Перегляд за Автор "Дмитрук, Євген Адамович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аеродинамічний опір нетканих фільтрувальних матеріалів(2013) Харченко, Євген Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведено результати досліджень аеродинамічного опору нетканих фільтрувальних матеріалів із каркасною і без каркасною структурою. Доведено, що із збільшенням повітропроникності фільтрувальних матеріалів збільшується їх аеродинамічний опір. Запропоновано математичну залежність розрахунку аеродинамічного опору фільтрувальних матеріалів. Determination of aerodynamic resistance of unfabric filtration materials is very topical and consists in a necessity to development methods of calculations filters aspiration and pneumotransport equipment.Документ Альтернативна методика розрахунку аеродинамічного опору фільтрів(2014) Дмитрук, Євген Адамович; Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті поставлено актуальність питання та представлено альтернативну методику розрахунку аеродинамічного опору фільтрів та фільтрів-циклонів. In clause it is put a urgency of a question and it is presented an alternative design procedure of aerodynamic resistance of filters.Документ Від розміщення ентолейтори при помелі зерна залежить їх експлуатаційна надійність, динамічна стійкість, рівень енерговитрат(2003) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Корж, Тамара Володимирівна; Містулова, Тетяна ЄвгеніївнаДосліджено вплив ентолейтора на вихід борошна при сортових помелах. Influence of entoleytors on flour output while quality grinding was examined.Документ Дослідження ефективності роботи ентолейторів(2007) Дмитрук, Євген Адамович; Харченко, Євген ІвановичВ статті проведено огляд обладнання та його ефективності закордонних виробників машин ударної дії. Наведено кількісно-якісні показники борошно при двократному подрібненні в ентолейторах. In clause survey of the equipment and its efficiency of foreign manufacturers of machines of shock action is resulted. It is resulted quantitatively-quality indicators flours at double crushing in centrifugal impactors.Документ Дослідження процесу розмелу круподунстових продуктів різної вологості(2010) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Строй, Б. І.; Шапран, О. Т.В статті наведено результати досліджень помелу проміжних продуктів подрібнення різної вологості у вальцьовому верстаті. In clause results of research of a grinding of intermediate products of crushing of different humidity in roller mill tool are resulted.Документ Дослідження стабільності роботи борошномельного заводу(2011) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Романенко, Олександр Петрович; Семенець, І. С.В статті наведено результати досліджень кінетики виходу та якості борошна борошномельного заводу сортового помелу пшениці. In clause results of research кинетики an output and quality of a flour of a flour-grinding factory of a high-quality grinding of wheat are resultedДокумент Дослідження технологічної ефективності обладнання борошномельного заводу за скороченою схемою помелу(2011) Дмитрук, Євген Адамович; Харченко, Євген Іванович; Чорний, O. A.; Верещинський, Олександр ПавловичВ статті наведено результати досліджень технологічної ефективності обладнання розмелювального відділення при помелі пшениці за скороченою схемою. Розглянуто ефективність процессу лущення зерна перед помелом. In clause results of research of technological efficiency of the equipment milling branches are resulted at a grinding of wheat under the reduced scheme. Efficiency of process of a peeling of grain before a grinding is considered.Документ Енерго- і ресурсозберігаючі режими в технологічних процесах млинів і крупозаводів(2011) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Містулова, Тетяна Євгеніївна; Харченко, Євген ІвановичВ статті дані рекомендації щодо енергозбереження та раціонального використання сировинних ресурсів борошномельно-круп’яної галузі України.Документ Енергоощадні аерозольтранспортні системи для зерна та продуктів його переробки(2013) Дмитрук, Євген Адамович; Романенко, Олександр Петрович; Харченко, Євген ІвановичВ статті узагальнено теоретичні та експериментальні дослідження енергозберігаючих аерозоль-транспортних установок. Показано можливість енергозбереження при горизонтальному пневмотранспорту ванні.Документ Підвищення ефективності розмельних систем в сортових хлібопекарських помелах пшениці(2013) Дмитрук, Євген Адамович; Верещинський, Олександр Павлович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено результати досліджень вилучення борошна при подрібненні проміжних продуктів помелу у вальцьовому верстаті та ентолейторах ЕСМ-1,5. Показано зміни показників якості борошна після подрібнення при різних режимах обертання ротора ентолейтора. Запропоновано математичні моделі виходу борошна в ентолейторі в залежності від вилучення борошна у вальцьовому верстаті та колової швидкості обертання ротора ентолейтора. In clause results of research of extraction of a flour are resulted at crushing intermediate products of a grinding in roller mill the machine tool and centrifugal impactor ЕСМ-1,5. It is shown changes of quality of a flour after crushing at different modes of rotation of a rotor centrifugal impactor. It is offered mathematical models of an output of a flour in centrifugal impactor depending on extraction of a flour in roller mill the machine tool and speed of rotation of a rotor centrifugal impactor.Документ Радимо оптимізувати пневмотранспортування зернопродуктів(2002) Дмитрук, Євген Адамович; Містулова, Тетяна ЄвгеніївнаВ статті наведено основні залежності пневмотранспортування зернопродуктів та розглянуто причини підвищення енергоємності пневмотранспортних установок. The article presents the basic laws of pneumatic transport of grain products with the causes and improving energy installationsДокумент Режими роботи аерозольтранспортної лінії лушпиння вівса(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Шаран, Андрій Васильович; Романенко, Олександр Петрович; Харченко, Євген Іванович; Костенко, Н. Ф.В статті наведено результати досліджень аерозольтранспроту лушпиння вівса. Проведено порівняльний аналіз фактичних та розрахункових даних. Розглянуто питання втрат повітря через нещільності у шлюзових живильниках. The results of research of aerosolconveying line of oat bran were shown in the article. The comparative analyses actual and calculated data was done. The point regarding air leakage through gap in air locks was studied.