Перегляд за Автор "Кучеренко, Володимир Михайлович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Динаміка розвитку виноградарства і виноробства в Україні(2014) Кучеренко, Володимир МихайловичВ статті розглянуто розвиток галузей виноградарства і виноробства, продукція яких користується надзвичайним попитом в Україні. Здійснено аналіз динаміки основних показників розвитку виноградарства за 2010 – 2013 роки в розрізі оцінки загальної площі виноградних насаджень, їх плодоносності, урожайності, валового збору та питомої ваги в розрізісільського-господарських підприємств та господарств корпорації «Укрвинпром». Наведено результати аналізу динаміки за 2010–2013 роки виробництва виноробної продукції з позиції класифікації виноградних вин, де покладено різні ознаки, які мають відповідне відношення до технології та економіки виробництва, її структури, а сааме виробництва виноградного вина, вин столових з фактичною концентрацією спирту від 9 до 13%,. з концентрацією спирту більше 15%, виробництва вин «Шампанського України», вин ігристих, коньяків, брендів, та виробництво вермутів та аналогічних виробів. Визначено, що результати аналізу динаміки виноробства в Україні свідчить про структурні зміни та кон‘юнктуру ринку вина, які враховують попит споживача. The article considers viticulture and winemaking branches development, whose production has extraordinary demand in Ukraine. The author analyses the dynamics of the main indicators of viticulture development for 2010 - 2013 years in the context of vineyards total area assessment, their fruitfulness, crop capacity, total crop and the proportion in the view of agricultural enterprises and farms of “UKRWINEPROM” corporation. The author brings the results of the analysis of wine production producing dynamics for 2010 - 2013 years from the position of grape wines classification by various features which have appropriate relation to the technology and economics of production, its structure, namely: producing of grape wine, table wines with actual alcohol concentration of 9 - 13% and alcohol concentration of more than 15%, producing of «Champagne Ukraine» wine, sparkling wines, grape brandy, brandy, producing of vermouth and similar products. The author determines that the results of the analysis of winemaking dynamics in Ukraine show structural changes and situation of wine market, that consider consumer demand.Документ Маркетингові аспекти розвитку виноградно виноробної галузі(2015) Кучеренко, Володимир МихайловичУ статті розглянут о аграрні ринкові інстит уції на рівні конкретної галузі та ринкова інфраструктура як самостійні о б ’єкти дослідження, що скла даються з різноманіт них елементів, кож ен з яких виконує свою функцію. Дослідж ено формування аграрної ринкової інстит уції виноградно-виноробної галузі, що розглядається як керована виробниками і покупцями соціальноекономічна система, яка функціонує в ум овах правової держави з метою забезпечення якост і ж иття людей відповідно до постійно зростаючих світових стандартів та являє собою сукупність товарного й грошового обігу. Проаналізовано динаміку основних показників розвит ку виноградар ства та виноробства в Україні (2010— 2014 роки). Визначено сучасні завдання маркетологів, до яких віднесено дослідж ення кон ’юнктури галузевого ринку, підвищення конкурентоспромож ності на рівні ринку, його складових і продукції. Зроблено акцент на складових маркет ингу аграрної ринкової інстит уції виноградно-виноробної галузіДокумент Оцінка якості безалкогольного вина, виготовленого шляхом дистиляції(2022) Успаленко, Ольга Василівна; Білько, Марина Володимирівна; Самарін, Володимир Олександрович; Кучеренко, Володимир МихайловичУ тезах доповіді досліджено вплив процесу деалкоголізації на зміну органолептичних характеристик, фізико-хімічних показників і речовин ароматичного комплексу алкогольних вин. Виробництво безалкогольних вин є актуальним напрямком сучасного виноробства, адже їх споживання стає однією із основних тенденцій, яка формує індустрію напоїв і має соціальну складову. Український ринок безалкогольних вин представлений лише зразками іноземних виробників, а виробництво вітчизняних безалкогольних вин стримується внаслідок недостатньої інформації в напрямку підбору технології деалкоголізації та впливу на їх якість The influence of the dealcoholization process on the change of organoleptic characteristics, physico-chemical parameters, and substances of the aromatic complexity of alcoholic wines is investigated in the paper examines. The organoleptic characteristics of alcohol-free wines based on samples from foreign producers were studied, and their featu- res were established, which consist of a not intense aroma with tones of overcooking and excessive acidity.Документ Оцінка якості безалкогольного вина, виготовленого шляхом дистиляції(2022) Успаленко, Ольга Василівна; Білько, Марина Володимирівна; Кучеренко, Володимир МихайловичУ статті досліджено вплив процесу деалкоголізації на зміну органолептичних характеристик, фізико-хімічних показників і речовин ароматичного комплексу алкогольних вин. Виробництво безалкогольних вин є актуальним напрямком сучасного виноробства, адже їх споживання стає однією із основних тенденцій, яка формує індустрію напоїв і має соціальну складову. Український ринок безалкогольних вин представлений лише зразками іноземних виробників, а виробництво вітчизняних безалкогольних вин стримується внаслідок недостатньої інформації в напрямку підбору технології деалкоголізації та впливу на їх якість. The influence of the dealcoholization process on the change of organoleptic characteristics, physico-chemical parameters, and substances of the aromatic complexity of alcoholic wines is investigated in the paper examines. The organoleptic characteristics of alcohol-free wines based on samples from foreign producers were studied, and their featu- res were established, which consist of a not intense aroma with tones of overcooking and excessive acidity.