Перегляд за Автор "Овчарук, Володимир Олексійович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 60
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз процесів деформації і дробіння крапель в апаратах харчових виробництв(1998) Марценюк, Олександр Степанович; Овчарук, Володимир Олексійович; Дзис, А. С.Розглянуто механізм процесів деформації і дробіння крапель у газовому та рідинному потоках, а також характеристику цих процесів за допомогою чисел Вебера при невисоких відносних швидкостях фаз, що реалізуються в насадкових і розпилювальних апаратах системи газ-рідина та в апаратах з мішалками для приготування харчових емульсій.Документ Апаратурно-технологічні схеми виробництва пектиновмісних порошків(2011) Метльов, Сергій Геннадійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Ющук, Інна ВасилівнаНаведено результати дослідження існуючих способів отримання сушених харчових порошків та започатковано розроблення нових технологічних схем виробництва сухих пектиновмісних екстрактів.Документ Безвідходна та енергоощадна технологія виробництва пектиновмісних порошків з яблучних вичавок(2002) Бодров, Віктор Семенович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Малежик, Іван Федорович; Овчарук, Володимир ОлексійовичНаведено та піддано детальному аналізу технологічну схему безвідходного та енергозберігаючого виробництва пектиновмісних порошків із яблучних вичавок. Схема містить сімнадцять блоків з деталізованими характеристиками відповідних технологічних потоків. The technological scheme of energy-saving and waste-free production of рectin containing powders from apple pomace was presented and subjected to a detailed analysis. The scheme contains seventeen blocks with detailed characteristics of the corresponding process streams.Документ Визначення констант швидкості зворотної хімічної реакції засобами MathCad(2021) Ковальчук, Назар Васильович; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаРозглядається задача визначення констант швидкості зворотної хімічної реакції засобами MathCad. The problem of determining the rate constants of the reverse chemical reaction by means of MathCad is considered.Документ Використання можливостей Internet в оптимізації процесів сушіння харчових продуктів(2009) Гаврилов, В. С.; Метльов, Сергій Геннадійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга Леонідівна; Ющук, Інна ВасилівнаПроцеси сушіння харчових продуктів з метою найповнішого збереження їх корисних властивостей при тривалому зберіганні є найбільш актуальними як для виробників так і для сільгосппереробників. Перелік продуктів тваринного і рослинного походження, що вимагають подальшої переробки, постійно розширюється. The process of dry food to the fullest preserve their beneficial properties during storage is the most relevant both for producers and for farmers. The list of products of animal and vegetable origin, requiring further processing, is constantly expanding.Документ Використання новітніх комп’ютерних технологій з метою інформатизації освіти(2020) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаІнформатизація суспільства – це перспективний шлях до економічного, соціального та освітнього розвитку. Інформатизація освіти спрямовується на формування та розвиток інтелектуального потенціалу нації, удосконалення форм і змісту навчального процесу, впровадження комп'ютерних методів навчання та тестування, що надає можливість вирішувати проблеми освіти на вищому рівні з урахуванням світових вимог.Документ Використання новітніх інформаційних технологій для підготовці фахівців з автоматизації харчових виробництв на прикладі Microsoft Office 365(2019) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичMicrosoft Office 365 – це набір програм, що базується на «хмарних технологіях». Microsoft Office 365 включає в себе безкоштовну електронну пошту, службу обміну миттєвими повідомленнями, засіб проведення відеоконференцій і здійснення голосових викликів, а також дозволяє створювати і редагувати документи в онлайн-режимі.Документ Використання платформ дистанційного навчання (LMS) та технологій e-learning у освітньому процесі(2022) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичДистанційне навчання в сучасному світі набуває все більшої актуальності та поширеності. В роботі проведено дослідження сучасних онлайн-платформ дистанційного навчання (LMS — learning management system) та засобів створення дистанційних курсів із метою визначення основних характеристик роботи у віртуальному навчальному середовищі.Документ Використання сучасних інформаційних технологій у виробничих процесах сушіння харчових продуктів(2019) Овчарук, Володимир Олексійович; Овчарук, Андрій ВолодимировичРозроблено комплекс досліджень і розробок для створення баз даних і знань про сушіння продукції за допомогою сучасних інформаційних технологій. База даних і база знань включають всі відомі фізичні, теплові та інші характеристики, необхідні для оптимального вибору сушіння та необхідного обладнання. Ця робота є невід'ємною частиною теми дослідження інформаційної підтримки інженерних рішень для виробничих процесів сушіння продуктів на основі сучасних комп'ютерних технологій. A set of research and development has been launched to create databases and knowledge of drying products by means of modern information technologies. The database and knowledge base includes all known physical, thermal and other known characteristics required for optimal choice of drying and equipment required. This work is an integral part of the topic of creating information support for engineering solutions for the production processes of food drying on the basis of modern computer technology.Документ Використання сучасних інформаційно-комунікаційних цифрових технологій в процесі викладання навчальної дисципліни «Економічна інформатика»(2022) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичУ роботі розглянуті програмні засоби та веб-сервіси для викладання дисципліни «Економічна інформатика» в освітньому процесі закладів вищої освіти. Наведено використання в процесі викладання навчальної дисципліни новітніх інформаційних освітніх технологій з використанням сучасної комп’ютерної бази, нових інтерактивних методів, комп’ютерних навчальних програм, технічних засобів навчання, дистанційних засобів освіти. Наведені основні характеристики найбільш популярних систем управління навчанням, їх функції, особливості роботи.Документ Використання технологій e-learning в освітньому просторі(2021) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаУ роботі розглянуто програмні засоби та веб-сервіси для цифрового дистанційного навчання в освітньому процесі закладів вищої освіти. Наведені основні характеристики найбільш популярних систем управління навчанням, їх функції, особливості роботи, переваги та недоліки, а також зручність для створення дистанційних курсів навчання. Детально розглянута система управління навчанням MOODLE, як платформа для створення інформаційно-освітнього середовища навчального закладу, що забезпечує інтерактивну взаємодію між учасниками навчального процесу. А також у роботі представлене програмне забезпечення BigBlueButton, створене спеціально для онлайн-платформ навчання для організації відео конференцій.