Перегляд за Автор "Костюк, Володимир Степанович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 84
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Альгінати в харчових технологіях(2014) Полумбрик, Максим Олегович; Полумбрик, Олег Максимович; Іщенко, Віра Миколаївна; Костюк, Володимир Степанович; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуті отримання, властивості і використання альгінатів у харчових технологіях. Включення альгінатів до складу харчових продуктів сприяє виведенню радіонуклідів, зменшенню рівня натрію і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування альгінатів у харчових продуктах якості драглеутворювачів, згущувачів та інкапсулянтів. The alginates production, its properties and application in food has been discussed. Inclusion of alginates in food materials allows to eliminate radionuclides decrease sodium level and nave beneficial effect on human health. The technological aspects of alginates application in food as gel forming agents, thickners and in capsulants ( probiotics essential fatty acids etc) has been discussed. Alginates can increase time of confectionary products duc to unigue water binding ability.Документ Аналіз конструкцій механізмів укупорювання скляної тари(2019) Семена, Олександр Вікторович; Костюк, Володимир СтепановичДокумент Багатошарові пакувальні матеріали у лініях харчових виробництв(2014) Костюк, Володимир Степанович; Костюк, Євген ВолодимировичБагатошарові пакувальні матеріали з'явилися з 60-х років минулого століття, але і сьогодні темпи їх промислового використання у виробництві і впровадження нових видів стабільно зростають (близько 5% у рік). Різноманітність можливих складових компонентів матеріалів досить велика, і властивості, що надаються підбором компонентів багатошаровому матеріалу можна досягнути різними шляхами чим задовільнити будь-які вимоги продукту і виробника. Завдяки цьому вони знаходять широке використання для фасування і пакування великого спектру продуктів. Multilayer packaging materials were from the 60s of last century, but now the pace of their industrial use in the production and implementation new species increases steadily (about 5% per year). A variety of possible constituents of materials is large enough, and properties provided by selection of components multilayer materials can be achieved by various ways than satisfy any requirements of the product and the manufacturer. Through this They are widely use for packaging and packaging wide range of products.Документ Визначення вхідних параметрів системи для реалізації синусоїдального закону зміни прискорення веденої маси(2011) Костюк, Євген Володимирович; Костюк, Володимир СтепановичНа основі двомасової моделі досліджено динаміку перехідних процесів в системах переміщення вантажів. Визначено аналітичні залежності кінематичних та динамічних параметрів ведучої маси в часі за яких ведена маса та система в цілому відтворить абсолютно безударний режим роботи. On the principles of double-mass model was investigated dynamics of transients in the systems of loads moving. Were received an analytical dependences in time of kinematic and dynamic parameters of driving mass for which a driven mass and a system as a whole will reproduce absolutely uniform working conditions.Документ Використання глинисто-крохмальних композицій для створення пакувальних матеріалів(2012) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Костюк, Володимир СтепановичРозроблено плівки, які легко біодеградують та виявляють підвищену бактерицидну властивість, завдяки присутності глинистого мінералу глауконіту. Prepared a biodegradable films with bactericidal properties due to the presence of clay mineral glauconite.Документ Використання комбінованих пакувальних матеріалів у технологічних лініях виробництва харчової продукції(2014) Мигович, Василь; Сензюк, Сергій; Бурдейний, Олег Романович; Костюк, Володимир СтепановичБагатошарові плівки та комбіновані матеріали для пакування харчових продуктів з'явилися з 60-х років минулого століття, але і сьогодні темпи їх промислового використання у виробництві і впровадження нових видів постійно ростуть (стабільно близько 5% у рік). Це пояснюється високими споживчими якостями, привабливим зовнішнім виглядом, відмінними фізико-хімічними показниками, широким вибором компонентів і добавок, що надають матеріалу практично любі необхідні властивості. Multilayer films and composite materials for food packaging were 60 years of the last century, but today the pace of their industrial use in the production and introduction of new species continually growing (stable around 5% per year). This is due to high consumer qualities, attractive appearance, excellent physical and chemical parameters, a wide choice of components and additives that provide the material needed virtually odor properties.