Документ Теоретичні аспекти ринку винограду та продуктів його переробки з позиції аграрного сектору економіки(2014) Кучеренко, Володимир МихайловичВ статті розглянуто проблемні теоретичні питання розвитку ринку винограду та продуктів його переробки з позиції специфіки кон’юнктури аграрного ринку, де присутні досить специфічні економічні відносини, які складають систему агробізнесу. Визначено, що теоретичі засади ринку винограду та продуктів його переробки відтворють загальні закономірності, які властиві для ринку сільськогосподарської продукції. Розглянуто ринкову кон’юнктуру , яка формується під впливом взаємопов’язаних факторів, роль яких нерівноцінна, так як не всі вони в однаковій мірі впливають на формування стану і динаміку товарної кон’юнктури. Слід враховувати, що виноградно-виноробне виробництво складається з виробничо-технологічних циклів, сільськогосподарського і промислового, в основі якого лежить вирощування і переробка винограду. Зазначено, що еластичність – це міра чутливості попиту і пропозиції до зміни чинників щодо вартості товарів. На сучасному етапі виноградно-виноробна галузь в процесі переходу на нові організаційно-виробничі форми власності і господарювання потребує змін, оскільки знаходиться в стані тривалої економічної кризи, характеризується скороченням загальних площ насаджень виноградників, зменшенням їхньої урожайності. Наведено існуючі проблеми у виноробній галузі та негативні тенденції розвитку, які зумовлені рядом чинників. The author considers problematic theoretical issues of grape and its processing products market development from the position of agricultural market situation specifics, where quite specific economic relations, which compose the system of agribusiness, exist. It is determined that the theoretical basis of grape and its processing products market reflect the general regularities, inherent to agricultural market. The author considers market situation, which is influenced by interrelated factors whose role is unequal, because not all of them equally affect on forming the state and dynamics of market situation. It should be taken into account that grape and winemaking production consists of productive and technological cycles, agricultural and industrial, which is based on growing and processing of grape. The author indicates that elasticity is a measure of supply and demand sensitivity to the change of factors regarding value of goods. At the present stage grape and winemaking industry in the process of transition to the new organizational and production forms of ownership and business needs to be changed, because it is in the state of continuous economic crisis, reduction of vineyards plantations and their productivity decreasing. The article shows the current problems in the winemaking industry and negative tendencies of development, which are caused by a number of factors.Документ Управління економічною безпекою аграрних підприємств регіону(2019) Гмиря, Вікторія Петрівна; Кучеренко, Володимир МихайловичМетою статті є дослідження теоретичних підходів до визначення економічної сутності й напрямків формування економічної безпеки аграрних підприємств регіону. Аналіз теоретичних аспектів об'єкта дослідження показав, що в даний час існують різні підходи до трактування економічної безпеки. Її розглядають як процес задоволення суспільних потреб; захист національних інтересів держави; економічну стійкість і стабільність; стан національної економіки, при якому країна забезпечує власний суверенітет; стан захищеності від певного виду загроз. Сучасні реалії ринкової економіки вимагають принципово нових підходів до формування та підвищення ефективності функціонування аграрних підприємств, а отже й забезпечення їх економічної безпеки. У світлі новітніх наукових вимірів з’ясовано, що економічна безпека аграрних підприємств являє собою комплекс складних розгалужених процесів, методів, інструментів, важелів впливу на діяльність задля зростання економічної ефективності господарської діяльності суб’єктів господарювання. У зв'язку з цим існує досить багато різних думок щодо складових економічної безпеки підприємств. Доведено, що економічній безпеці підприємств властиві певні особливості у регіональному зрізі їх формування й застосування щодо аграрного виробництва. Запропонована модель форсайтної технології модернізації регіонального механізму забезпечення економічної безпеки в аграрних підприємствах дозволить більш ефективно визначати обсяги інвестицій, податкове навантаження на галузь виробництва та окремі підприємства, кредитування, амортизаційні відрахування тощо, що ефективно впливатиме на діяльність підприємства, а отже і забезпечуватиме його одну із основних цілей - економічну безпеку.Документ Формування та розвиток аграрної ринкової інституції виноробної галузі(2016) Кучеренко, Володимир МихайловичДисертація присвячена розробці теоретичних, методичних і практичних рекомендацій з формування та розвитку аграрної ринкової інституції виноробної галузі. The thesis is dedicated to development of theoretical, methodical and practical recommendations on the formation and development of agricultural market institution of wine industry.Документ Формування інтегрованої організаційної структури маркетингової діяльності виноградно-виноробної галузі(2015) Кучеренко, Володимир МихайловичСучасний стан виноградарства і виноробства характеризується скороченням загальних площ виноградників, нестабільністю урожайності, загальним падінням виробництва винограду та виноробної продукції. Для досягнення ефективного маркетингу запропоновано концепцію формування цільової інтегрованої організаційної структури маркетингової діяльності аграрної ринкової інституції виноградно-виноробної галузі, яка охоплює різні рівні підприємств як сукупність певним чином підпорядкованих і взаємопов ’язаних служб, відділів, розділів, які здійснюють маркетингові функції та інте гровані в галузі за маркетинговими функціями, що пов’язані з товарними і грошовими потоками в системі вирощування, переробки та споживання винограду, виробництва й реалізації виноробної продукції