Документ Скласти оптимальний кількісний баланс помелу зерна – значить зорієнтуватися на ефективну роботу розмелювального відділення(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Борець, А. О.; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено методику розрахунку кількісного балансу сортового помелу зерна пшениці та жита в борошно. In clause the design procedure of quantitative balance of a high-quality grinding of wheat and a rye in a flour is resulted.Документ Скорочений технологічний процес виробництва борошна(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Верещинський, Олександр Павлович; Чорний, A. A.; Харченко, Євген ІвановичВ статті розглянуто скорочений технологічний процес виробництва борошна із застосуванням процесів лущення, фракціонування та плющення зерна. Наведено ефективність роботи борошномельних заводів із скороченим технологічним процесом. In clause the reduced technological process of manufacture of a flour with use of a peeling, fractionating and bruising grains is considered. The overall performance of flour-grinding factories with the reduced technological process is resulted.Документ Скільки ж ми викидаємо тепла з повітрям пневмотранспортних та аспіраційних установок(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті приведений розрахунок тепловтрат при роботі аспіраційних і пневмотранспортних установок млин заводу потужністю 500 т/добу при розімкнутому циклі повітря. Наведено розрахунок кількості теплової енергії яка повертається в приміщення млинзаводу при рециркуляції повітря. The calculation of heat loses during operation of pneumatic and aspiration systems in open cycle of the flourmill with capacity 500 t/24 hours are shown in the article. The quantity of heat energy which returns in the building are calculated.Документ Спосіб виробництва борошна з використанням повітря аспіраційних і пневмотранспортних установок (Патент на корисну модель № 50220)(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Харченко, Євген Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій ВасильовичПатент на спосіб виробництва борошна із використанням повітря аспіраційних і пневмотранспортних установок. Показано принцип функціонування систем рециркуляції повітря, наведено межі повернення повітря у виробничі приміщення. Показано принципову схему використання повітря. The patent for a way of manufacture of a flour with use of air аспирационных and pneumotransport installations. It is shown functioning of systems principle recycled air, it is resulted borders of return of air in industrial premises. It is shown principle the scheme of use of air.Документ Технологічні прийоми виділення зерна, охопленого фузаріозом(2015) Верещинський, Олександр Павлович; Ільчук, Віктор Борисович; Дмитрук, Євген Адамович; Євтушенко, Олег Олександрович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено характеристику грибів роду Fusarium, їх вплив на організм людини. Вказано норми вмісту фузаріозних зерен у зерновій масі, яка подається у переробку. Наведено результати досліджень сепарування зернової маси із вмістом фузаріозних зерен. Доведено, що найбільший вміст фузаріозних зерен міститься у дрібній фракції зерна, яку рекомендується вилучати із зернової маси, яка подається на переробку. This article describes characteristics of fungus (the genus of Fusarium) as well as their influence on the human organism. The norms of containing Fusarium grains in the grain mass that is submitted for processing are indicated. The research results of separation the grain mass with Fusarium grain inside is shown. It is determined that the highest content of Fusarium grain is contained in the fine faction of grain, which is recommended to remove from the grain mass that is submitted for processing.Документ Удосконалення сортових помелів пшениці(2014) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень зміни загального добутку продуктів подрібнення на вихід круподунстових продуктів помелу І драної системи. Показано кумулятивні криві білості борошна сортового помелу пшениці. In clause results of research of change of the general extraction of products of crushing on an output break dunsts products of grinding I of torn system are resulted. Are shown cumulative curve whiteness flours of a high-quality grinding of wheat.Документ Фракційний складі деякі фізичні характристики нерухомого шару зерна тритикале(2015) Дмитрук, Євген Адамович; Любич, Віталій Володимирович; Новіков, Володимир ВікторовичЗерно тритикале в повній мірі може задовольнити сучасну потребу розширення асортименту готової продукції, вимоги до екологічної безпеки, зниження собівартості й витрат на виробництво. Але попри зростання попиту на нову сировину, потенціал тритикале залишається нерозкритим. Одним із способів раціонального зберігання та використання зерна є вивчення його фракційного складу. Щільність укладання зернової маси тритикале озимого та забезпечення її повітрям істотно не залежить від геометричних розмірів зернівки. Проте площа зовнішньої поверхні зернівки тритикале озимого істотно залежить від її розмірів. Виведені рівняння регресії надають можливість визначати площу зовнішньої поверхні зернівки тритикале озимого з урахуванням фракційного складу.Документ Фракціонування дозволить правильно використати технологічний потенціал зерна(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Корж, Тамара Володимирівна; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген Іванович; Тітова, Г. А.Фракціонування зерна за крупністю дозволяє правильно визначити технологічний потенціал зерна, яке зберігається і правильно його реалізувати. Досліджено 5 зразків пшениці врожаю 2009 рокую Встановлено, що розділення пшениці за крупністю на фракції дозволяє виділити з однієї партії різні потоки зерна, які відрізняються крупністю та показниками якості. В кожному класі зерна міститься 60-75 % крупної фракції, яка має вищі хлібопекарські властивості. Grain fractionation as per fineness permits accurate estimation and implementation of stored grain technological potential. Five samples of wheat crop 2009 have been tested. As found out fineness separation of wheat to fractions allows to mark out from one lot different grain streams that are notable for fineness and quality specification. Each grade of grain contains 60-75 per cent of coarse grain which has enhanced baking characteristics.