Документ Використання чилерів для рекуперації тепла на пивоварених заводах(2024) Скуйбіда, Євгеній Леонідович; Костюк, Володимир СтепановичСеред унікальних різноманітних енергоефективних рішень для промислового охолодження, обігріву та підігріву води із залученням відновлюваних джерел енергії особливе місце займають чилериДокумент Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру(2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир СтепановичВиробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачеюДокумент Вплив передаточного числа на геометричні і силові параметри в приводах машин(2001) Галета, Л. М.; Кириленко, П. П.; Люлька, Дмитро Миколайович; Ночніченко, Іван Юрійович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Якимчук, Микола ВолодимировичПри проектуванні пакувального обладнання виникає питання раціонального вибору і розрахунку складових приводу. When designing packaging machinery question rational choice and calculate the components of the drive.Документ Галактоманани в харчових технологіях(2015) Полумбрик, Максим Олегович; Костюк, Володимир Степанович; Совко, Марина Станіславівна; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Олег МаксимовичРозглянуто отримання, властивості і використання галактомананів у харчових технологіях. Ці харчові гідроколоїди є лінійними полісахаридами, що складаються з фрагментів залишків манопіранози, періодично заміщених фрагментами D-галактози. Вони характеризуються низькою вартістю і здатні утворювати в’язкі розчини навіть при низьких (<1 %) концентрації. Включення галактомананів до складу харчових продуктів сприяє збагаченню харчовими волокнами, збільшує термін їх зберігання, впливає на кристалізацію, дозволяє контролювати текстуру, стабілізувати піни і емульсії, попереджає розшарування чи осідання, синерезис і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування галактомананів у харчових продуктах в якості гелеутворювачів, стабілізаторів, інгібіторів ретроградації крохмалю. The properties and utilization of Galactomannans (GM) in food technologies have been discussed. These food hydrocolloids are linear polysaccharides composed from mannopiranoses units, which were substituted periodically by D- galactoses units. These ingredients are able to form viscous solutions even at low (less than 1 %) concentration and have low cost. GM inclusion into food products leads to shelf life increase, fortification by food fibers, impact on crystallization, allow to control texture as well as foam sand emulsion stabilization, prevent sedimentation and syneresis and has positive impact on human health. The technological features of 6M and their utilization in food as gel forming agents, stabilizers, inhibitors of starch retrogradation were observed.Документ Гідродинаміка аераційних систем аеротенків(2008) Бондар, Олександр Олексійович; Костюк, Володимир СтепановичВ статті наведено результати теоретичних досліджень гідродинаміки аераційних систем стічних вод, що підлягають очищенню біохімічними і біологічними методами.Документ Дослідження просторово-часових характеристик віброекстрагування з метою масштабування віброекстракційної апаратури(2014) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Попова, Наталія Вікторівна; Лобок, Олексій Петрович; Костюк, Володимир СтепановичНаведено результати досліджень просторово-часових характеристик процесу твердофазового віброекстрагування. Отримано прогнозуючу модель розвитку пульсуючого турбулентного затопленого струменя для процесів безперервного та періодичного віброекстрагування в системі тверде тіло-рідина, яка надає можливість масштабування при певному кратному збільшенні або зменшенні віброекстракторів. The research findings of spatial and temporal characteristics of solid phase vibroextraction process are summarized. The predictive model of pulse submerged turbulent let tor the process of continuous and periodic vibroextraction in the solid-liquid system is obtained, which provides scalability under certain multiple extend or retract of vibroextractors.