Перегляд за Автор "Михайлик, Вячеслав Аврамович"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив режимів термомеханічного оброблення на стан води в рослинній сировині та молочно-рослинних сумішах(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Згурський, Андрій Володимирович; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Парняков, Олексій СергійовичВ статті наведено дослідження зміни фізико-хімічних показників гарбуза свіжого, порошку з гарбуза та молочно-гарбузових сумішей під впливом термомеханічного оброблення. Доведено можливість використання гарбуза в якості вологозв'язувального компонента порівняно з традиційно використовуваними стабілізаційними системами. Визначено рекомендовані режими приготування молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива.Документ Действие неэлектролита на структуру воды в сахарном растворе(2000) Подобий, Елена Валерьевна; Мирошников, Олег Николаевич; Бобровник, Леонид Демьянович; Михайлик, Вячеслав АврамовичУстановлено, что небольшие добавки спирта разрушают структуру воды, а увеличение концентрации спирта приводит к стабилизации её структуры. Обсуждён механизм действий спирта на изменение структуры воды.The effect of t-butanol on the structure of the sugar solution. Found that small additions of alcohol destroy the structure of water, and increasing the concentration of alcohol leads to stabilization of the structure. The mechanism of action of alcohol on the structure of water.Документ Дослідження взаємодії кверцетину з похідними рослинних полісахаридів крохмалю та пектину(2014) Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Парняков, Олексій СергійовичЗручною формою для введення в харчові продукти є водорозчинні вітамінні препарати. З метою збереження біологічної активності низькомолекулярних вітаміноподібних речовин у якості нейтральних захисних сполук часто використовують полісахариди. Природний флавоноїд кверцетин володіє Р- вітамінною активністю і не розчинний у воді. Шляхом інкапсулювання на полісахаридах можна перевести подібні сполуки в розчинну форму, що підвищує їх засвоюваність. A convenient form for administration to food is a water-soluble vitamin drugs. In order to preserve the biological activity of low molecular weight vitamin-like substance as a neutral protective compounds often using polysaccharides. The natural flavonoid quercetin has R- vitamin activity and insoluble in water. By encapsulation on polysaccharides such compounds can be converted to a soluble form, which increases their digestibility.Документ Дослідження впливу трет-бутанолу на стан води в розчинах цукрози(2006) Мірошников, Олег Миколайович; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Подобій, Олена ВалеріївнаМетодом диференціальної скануючої калориметрії досліджено теплоти фазових переходів у структурі цукрового розчину при додаванні трет-бутанолу.Документ Дослідження стану води в крохмальних суспензіях та клейстерах(2011) Грабовська, Олена Вячеславівна; Парняков, Олексій Сергійович; Михайлик, Вячеслав АврамовичМетодом диференціальної скануючої калориметрії визначено вміст зв’язаної води в системі крохмаль-вода для різних видів крохмалю при зміні концентрації рідкої фази та в процесі клейстеризації.Документ Кинетика сушки пищевых моногидритов(1987) Литвиненко, Анатолий Михайлович; Манк, Валерий Вениаминович; Орлов, Леонид Алексеевич; Михайлик, Вячеслав АврамовичИзучена кинетика испарения свободной влаги из моногидратов – лимонной кислоты, рафинированной лактозы и глюкозы в процессу их сушки. Определенны кинетические параметры этого процесса. The kinetics of moisture evaporation during heating of the food monohydrates (lactin, glucose and citric acid) is investigated. The kinetics equation and parameters for this process are obtained.Документ Термічна стабільність реструктурованих шинок з високою біологічною цінністю(2014) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Донець, Олександр Петрович; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Михайлик, Вячеслав АврамовичРозроблено композиційний склад збалансованих за амінокислотним складом реструктурованих шинок шляхом використання білка свинячого тримінгу Aprogel EU і білка плазми крові Vepro 95 HV у співвідношенні 0,9:1,1. Досліджено термічну стабільність реструктурованого продукту що дало змогу характеризувати його, як продукт високої біологічної цінності та термостабільності. Developed by the composite structure balanced amino acid composition tavern restructured using porcine protein tryminhu Aprogel EU and plasma proteins Vepro HV 95 in the ratio of 0.9: 1.1. Thermal stability restructured product which helped to characterize it as a product of high biological value and thermal stability.