Перегляд за Автор "Кіщенко, Володимир Анатолійович"
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Амарантова олія - моніторинг фітостерину сквалену(2015) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь ІвановичАмарант це культура, яка останнім часом привертає до себе величезну увагу вчених. Проведені дослідження виявили великий потенціал для використання амаранту не тільки для профілактики, але і для лікування найрізноманітніших захворювань. Amaranth is a culture that has recently attracted much attention of scientists. Studies revealed a great potential for use amaranth not only for prevention, but also for the treatment of various diseases.Документ Аспекти моніторингу олії та насіння соняшнику(2011) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола ІвановичПоказано актуальність проведення моніторингу олії та насіння соняшнику на вміст поліциклічних ароматичних вуглеводнів, зокрема бенp(а)пірену. Обґрунтовано необхідність вирішення проблеми канцерогенної безпеки олієжирових та жировмісних харчових продуктів з надійним їх контролем за бенз(а)піреном.Документ Визначення воскоподібних речовин в оліях методом газової хроматографії(2014) Осейко, Микола Іванович; Голубець, Ольга В.; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Шкаруба, С. М.Визначення масової частки воскоподібних речовин є невід'ємною складовою в процесі контролю якості вимороженої соняшникової олії, і регламентується ДСТУ 4492:2005 «Олія соняшникова. Технічні умови». Крім того, вміст восків є одним з показників, що використовуються для встановлення виду оливкової олії (першого віджиму або екстракційної). Тому удосконалення методу визначення воскоподібних речовин належить до актуальних задач. Determination of the mass fraction of waxy substances are an integral part in process quality control winterized sunflower oil, and regulated ISO 4492: 2005 "Sunflower. Specifications. "In addition, the wax content is one of the indicators used to establish the type of olive oil (first pressing or extraction). Therefore, improvement of the method for determining waxy substances belonging to the current problems.Документ Використання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпаку(2013) Носенко, Тамара Тихонівна; Михальчук, Дарина Миколаївна; Кот, Тетяна Олександрівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичМетою даної роботи було дослідити вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, кількісний вихід олії, вміст пероксидів, жирно-кислотний склад. В процесі досліджень використовували мікрохвильову обробку насіння ріпаку потужністю НВЧ-поля 100-300 Вт. Олію вилучали методом пресування на лабораторному пресі, вміст глюкозинолатів визначали методом глюкотесту, пероксидне число – йодометричним методом, жирно-кислотний склад олії - методом газорідинної хроматографії. В роботі показана можливість використання мікрохвильової обробки насіння ріпаку для зменшення вмісту глюкозинолатів в насінні та продуктах його переробки. The aim of this work was to investigate the effect of microwave pre-treatment of rapeseed content of glucosinolates, a quantitative yield of oil, the peroxide, fatty acid composition. In the research process by microwave processing rapeseed power microwave field of 100-300 watts. Oil extracted by pressing on a laboratory press, glucosinolates content was determined by glyukotesta, peroxide value - iodometric method, the fatty acid composition of oil - by gas-liquid chromatography. In the robot the possibility of using microwave processing of rapeseed to reduce the content of glucosinolates in seeds and products of their processing.Документ Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях(2011) Кіщенко, Володимир Анатолійович; Левчук, Ірина Володимирівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пелехова, Любов СергіївнаЯкість рослинних олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. Quality of vegetable oils is determined by character and intensity of окиснювальних processes that take place under the action of external factors. One of consequences of автоокиснення of oils there is a loss of them vitamin activity as a result of destruction of vitamins by foods of oxidation. Thus destruction of токоферолу, that comes forward as a bioantioxidant, reduces firmness of food oils during storage.Документ Нанотехнологічні аспекти утворення міцел у розчинах мийних засобів і вовномийної води(2014) Осейко, Микола Іванович; Маринін, Андрій Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Голодна, Олена В'ячеславівнаУ складних екологічних і соціально-економічних умовах сьогодення виявлення і впровадження інноваційних технологій й організація виробництва забезпечить виготовлення вітчизняної продукції щодо сучасних вимог безпеки, якості, конкурентоспроможності, функціональної і споживацької цінності. In complex environmental and socio-economic conditions present identification and implementation of innovative technology and organization of production will provide manufacturing domestic products on the current requirements of safety, quality, competitiveness, functional and consumer values.