Документ Дослідження процесу миття матеріалів під час вторинної переробки(2019) Кравець, Юрій; Королевич, Владислав; Костюк, Володимир СтепановичДокумент Екстрактор безперервної дії для рослинної сировини (Патент на винахід № 109087)(2015) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Костюк, Володимир Степанович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Деканський, Вадим ЄвгенійовичВинахід стосується екстрактора безперервної дії для рослинної сировини, який складається з приймального бункера, корпусу з приводом і патрубків підведення екстрагента і відведення відповідно, екстракту та шроту. Корпус для переміщення сировини виконаний у формі жолоба, розміщеного під кутом нахилу, що становить 1/5-1/3 кута тертя між сировиною та поверхнею жолоба, з можливістю виконувати зворотно-поступальні рухи з регульованими частотою та амплітудою коливань і переміщувати матеріал по жолобу знизу-вверх проти спрямованого напрямку переміщення екстрагента, в верхній частині має додаткову розвантажувальну ділянку, розміщену під кутом , що становить 1/3-2/3 кута тертя між сировиною та поверхнею жолоба, з можливістю регулювання її кута нахилу та довжини залежно від виду сировини, а душові розподільники підведення екстрагента встановлені по ширині жолоба перпендикулярно до напрямку переміщення сировини на регульованій відстані l від місця розвантаження шроту, причому, в нижній частині корпус має горизонтально розміщену розділювальну сітку з опуклою перфорованою поверхнею із змонтованим під нею збірником відведення екстракту.Документ Екстрактор безперервної дії для рослинної сировини (Патент на корисну модель № 94942)(2014) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Костюк, Володимир Степанович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Деканський, Вадим ЄвгенійовичВинахід стосується екстрактора безперервної дії для рослинної сировини, який складається з приймального бункера, корпусу з приводом і патрубків підведення екстрагента і відведення відповідно, екстракту та шроту. Корпус для переміщення сировини виконаний у формі жолоба, розміщеного під кутом нахилу , що становить 1/5-1/3 кута тертя між сировиною та поверхнею жолоба, з можливістю виконувати зворотно-поступальні рухи з регульованими частотою та амплітудою коливань і переміщувати матеріал по жолобу знизу-вверх протиспрямовано напрямку переміщення екстрагента, в верхній частині має додаткову розвантажувальну ділянку, розміщену під кутом , що становить 1/3-2/3 кута тертя між сировиною та поверхнею жолоба, з можливістю регулювання її кута нахилу та довжини залежно від виду сировини, а душові розподільники підведення екстрагента встановлені по ширині жолоба перпендикулярно до напрямку переміщення сировини на регульованій відстані l від місця розвантаження шроту, причому, в нижній частині корпус має горизонтально розміщену розділювальну сітку з опуклою перфорованою поверхнею із змонтованим під нею збірником відведення екстракту.Документ Енергетичні показники процесу безперервного віброекстрагування(2014) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Костюк, Володимир СтепановичУ статті представлено дослідження енерговитрат на безперервний процес віброекстрагування із рослинної сировини. Встановлено, що вібраційне перемішування при віброекстрагуванні надає можливість більш ефективно використати енергію, що вкладається в одиницю робочого об’єму апарата, рівномірно розподіляючи її у поперечному перерізі апарата, що може бути використано під час створення компактних масообмінних апаратів великої одиничної продуктивності. Запропоновано методику розрахунку енерговитрат на процес.Документ Енергетичні співвідношення в теорії переміщення вантажів у гравітаційному полі(2015) Бут, Сергій Анатолійович; Костюк, Володимир СтепановичЕнергетичні співвідношення є невід’ємною і важливою складовою механіки і динаміки машин, в основу яких покладено закон збереження енергії і такі відображення його як принцип можливих переміщень, рівняння Лагранжа ІІ роду, метод енергомас, принцип Д’Аламбера тощоДокумент Енергетичні трансформації в харчових технологіях(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Володимир Степанович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Палаш, Анатолій АнатолійовичНаведена загальна оцінка енергетичних трансформацій, які мають місце в харчових технологіях. Вхідні сировинні потоки оцінюються результатом колообігу вуглецю і фотосинтезу різноманітної органіки, створенням носіїв хімічної енергії, представлена інформація щодо спроб використання гібридних конструкцій нанотехнологій. Оцінено перспективи енергетичних трансформацій і енергетичних накопичувачів на основі розчинених газів.Документ Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Максименко, Ірина Фаддеївна; Юхно, Михайло Іванович; Костюк, Володимир СтепановичУ сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.Документ Забезпечення ефективного енерговикористання в приводах машин(2013) Костюк, Володимир Степанович; Костюк, Євген Володимирович; Хваста, Мирослав МихайловичЗадача яка часто розв’язується у динаміці машин передбачає визначення результату впливу на вихідні параметри системи, тобто виконання перевірки фактичних значень на їх допустимість з точки зору міцності елементів системи. Вирішення такої задачі в певній мірі має свої обмеження у відношенні питань енергозбереження.