Перегляд за Автор "Масліков, Михайло Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі(2004) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа базі розробленої методики розрахунку проведено аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі №3 ВАТ “Криворіжхліб”.Документ Аналіз структури теплоспоживання в олієжировій промисловості(2003) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло Олександрович; Василенко, Сергій МихайловичЗапропоновано програмне забезпечення для аналізу теплоспоживання на підприємствах олієжирової промисловості, що може бути використане для нормування витрат паливно-енергетичних ресурсів, проведення енергетичного аудиту, розроблення енергозбережних заходів. З його допомогою проведено аналіз теплоспоживання різних технологічних ліній олієжирового комбінату.Документ Важливі напрямки енергозбереження у харчовій і мікробіологічній промисловості(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Василенко, Сергій Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичПроаналізовано комплекс заходів щодо більш ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів (організаційні, сучасні технології і обладнання, компьютерна техніка, енергоаудит, енергобаланси, сучасні лічильники, теплоізоляція, регенерація теплоти, вторинні енергоресурси, комфортні умови для людей). Analyzed a set of measures to make more efficient use of energy resources (organizational, advanced technology and equipment, computer equipment, energy audits, energy balances, current meters, insulation, heat regeneration, waste energy, comfortable environment for people).Документ Визначення впливу відбору соку у дифузійних апаратах на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2021) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Петренко, Валентин Петрович; Бойко, Володимир ОлександровичУ статті наведені результати визначення впливу відбору соку у дифузійних апаратах на прибутковість бурякоцукрового виробництва. Виконано аналіз чинників, що впливають на ефективність висолоджування бурякової стружки, втрати цукрози в жомі, перехід у сік нецукристих речовин, а також цукрози в білий цукор і мелясу. Розроблено модель процесу та програму розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дає змогу прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва. Наведені приклади розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку й очікуваної зміни прибутковості.Документ Визначення концентрації і температури дифузійного соку(2006) Бойко, Володимир Олександрович; Масліков, Михайло Олександрович; Прядко, Микола ОлексійовичВиділено чинники впливу на процес тепло-масообміну між буряковою стружкою та екстракційною речовиною, запропоновано методику визначення концентрації і температури бурякової стружки та дифузійного соку для похилого дифузійного апарату. The factors of influence are selected on the process of heat exchange and mass-transfer between the beet shaving and extraction matter, the method of determination of concentration and temperature of the beet shaving and diffusive juice is offered for a sloping diffusive vehicle.Документ Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим МихайловичРозроблена модель дифузійного процесу та програма розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку і втрати цукрози у жомі. Новизна моделі полягає у представленні дифузійного процесу між буряковою стружкою і екстрагентом як масопровідності (утрудненої дифузії) у системах з твердою фазою. Такий підхід дозволяє враховувати додатково вплив наступних чинників: чистоту клітинного соку; структуру стружки; нелінійність масовіддачі від довжини ста грамів бурякової стружки; тривалість екстракції; пресування жому та повернення у дифузійний апарат потрібної кількості жомопресової води. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дозволяє прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від техніко-економічних умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва.Документ Експериментальне визначення теплотехнічних показників роботи вакуум-апаратів 1 продукту періодичної дії з механічними циркуляторами(2010) Бойко, Володимир Олександрович; Масліков, Михайло Олександрович; Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Моцний, Є. А.Визначено залежність витрати пари на вакуум-апарати періодичної дії з механічними циркулярами, встановлено чотири характерних періоди споживання пари, розраховано лінійні залежності споживання гріючої пари.Документ Методологія нормування паливно-енергетичних ресурсів в олійно-жировій промисловості(1998) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло Олександрович; Василенко, Сергій МихайловичЗапропоновано методологію нормування витрат паливно-енергетичних ресурсів на підприємствах олієжирової промисловості. Methodology of fuel rating at the fat-oil plants is developed.Документ Оптимальна відкачка дифузійного соку та її визначення(2003) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичРозроблено оптимізаційну модель дифузійного відділення цукробурякового виробництва, що дає змогу визначати оптимальну відкачку дифузійного соку, і комп’ютерну програму «ПРОВІД» для її розрахунку. Отримані результати можуть бути використані для прогнозування та оптимального керування дифузійною установкою і теплотехнологічним комплексом цукробурякового виробництва.Документ Особливості технічних розрахунків у пакеті mathcad(2002) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичОписані особливості використання пакета Mathcad для розв’язання технічних задач: використання довідкових даних, системи одиниць вимірювання, розв’язування систем рівнянь. The features of the use of Mathcad to solve technical problems are described: using of reference data, the system of units, the solution of systems of equations.Документ Оцінка вмісту вимороженої води в продукції м’ясо-молочної промисловості(2015) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа підставі оброблення найбільш достовірних експериментальних даних у статті запропоновано просту, але досить точну формулу для оцінювання вмісту вимороженої води в продукті лише за температурою продукту. Наведено приклади визначення ю для декількох видів м ’ясопродуктів і сиру.