Перегляд за Автор "Павелко, Володимир Іванович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Абсорбційні холодильні машини в системах теплохолодопостачання підприємств різних галузей промисловості та СКП(2008) Заславський, Аркадій Ісакович; Засядько, Ярослав Іванович; Павелко, Володимир Іванович; Заславський, В. А.В даній статті, яка є консультативною, автори пропонують читачам ознайомитись з одним із перспективних напрямків утилізації теплоти відхідних теплових потоків промислових підприємств шляхом впровадження енергозберігаючої технології на основі застосування сучасних абсорбційних холодильних машин.Документ Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва(2006) Заславський, Аркадій Ісакович; Засядько, Ярослав Іванович; Павелко, Володимир Іванович; Рябчук, Олександр МиколайовичПароварочні камери для термічної обробки варено-копчених ковбасних виробів є джерелом значної кількості відхідної теплоти, яка належним чином не використовується. Відпрацьована пароповітряна і димова суміш,що викидається в атмосферу,має порівняно низькі параметри-температуру в межах 50-60оС і відносну вологість 50-80 %. Крім того, ця суміш газів містить в собі домішки жиру, а також дьоготь, сажу, фенол та інші сполуки з неприємним запахом в аерозольній формі, що приводить до забруднення навколишнього середовища. Запропоновано спосіб утилізації теплоти пароповітряної і димової суміші, що відводиться із пароварочних камер і більш досконалий метод очищення газів, які викидаються в атмосферу. Steam cabinets for thermal processing of cooked and smoked sausages generate a significant quantity of waste heat, which is not properly used. The spent air-steam mixture and smoke which is injected into the atmosphere, has a lower characteristics - temperature within the 50-60 оС and relative humidity of 50-80%. Moreover, this gas mixture contains residual stocks of fats and tar, soot black, phenol and other compounding with an unpleasant odor in spray form, which leads to environmental pollution. As suggested a method of wastage recovery air-steam mixture and smoke, which is derived from steam cabinets and a greatly improved method of purification gases emitted into the environment.Документ Гідродинамічний спосіб підсилення циркуляції в утфельних вакуум-апаратах(2013) Павелко, Володимир Іванович; Проценко, Юлія ОлексіївнаНаведені основні положення запропонованого способу гідродинамічної інтенсифікації уварювання утфелів. Представлені деякі результати промислового випробування утфельних вакуум-апаратів з гідродинамічним підсиленням циркуляції в них. The main principles of the hydrodynamic intensification of boiling massecuite concentration are presented. Some results of industrial testing of massecuite vacuum pans with hydrodynamic circulation and are given.Документ До питання зменшення витрат енергоносіїв у камерах сушіння сировялених і сирокопчених ковбас м’ясопереробного підприємства(2006) Заславський, Аркадій Ісакович; Засядько, Ярослав Іванович; Павелко, Володимир ІвановичВиконано аналіз роботи систем кондиціювання повітря (СКП) в камерах сушіння сиров'ялених і сирокопчених ковбас м’ясопереробного виробництва і на його підставі розроблено комплекс заходів щодо підвищення економічності експлуатації енергетичних установок СКП. The authors of this publication have made an analysis of the air conditioning systems operation in the uncooked jerked sausage drying rooms, and worked out a package of measures to increase the equipments economical operation.Документ Дослідження впливу деяких технологічних факторів на тривалість процесу термічної обробки ковбасних виробів(2011) Павелко, Володимир Іванович; Соколенко, О. Ю.; Заславський, Аркадій ІсаковичНаведені результати аналітичного дослідження впливу діаметра і довжини ковбасного виробу (батона) на тривалість процесу термообробки і, відповідно, на витрату теплоти (пари) для термокамер ковбасного виробництва. Розроблений алгоритм теплового розрахунку установки для термічної обробки варених і варено-копчених ковбасних виробів, який дозволяє визначити витрату теплової енергії на процеси підсушування, підсмажування і варки ковбасних виробів в залежності від зміни технологічних факторів, що впливають на вищевказані процеси. There are results of analytical research of influence of diameter and length of sausage product (baton) on continuance of thermal process and according to the spending heat for thermal camera of sausage industry. Algorithm of thermal calculation of plant for thermal processing for boiled and boiled-smoked sausages was developed, which can determine the number of using thermal energy for drying, frying and boiling process according to the changing technological factors, which make affect to those process.