Документ Використання інформаційних технологій при проектному розрахунку циліндричної зубчастої передачі(2019) Степаніщев, Данило; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаВ роботі розглянуто використання MS Excel для проектного розрахунку циліндричної зубчастої передачі, а саме, для визначення мінімально допустимої міжосьової відстані передачі, що дає можливість визначити модуль зубців та розміри вінців зубчастих коліс. Рішення знайдено за допомогою вбудованих функцій та формул в MS Excel. The paper discusses the use of MS Excel for the design calculation of a cylindrical gear, namely, to determine the minimum allowable interaxial transmission distance, which allows determining the size of the toothed wheel crowns for the teeth module. The solution is found using the built-in functions and formulas in MS Excel.Документ Використання інформаційних технологій при розв’язанні задач оптимізації(2010) Овчарук, Ірина Вікторівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичЗ метою удосконалення володіння таким програмним продуктом, як системи автоматизованих інженерних та економічних розрахунків Excel та MathCad наведено детальний розв’язок оптимізаційної задачі, як однієї з найважливіших та трудомістких в економічних обчисленнях. Дані розробка сприятиме більш якісній підготовці висококваліфікованих спеціалістів в економіці, маркетингу, менеджменті, обліку і аудиті.Документ Використання інформаційних технологій при розрахунках оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві з метою зменшення викидів відпрацьованих газів в атмосферу(2020) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаРобота присвячена дослідженню впливу розміру обладнання для сатурації в процесі очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання.Документ Використання інформаційно-комунікаційних технологій при змішаній формі навчання(2022) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичІнформаційні технології дають можливість більшою мірою індивідуалізувати процес навчання, зменшуючи фронтальні види робіт і збільшуючи частку індивідуально-групових форм і методів навчання. Також інформаційні технології сприяють підвищенню мотивації до навчання, розвитку креативного мислення, дозволяють економити навчальний час, інтерактивність і мультимедійна наочність сприяє кращому представленню, і, відповідно, кращому засвоєнню інформації.Документ Впровадження новітніх інформаційних систем для дистанційних онлайнплатформ навчання(2022) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаПід час використання систем дистанційного навчання для організації проведення інтерактивного спілкування необхідний сервіс для організації онлайн-конференцій. Один з таких – BigBlueButton.Документ Дослідження гідродинаміки і кінетики тепло-масообмінних процесів розпилювального сушіння екстрактів із вмістом пектину(2002) Овчарук, Володимир Олексійович; Бодров, Віктор Семенович; Малежик, Іван Федорович; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичПроаналізовано результати експериментального дослідження гідродинаміки та кінетики тепломасообміну та запропоновані математичні моделі розпилювального сушіння пектиновмісніх екстрактів . The results of an experimental study of hydrodynamics and heat and mass transfer kinetics and proposed mathematical model spray drying pektynovmisnih extracts.Документ Дослідження залежності діаметру та максимального прогину балки від навантажень засобами пакету MathCAD(2018) Сполович, Максим Юрійович; Сєдих, Ольга Леонідівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичВ роботі проведено дослідження залежності діаметру балки від розподіленого навантаження, максимального прогину балки від навантажуючої сили; побудовано епюру поперечних сил та згинаючого моменту. In this work, the dependence of the beam diameter on the distributed load, the maximum deflection of the beam on the load force, is studied; The diagram of transverse forces and bending moment is constructed.Документ Дослідження методології побудови та принципів функціонування експертних систем(2016) Сєдих, Ольга Леонідівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичВ статті розглянуто основні концепції побудови експертних систем. Визначені основні структурні елементи експертних систем та їх характеристики. Основою експертної системи є сукупність знань, структурованих з метою формалізації процесу ухвалення рішень. Було доведено, що експертна система, яка заснована на правилах ЯКЩО – ТО, є однією з найбільш ефективних і доцільних для застосування в автоматизованих системах. Така експертна система складається з: бази знань, бази даних, механізму логічного висновку, засобів пояснення результатів і інтерфейсу користувача. Мова, що використовується для розробки експертних систем, спроектованих на основі цих моделей, називається мовою подання знань. Використання експертних систем дає змогу у багатьох випадках відмовитися від послуг висококваліфікованих експертів. Експертні системи є засобами для розширення і посилення професійних можливостей кінцевого користувача. The article describes the basic concepts of expert systems building. The basic structural elements of expert systems and their characteristics are determined. The basis of the expert system is a body of knowledge structured for the purpose of formalizing the decision-making process. It was proved that the expert system based on IF – THEN rules, is one of the most effective and advisable for use in automated systems. This expert system consists of the knowledge base, the database, the inference mechanism, the explanation of results and the user interface. The language used for the development of expert systems designed on the basis of these models is called the knowledge representation language. The use of expert systems allows in many cases to refuse the services of highly qualified experts. Expert systems are the means for expanding and enhancing of the professional opportunities of the end user.Документ Емпіричні функції теплофізичних характеристик розчинів NaCl від температури і концентрації(2008) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Овчарук, Володимир Олексійович; Федоров, Володимир ГавриловичВизначені емпіричні функції теплофізичних характеристик (ТФХ) водних розчинів NaCl від температури (на інтервалі: від температури замерзання до 30 °С) і концентрації (від 0 (нуль) до 23,1 %) за даними із літературних джерел.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »