as to increase the nutritional and biological value of products include eggs or egg products, milk protein preparations (milk powder, sodium caseinate, dairy whey), soy protein concentrates and isolates and animal proteins. In scientific work in the development of innovative recipes for sausages was used protein-fat emulsion based on chicken fat and peel.Документ Використання грибів промислового вирощування у технології ковбасних виробів(2013) Гащук, Олександра Ізидорівна; Хоменко, Олеся МихайлівнаУ статті наведено результати досліджень по розробці рецептур варених і запечених ковбасних виробів, були досліджені і використані гриби промислового вирощування печериці, гливи, шиітаке. In article results of researches on development of compositions of cooked and baked sausage products, have been studied and used mushrooms industrial cultivation of mushrooms, oyster mushrooms, shiitake.Документ Використання гідроколоїдів у складі багатокомпонентних розсолів(2008) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Мусієнко, Ігор Васильович; Гащук, Олександра ІзидорівнаВ статті наведено результати дослідження багатокомпонентних розсолів, які дозволяють зробити висновок про те, що величина в'язкості багатокомпонентних розсолів головним чином залежить від виду та концентрації харчових гідроколоїдів, а також іонної сили розчину.Документ Використання каротин вмісної сировини у технології м'ясопродуктів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило Андрійович; Жученко, Данило ГеннадійовичМетою наукової роботи було оцінити харчову та біологічну цінність ядер волоського горіха та гарбуза для створення м’ясопродуктів збагачених каротиноїдами, біологічно-активними речовинами з профілактичним і біокорегуючим ефектом та для покращення кольору і смаку. The aim of the research was to evaluate the nutritional and biological value of walnut and pumpkin kernels to create meat products enriched with carotenoids, biologically active substances with preventive and biocorrective effects and to improve color and taste.Документ Використання клітковини з насіння кунжута у технології м'ясних паштетів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило АндрійовичПри розробленні рецептур модельних систем м’ясних паштетів з додаванням клітковини пропонується використовувати м'ясо та субпродукти птиці, цибулю, сіль, перець та клітковину з насіння кунжуту, гідратовану 1:3 у кількості 1- 4 %. Дослідження підтвердили можливість використання клітковини з насіння кунжуту у технології м'ясних паштетів. When developing recipes for model systems of meat pastes with the addition of fiber, it is suggested to use meat and poultry offal, onions, salt, pepper and fiber from sesame seeds, hydrated 1:3 in the amount of 1-4%. Studies have confirmed the possibility of using fiber from sesame seeds in the technology of meat pate.Документ Використання крові у м’ясних продуктах спеціального харчування(2020) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаПри розробці складу продуктів спеціального призначення широко використовуються різні види тваринної і рослинної сировини, поліненасичені жирні кислоти, мінеральні речовини, вітаміни, клітковина та ін. При розробленні рецептури сосисок обрано м'ясо індиків, також запропоновано використання білку крові Глобін Vepro Gel 95 HV у складі білково-жирової емульсії та цільну кров з метою підвищення вмісту заліза у продукті для профілактики та лікування анемії. Various types of animal and vegetable raw materials, polyunsaturated fatty acids, minerals, vitamins, fiber, etc. are widely used in the development of special-purpose products. In the development of the sausage recipe, turkey meat was selected, and the use of blood protein Globin Vepro Gel 95 HV in the composition of protein-fat emulsion and whole blood to increase the iron content in the product for the prevention and treatment of anemia.Документ Використання нетрадиційної сировини у технології м'ясних паштетів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Медяник, Марія Олександрівна; Кобилецький, Назар ІгоровичВирішення проблеми дефіциту білкових продуктів харчування може бути досягнуто при комбінуванні рослинних та тваринних білків. Джерелом рослинного білку можуть бути ядра волоського горіха, який широко розповсюджений на території України. The solution to the problem of protein deficiency can be achieved by combining plant and animal proteins. The source of vegetable protein can be walnut kernels, which are widespread in Ukraine.Документ Використання продуктів крові в технології м'ясних посічених напівфабрикатів(2024) Калінін, Назар Ігорович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаМ'ясні посічені напівфабрикати відіграють важливу роль у харчовій промисловості, пропонуючи споживачам зручність та універсальність. Включення крові до складу цих продуктів може підвищити їх поживну цінність та сприяти сталому використанню ресурсів. Кров як функціональний інгредієнт є легкодоступним побічним продуктом м'ясної промисловості, багатим на білок, основні мінерали (залізо) та вітаміни (вітаміни групи В)Документ Використання текстурованного борошна з квасолі у виробництві реструктурованих шинкових виробів(2002) Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Штонда, Оксана АнатоліївнаПроаналізовано перспективи використання у виробництві реструктурованих шинок текстурованого борошна з квасолі. З'ясовано характер змін нативної квасолі при волого-термічній обробці, що дозволяє використовувати її як джерело високоякісного білка, вуглеводів, харчових волокон. Досліджено позитивний вплив волого-термічної обробки на функціонально-технологічні властивості біополімерів квасолі. Встановлено їх вплив на формування структури шинок. Analysis of the prospects for use in restructured hams teksturovannoho meal of beans . Found out the nature of changes in the native beans moist heat treatment that you can use it as a source of high quality protein , carbohydrates, dietary fiber. Investigated the positive impact wet- heat treatment on functional and technological properties of biopolymers beans. Determined their impact on the structure of the tavern.