Перегляд за Автор "Кучерук, Дмитро Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення основних характеристик гідрофобної мікрофільтраційної мембрани МФФК-3 при мембранній дистиляції(НУХТ, 2010) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Цюпко, Л. В.; Кучерук, Дмитро ДмитровичЕкспериментально визначено коефіцієнт паропроникності та теплопровідності, а також селективність гідрофобної мікрофільтраційної мембрани марки МФФК-3 при мембранній дистиляції. Показана доцільність застосування цих мембран для зазначеного процесу.Документ Визначення степені забруднення нанофільтраційних мембран в процесі розділення молочної сироватки(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Грушевська, Ірина Олегівна; Усач, Р. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичЕкспериментально визначено степінь забруднення нанофільтраційних мембран в процесі розділення молочної сироватки. Experimentally determined degree of fouling nanofiltration membranes in the separation of whey.Документ Вплив осадоутворення на ефективність процесу демінералізації молочної сироватки електродіалізом(2008) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичРозглянуто електродіаліз, як метод демінералізації молочної сироватки. Наведені експериментальні результати на основі яких показано негативний вплив пасивації іонообмінних мембран важкорозчинними сполуками. Запропоноване вирішення проблеми осадоутворення на мембранах.Документ Дослідження процесу контактної мембранної дистиляції в процесі виробництва лактози(2011) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичПредставлені результати досліджень розділення молочної сироватки контактною мембранною дистиляцією (КМД) з метою отримання концентрованих розчинів лактози. Експериментально встановлено вплив розташування мембран відносно поля гравітаційних сил, визначено, за яких надлишкових гідравлічних тисків процес КМД припиняється при застосуванні мембран марки МФФК-3 («Владіпор», Росія), розраховано коефіцієнт корисної дії для процесу КМД при концентруванні лактози. Отримано залежності питомої продуктивності мембран МФФК-3 в межах вмісту сухих речовин від 5 до 58 %. The results of studies of separation of whey direct contact membrane distillation (DCMD) to obtain concentrated solutions of lactose. Experimentally, the influence of the location of the membranes relative to the field of gravitational forces, it is defined under any excess hydraulic pressure DCMD process stops when using membranes brand MFFK-3 ("Vladipor, Russia), calculated efficiency for the process of concentration of lactose in the DCMD. The obtained dependencies of the mass flux of membranes MFFK-3 in the range of dry matter from 5 to 58 %.Документ Дослідження процесу мембраної дистиляції при концентруванні мінеральних речовин(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Торколат, Е. О.; Данилевич, В. П.; Кучерук, Дмитро ДмитровичНа сьогодні активно розвиваються прикладні аспекти умовно нових мембранних процесів, таких як мембранна дистиляція. Today, the rapid development of new conventionally applied aspects of membrane processes such as membrane distillation.Документ Дослідження процесу регенерації іонообмінних мембран після електродіалізу молочної сироватки(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Оліферчук, О. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичОбласть застосування електродіалізу в харчовій промисловості досить широка: знесолення молочної сироватки, стабілізація виноматеріалів, водопідготовка тощо. Область применения электродиализа в пищевой промышленности достаточно широка: обессоливания молочной сыворотки, стабилизация виноматериалов, водоподготовка. Use electrodialysis food industry is quite broad: desalting whey, wine stabilization, water treatment.Документ Концентрування молочної сироватки мембранними методами(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Грушевська, Ірина Олегівна; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичРозроблена технологічна схема комплексної переробки молочної сироватки. The technological scheme for complex processing of whey.Документ Концентрування розчину лактози при комплексній переробці молочної сироватки мембранними методами(2009) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Українець, Анатолій Іванович; Грушевська, Ірина Олегівна; Кучерук, Дмитро ДмитровичКонцентровані розчини лактози — невід ємна частина технологій виробництва таких продуктів, як молочний цукор, лактулоза, глюкозо-галактозні сиропи тощо Останнім часом значно розширено асортимент продукції не лише в молочній галузі, а й у хлібопекарській. кондитерській, фармацевтичній. зросла кількість і якість продукції профілактичного и оздоровчого призначення Це невелика частка можливого застосування зазначених розчинів, то ж необхідно вдосконалювати и здешевлювати технології їх отримання. Найпростіший і найдешевший метод — переробка молочної сироватки як вторинної сировини. Concentrated solutions of lactose - an essential integral part of technology products such as lactose, lactulose, glucose-galactose syrups, etc. Recently, greatly expanded the range of products not only in the dairy industry, but also in baking. confectionery, pharmaceutical. the number and quality of preventive and wellness destination This is a small proportion of the possible application of these solutions, it is necessary to improve the technology and reduce the price of their receipt. The easiest and cheapest method - as a whey processing of secondary raw materials.Документ Мембранні процеси в природі і техніці(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій Григорович; Грек, Олена Вікторівна; Кучерук, Дмитро ДмитровичРозглянуті особливості мембранних процесів, що зустрічаються в природі та в сучасних мембранних процесах харчових і переробних виробництв. The features of membrane processes that occur in nature and in modern membrane processes and food processing industriesДокумент Процес нанофільтрації молочної сироватки(2007) Українець, Анатолій Іванович; Мирончук, Валерій Григорович; Грушевська, Ірина Олегівна; Змієвський, Юрій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичУ статті представлено обґрунтування доцільності використання молочної сироватки, для отримання цінних її компонентів – білків та лактози. Представлені експериментальні дані дослідження процесу нанофільтрації молочної сироватки. This paper presents the rationale for the use of whey to obtain valuable components - protein and lactose. Experimental research of data nanofiltration whey.