Перегляд за Автор "Задкова, Олександра Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання купажованих рослинних олій у закладах ресторанного господарства(2013) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаРозглянуто існуючі рецептури купажованих рослинних олій. Currently available formulations of blended oils have been reviewed.Документ Дослідження термінів придатності до споживання рослинної олії, підвищеної біологічної цінності(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаДослідним шляхом було встановлено термін придатності купажованої олії до споживання, який складає 3 місяці з дати розливу. Термін придатності встановлювали за пєроксидним числом, проводячи визначення у сировині та купажованій олії. Empirically been set expiration date Blended oils for human consumption, which is 3 months from the date of bottling. Expiration date set for pyeroksydnym number, spending determination in raw materials and Blended oils.Документ Купажована олія підвищеної біологічної цінності(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаРозроблено рецептуру купажованої рослинної олії. Created formulation of blended vegetable oil.Документ Купажовані рослинні олії з використанням олії глоду(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаНенасичені жирні кислоти є есенціальними нутрієнтами, які повинні міститися у щоденному харчовому раціоні в оптимальній кількості та співвідношенні. Мононенасичені жирні кислоти є інгібітором перекисного окиснення ліпідів та впливають на активність ферментів. Поліненасичені жирні кислоти олій зменшують рівень холестерину у сироватці крові. Відомо про протипухлинні властивості жирних кислот родини ю-3. Основним харчовим джерелом ненасичених жирних кислот є рослинні олії, але вони не збалансовані за своїм жирнокислотним складом. Unsaturated fatty acids are essential nutrients that must be contained in the daily diet in optimal amounts and proportions. Monounsaturated fatty acids are inhibitors of lipid peroxidation and affect the enzyme activity. Polyunsaturated fatty acids decrease oil cholesterol in serum. Is known about the anticancer properties fatty acid family of S-3. The main dietary sources of unsaturated fatty acids are vegetable oils, but they are not balanced in their fatty acid composition.Документ Рослинні олії як важливе джерело насичених жирокислот(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Смірнова, Єлизавета СергіївнаДокумент Якість та безпечність жирових продуктів(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаРозглянуто токсичні сполуки, які можуть утворюватися у жирових продуктах в процесі технологічної переробки олій і жирів, та в результаті їх псування. Toxic compounds, that can form in fat products during technological processing of oils and fats and as a result of its spoilage is considered.Документ Інгібування радикального окиснення жирних кислот антиоксидантами(2014) Королюк, Тамара Андріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Гулевата, Марина Анатоліївна; Задкова, Олександра СергіївнаУ статті наведено результати досліджень впливу природних антиоксидантів на термін зберігання гарбузової і горіхової олій. Досліджено вплив токоферолів на термін зберігання олій (при кімнатній температурі індукційний період для горіхової олії становить 28 діб, для гарбузової — 42 доби), а також вплив природних антиоксидантів прополісу та флавоноїдів прополісу на стабілізацію процесів окиснення горіхової олії. Найбільш ефективно процеси окиснення сповільнюються при додаванні до олій флавоноїдів прополісу, індукційний період для горіхової олії становить 70 діб. The information about natural antioxidant influence on the shelf life of pumpkin and walnut oils is presented in this work. The influence of tocopherols on shelf life of these oils was also studied. The induction period of walnut and pumpkin oils were 28 and 42 days, relatively, at room temperature. The effects of natural antioxidants of propolis flavonoids on the oxidation inhibition were also investigated. The propolis flavonoids had the most pronounced effect on the oxidation inhibition. In this case, the induction period of walnut oil increased to 70 days.