Документ Патент України на винахід №114235 Спосіб хроматографічного визначення воскоподібних речовин(2017) Осейко, Микола Іванович; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Романовська, Тетяна ІванівнаВинахід відноситься до способу хроматографічного визначення воскоподібних речовин і може бути використана у харчовій, олієжировій, ефіроолійній, парфумерно-косметичній та суміжних галузях промисловості й АПК. Спосіб передбачає вилучення воскоподібних речовин із олії твердофазною екстракцією. Воскоподібні речовини екстрагують сумішшю гексану з хлороформом у співвідношенні від 8:2 до 6:4 зі швидкістю потоку 0.6 … 1.2 см3/хв., в якості сорбента використовують силікагель, а сухий залишок після упарювання екстракту розчиняють у хлороформі. Підготовлена проба вводиться у хроматограф. Технічним результатом є розробка способу хроматографічного визначення воскоподібних речовин у рослинних оліях. Запропонований спосіб є доступним, дозволяє виключити використання азотнокислого срібла, отримувати якісний екстракт воскоподібних речовин для хроматографічного визначення та повну інформацію щодо вмісту воскоподібних речовин у пробі олії (жиру). The invention relates to a method of chromatographic determination of waxy substances and can be used in food, oily, aerosol, perfumery and cosmetics and related industries and agro-industrial complex. The method involves the extraction of waxy substances from the oil by solid-phase extraction. Waxy substances are extracted with a mixture of hexane and chloroform in a ratio of 8: 2 to 6: 4 at a flow rate of 0.6 ... 1.2 cm3 / min, as a sorbent, silica gel is used, and the dry residue after dissolving the extract is dissolved in chloroform. The prepared sample is introduced into the chromatograph. The technical result is the development of a method of chromatographic determination of waxy substances in vegetable oils. The proposed method is affordable, it eliminates the use of nitric oxide silver, obtains a quality extract of waxy substances for chromatographic determination and full information on the content of waxy substances in a sample of oil (fat).Документ Система ктіол-i: еколого-аналітичні аспекти інноваційного способу виявлення фталатів щодо безпеки і конкурентоспроможності продукції олієжирової галузі(2015) Осейко, Микола Іванович; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичНа основі системних еколого-аналітичних досліджень розроблено інноваційний спосіб виявлення фталатів у воді і водних екстрактах щодо безпеки і конкурентоспроможності оліє-жирової продукції. Based on the ecological system and analytical research developed an innovative way to identify phthalates in water and aqueous extracts of safety and competitiveness of oil and fat products.Документ Спосіб замочування овечої вовни (патент на винахід UA 114836 C2)(2017) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичВинахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб замочування овечої вовни включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше миття, віджимання, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно з заявленим способом замочування проводять у одну-чотири стадії у воді за температури 1-15 °C за співвідношенні вовна:вода 1:10-1:20 протягом 5-15 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час замочування не зазнає лужного впливу реагентів на вовняне волокно. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. The method of soaking the sheep wool includes preliminary loosening and dripping, soaking, spin and further wash, spin, rinse, spin and dry. According to The soaked method is carried out in one to four stages in water at a temperature of 1-15 ° C per ratio of wool: water 1: 10-1: 20 for 5-15 min. The technical result is getting pure wool, which during soaking does not undergo alkaline еffect of reagents on wool fiber.Документ Спосіб замочування овечої вовни (патент на корисну модель 105905)(2016) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичВинахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб замочування овечої вовни включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше миття, віджимання, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно з заявленим способом замочування проводять у одну-чотири стадії у воді за температури 1-15 °C за співвідношенні вовна:вода 1:10-1:20 протягом 5-15 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час замочування не зазнає лужного впливу реагентів на вовняне волокно. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. The method of soaking the sheep wool includes preliminary loosening and dripping, soaking, spin and further wash, spin, rinse, spin and dry. According to The soaked method is carried out in one to four stages in water at a temperature of 1-15 ° C per ratio of wool: water 1: 10-1: 20 for 5-15 min. The technical result is getting pure wool, which during soaking does not undergo alkaline еffect of reagents on wool fiber.