Перегляд за Автор "Муляр, Ольга Анатоліївна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження альтернативних джерел отримання рослинного білку та огляд розробок з даного питання(2015) Муляр, Ольга АнатоліївнаВторинна сировина олійної промисловості - це високо вмісний білковий продукт, до складу якого також входять ненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінеральні речовини. Хоча рослинний білок вважається неповноцінним, проте створюючи комбінації білкових концентратів з різної сировини, можна створити різні білкові продукти якими можна збагачувати в повсякденні продукти харчування, що відповідно зробить їх функціональними. Recycled materials oil industry - a high protein containing product, to which also includes unsaturated fatty acids, vitamins and minerals. While vegetable protein is considered inferior, but creating a combination of protein concentrate from different raw materials to create different protein products which can enrich in everyday foods that under make them functional.Документ Розробка продуктів функціонального призначення зі зниженим вмістом фенілаланіну(2014) Муляр, Ольга Анатоліївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаФенілкетонурія відноситься до спадкових захворювань, пов'язаних з порушенням обміну амінокислот. Причиною хвороби служить недостатність певного ферменту, а саме фенілаланінгідроксилази, необхідної для нормального метаболізму амінокислот, з якої складається білок. Внаслідок цього відбувається значне накопичення фенілаланіну і його метаболітів в тканинах і основних біологічних рідинах хворого. Phenylketonuria refers to inherited diseases associated with metabolic acids. The cause of the disease is the lack of a certain enzyme, namely fenilalaninhidroksylazy necessary for normal metabolism of amino acids that make up proteins. As a result, there is a significant accumulation of phenylalanine and its metabolites in tissues and biological fluids basic patient.Документ Розробка продуктів функціонального призначення зі зниженим вмістом фенілаланіну(2014) Муляр, Ольга Анатоліївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаНауково обґрунтовано розробку нових видів печива для дітей хворих на фенілкетонурію. Research based development of new kinds of cookies for children with PKU.Документ Спосіб отримання білкового концентрату з білого люпину (Патент на корисну модель № 121571)(2017) Муляр, Ольга Анатоліївна; Доценко, Віктор Федорович; Бондар, Наталія ПетрівнаВ основу винаходу поставлено задачу розробки способу отримання концентрату білків із білого люпину з використанням ферментів.Документ Стан та перспективи використання продуктів з білого люпину в технології харчових продуктів(2017) Муляр, Ольга Анатоліївна; Доценко, Віктор Федорович; Бондар, Наталія ПетрівнаВ статті розглянуто основні способи виробництва білкових продуктів з високобілкової сировини і сфери їх використання. Встановлено можливість застосування продуктів переробки люпину в м’ясній, молочній, кондитерській, макаронній та хлібопекарській галузі. Досліджено нові сорти білого люпину, що вирощуються на території України та доведено перспективність їх використання в технології харчової продукції. Main methods of production of protein products from highly protein raw material and spheres of its usage are considered in this article. The possibility of usage of products of processing of lupine in meat, dairy, confectionery, macaroni and baking industries was set. There was also researched new sorts of white lupine, that are cultivated on the territory of Ukraine and was proved the perspective of their usage in technologies of food production.