Документ Про доцільність рециркуляції сиропів в плівкових випарних апаратах(2021) Петренко, Валентин Петрович; Масліков, Михайло Олександрович; Бойко, Володимир Олександрович; Іващенко, Наталія ВікторівнаУ статті визначено робочі характеристики плівкових випарних апаратів за режимів рециркуляціїї розчинів в умовах дефіциту сиропів на хвостовій частині випарної установки цукрових заводів. Проаналізовано тенденції вдосконалення випарних установок на основі заміни випарних апаратів Роберта на плівкові в цукровій галузі. Виконано аналіз роботи плівкових випарних апаратів під час концентрування густих цукрових розчинів у режимах рециркуляції сиропу на основі співвідношень, отриманих у результаті математичного та фізичного моделювання тепло-гідродинамічних процесів, перебіг яких відбувається в низхідних кільцевих дво-фазних потоках розчинів під час пароутворення. Робочі модельні рідини — дисти-льована вода та цукрові розчини концентрацією до 72%; Діапазон досліджень: об’ємна щільності зрошення — 0,4…6,5∙10–4 м2/с; тиск — 0…0,08 МПа; роз-рідження — 0…0,084 МПа; температурний напір — 2…20°С; тепловий потік — до 60 кВт/м2; швидкість пари — 1…45 м/с; кінематична в’язкість — 0,28…30∙10–6 м2/с. Область витратних і режимних параметрів, в рамках якої коректне співвідношення для розрахунку тепло-гідродинамічних характеристик плівкових випарних апаратів, охоплює весь діапазон, характерний для роботи випарної установки цукрових заводів. Детально проаналізовано роботу останнього корпусу пʼятикорпусної випар-ної установки, який експлуатується в найбільш несприятливих, з точки зору параметрів функціонування, умовах. Результати розрахунків надані графічно у вигляді залежностей зміни теплового потоку, інтенсивності тепловіддачі, концентрації по довжині випаровувального каналу плівкового випарного апарата від кратності рециркуляції для конкретного типу випарного апарата заводу потужністю перероблення сировини 7000 тонн/добу.Документ Про коефіцієнт масопровідності бурякової стружки(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Василенко, Сергій Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа основі узагальнення матеріалів багатьох наукових досліджень роботи дифузійних установок запропоновано формули оцінки шести важливих технологічних факторів (вміст цукрози і чистота клітинного соку, температура, структура стружки і довжина 100 г її, час процесу екстракції) на коефіцієнт масо провідності бурякової стружки. On the basis of summarizing the material of many research works diffusion plants proposed evaluation formulas six important technological factors (sucrose content and purity of the cell sap, temperature, structure and chip length of 100 grams, while the extraction process) by a factor of mass conductivity beet chips.Документ Програмне забезпечення для аналізу теплоспоживання у олійно-жировій промисловості(Київ : НУХТ, 2003) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло Олександрович; Василенко, Сергій МихайловичЗапропоновано програмне забезпечення для аналізу теплоспоживання на підприємствах олієжирової промисловості, що може бути використане для нормування витрат паливно-енергетичних ресурсів, проведення енергетичного аудиту, розроблення енергозбережних заходів. Software for analysis of Heat Consumption in Fat-Oil Industry is developed. It may be used for energy audition and energy management in this brunch.Документ Підвищення ефективності охолодження соняшникової крупки(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Бойко, Володимир Олександрович; Самійленко, Сергій МиколайовичРозроблена математична модель та комп’ютерна програма розрахунку охолодження крупки до екстрактора, яка дозволила провести обчислювальний експеримент і встановити вплив способів та схеми системи охолодження, а також температури зовнішнього повітря на температуру крупки перед екстрактором. Розроблена система повітряного охолодження і знайдені оптимальні розміри оребрення транспортерів крупки. Рекомендовані до впровадження заходи по зменшенню температури крупки під час її транспортування до екстрактора дозволяють регулювати передбачений технологічним регламентом температурний режим за середньої температури найжаркішого місяця теплого періоду року.Документ Система охолодження крупки перед подаванням до екстрактора(НУХТ, 2001) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим МихайловичОписана система охолодження соняшникової крупки перед екстрагуванням, що дає змогу знизити втрати розчинника. A system for cooling sunflower groats before extraction are described. It makes possible to reduce the loss of solvent.Документ Теплообмінний апарат (Патент на винахід № 74343)(2005) Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Бурлака, Всеволод Іванович; Масліков, Михайло Олександрович; Мельник, Biктоp Андрійович; Форсюк, Андрій ВасильовичВинахід може бути використаний для нагрівання соків в цукровій промисловості(дифузійного, та соків перед випаркою). Patent can be utilized for juice heating in sugar industry.Документ Термодинаміка енергетичної ефективності теплотехнологічних систем(2024) Самійленко, Сергій Миколайович; Масліков, Михайло Олександрович; Іващенко, Наталія ВікторівнаОдним із основних критеріїв ефективності сучасних підприємств є їх енергоефективність. Проте традиційне визначення енергоефективності, як відношення витрати енергії до готового продукту у багатьох випадках не дає об'єктивної відповіді на два фундаментальних запитання: що є причиною неефективності і що є потенціалом енергоефективності системи. Метою цього дослідження є розробка науково обґрунтованих принципів енергетичного аналізу ефективності теплотехнологічних систем.Документ Інтенсифікація охолодження соняшникової крупки на олієекстракційних заводах(2022) Масліков, Михайло Олександрович; Масліков, Максим Михайлович; Бойко, Володимир Олександрович; Самійленко, Сергій МиколайовичНаведені результати дослідження ефективності охолодження соняшникової крупки у олієжировому виробництві. Проведено аналіз чинників, які впливають на інтенсивність охолодження сипучих крихких речовин. Представлені: методика розрахунку і комп’ютерна модель системи охолодження, результати обчислювального експерименту і їх аналіз. Розроблені методики розрахунку та конструкції засобів інтенсифікації охолодження: оребрення транспортерів крупки та повітряного душу для їх обдування. Наведені графіки залежності температури охолодженої крупки від способів охолодження та температури довкілля.Документ Інформаційна пошукова система «Обладнання»(2003) Мальцева, Анжела Петрівна; Камінний, Д. В.; Сєдих, Ольга Леонідівна; Масліков, Михайло ОлександровичРозроблена інформаційно-пошукова система "Обладнання" яка дає можливість швидко отримати технічні характеристики певного устаткування. The information retrieval system "Equipment" which allows you to quickly get some equipment specifications.