Документ Спосіб миття овечої вовни (патент 105906 на корисну модеkь)(2016) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичСпосіб миття овечої вовни, що включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше постадійне миття, віджимання після кожної стадії миття, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно із заявленим способом миття проводять у три стадії, на першій стадії водою за температури 37-44 °C, на другій стадії водою за температури 51-60 °C, на третій стадії мийним розчином за температури 30-50 °C, кожну стадію миття проводять за співвідношення вовна:вода (мийний розчин) 1:10-1:20 протягом 15-40 хв. A method of washing wool, including pre-loosening and dripping, soaking, spinning and subsequent flush washing, spinning after each stage of washing, rinsing, squeezing and drying. According to the stated method, washing is carried out in three stages, on the first stages by water at a temperature of 37-44 ° C, in the second stage by water at a temperature of 51-60 ° C, on the third Stages with a washing solution at a temperature of 30-50 ° C, each stage of washing is carried out for ratio of wool: water (washing solution) 1: 10-1: 20 for 15-40 minutes.Документ Спосіб миття овечої вовни. Патент України на винахід UA 114837 C2.(2017) Осейко, Микола Іванович; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Романовська, Тетяна ІванівнаВинахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб миття овечої вовни, що включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше постадійне миття, віджимання після кожної стадії миття, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно із заявленим способом миття проводять у три стадії, на першій стадії водою за температури 37-44 °C, на другій стадії водою за температури 51-60 °C, на третій стадії мийним розчином за температури 30-50 °C, кожну стадію миття проводять за співвідношення вовна:вода (мийний розчин) 1:10-1:20 протягом 15-40 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час миття зазнає лужної дії мийного розчину лише на третій стадії миття, отримання стічної води з меншим вмістом мийних реагентів. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. A method of washing wool, including pre-loosening and dripping, soaking, spinning and subsequent flush washing, spinning after each stage of washing, rinsing, squeezing and drying. According to the stated method, washing is carried out in three stages, on the first stages by water at a temperature of 37-44 ° C, in the second stage by water at a temperature of 51-60 ° C, on the third Stages with a washing solution at a temperature of 30-50 ° C, each stage of washing is carried out for ratio of wool: water (washing solution) 1: 10-1: 20 for 15-40 minutes. The technical result is getting pure wool, which during washing, undergoes alkaline action of the washing solution only at the third stage of washing, receiving waste water with a lower content of detergent reagents.Документ Уніфікація пробопідготовка на основі колонкової хроматографії при визначенні стійких органічних забруднювачів в оліях та жирах(2014) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола ІвановичУ відповідності з міжнародними угодами близько 60 хімічних речовин (пріоритетні забруднювачі) увійшли до списків, які передбачають обмеження їх розповсюдження. З них 12 органічних сполук, потрапили під дію Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі (СОЗ) — це дев'ять хлорорганічних пестицидів (ХОП): алдрин, ендрин, діелдрин, мірекс, ДДТ, гексахлорбензол, гептахлор, токсафен, хлордан; промислові продукти: поліхлоровані біфеніли (ПХБ ) ; а також продукти ненавмисного виробництва: поліхлоровані дибензо-п-діоксин (ПХДД) і поліхлоровані дібензофурани (ПХДФ), названі зазвичай діоксинами. In accordance with international agreements of about 60 chemicals (priority pollutants) were included in the lists that limit their distribution. Of these 12 organic compounds were under the Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants (POPs) - a nine organochlorine pesticides (HOP): aldrin, endryn, dieldryn, mireks, DDT, hexachlorobenzene, heptachlor, toxaphene, chlordane; industrial products: polychlorinated biphenyls (PCBs); and unintentional food production: polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs) and polychlorinated dibenzofurans (PCDFs), commonly called dioxins.Документ Інноваційне обґрунтування процесу ВЕД обробки вовни в системі КТІОЛ-I(2014) Осейко, Микола Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Голодна, Олена В'ячеславівнаСистема КТІОЛ-I (Комплексні Технології, Інжиніринг, Обладнання, Лінії) початково була спрямована на синтез ліпідовмісних продуктів спеціального призначення з наноструктурою для використання в області високих тисків. KTIOL System-I (Integrated Technology, Engineering, Equipment, Lines) initially was focused on the synthesis of specific products lipidovmisnyh purpose of nanostructures for use in high pressure.