Документ Енергозбереження в м’ясопереробній галузі промисловості(2011) Павелко, Володимир Іванович; Засядько, Ярослав Іванович; Заславський, Аркадій Ісакович; Рябчук, Олександр МиколайовичРозглянуті питання практичного використання деяких заходів щодо енергозбереження в м’ясопереробній галузі промисловості.Документ Ефективність застосування вакуум-апаратів з підсиленою циркуляцією в теплотехнологічній схемі цукрового заводу(2014) Павелко, Володимир ІвановичПідтверджена ефективність застосування утфельних вакуум-апаратів з підсиленою циркуляцією утфеля в теплотехнологічній схемі цукрового заводу. На підставі порівняльних розрахунків витрати те¬плоти (пари) на вакуум-апарати з підсиленою циркуляцією і без неї зроблена оцінка доцільності і ефек¬тивності впровадження на цукрових заводах вакуум-апаратів з підсиленою різними способами циркуля¬ції утфеля в них.Документ Ефективність модернізації підігрівників повітря для парогенераторів малої і середньої потужності в умовах експлуатації їх в ТЕЦ та промислових котельнях цукрових заводів(2014) Безродний, Михайло Костянтинович; Мокляк, Василь Феодосійович; Павелко, Володимир ІвановичПереважна більшість ТЕЦ і промислових котелень цукрових заводів оснащена парогенераторами малої та середньої потужності типу ДЕ-25/14, БКЗ-75/39 та їх аналогами , які були впроваджені в промисловості, що найменше 25 років тому, і сьогодні потребують заміни чи модернізації із-за їх фізичного зносу. Заміна теплоенергетичного обладнання на сучасне вимагає значних фінансових витрат і часу , що в більшості випадків не є прийнятним і можливим. Через це варіант модернізації існуючого теплоенергетичного обладнання шляхом впровадження енергозберігаючих технологій , зокрема установки сучасних утилізаторів викидних потоків теплоти, є більш прийнятним і менш затратним в порівнянні з першим варіантом.Документ Ефективність реконструкції хвостової частини парогенераторо БКЗ 75/39 ГМА в ТЕЦ Оржицького цукрового заводу(2014) Безродний, Михайло Костянтинович; Мокляк, Василь Феодосійович; Павелко, Володимир ІвановичВ статті обґрунтована доцільність реконструкції хвостової частини парогенератора БКЗ-75/39ГМА. Приведено конструкцію та принцип роботи модернізованого підігрівника повітря для па¬рогенератора типу БКЗ-75/39ГМА, яким оснащені ТЕЦ та промислові котельні більшості цукрових заводів України. Наведені результати техніко-економічного розрахунку ефективності реконструкції хвостової частини парогенераторів малої і середньої потужності в умовах експлуатації їх в ТЕЦ цу¬крових заводів.Документ Математичне моделювання процесу термічної обробки м’ясних виробів(2016) Грибков, Сергій Віталійович; Павелко, Володимир Іванович; Заславський, Аркадій Ісакович; Дмитренко, Дар'я СергіївнаУ статті здійснено математичне моделювання процесів нагрівання і варки м’ясних (ковбасних) виробів під час термічної обробки їх у пароварочних камерах (термокамерах) м’ясопереробних підприємств. Процес термічної обробки м'ясних виробів був розділений на три етапи, для кожного з яких тривалість була визначена шляхом аналітичного розв’язання рівняння перенесення теплоти для ковбасного виробу конкретної форми. Створену математичну модель пропонується впровадити у методику теплового (конструктивного) розрахунку названих вище термокамер. The article deals with the mathematical modeling of heating and cooking of meat (sausage) products during thermal treatment of them in steam-fired cabinets (thermocouples) of meat processing enterprises. The process of heat treatment of meat products was divided into three stages, for each of which the duration was determined by analytically solving the equation of transfer of heat for a sausage product of a particular form. The created mathematical model is proposed to introduce in the method of thermal (constructive) calculation of the above-mentioned thermocameras.Документ Модернізація систем теплопостачання житлового мікрорайону міста шляхом встановлення теплонасосних систем для опалення і гарячого водопостачання(2014) Павелко, Володимир Іванович; Голуб, Юрій ІвановичУ статті визначено основні умови енергозбереження, описано принцип роботи теплонасосної установки, наведено її принципову схему, запропоновано проект модернізації системи теплопостачання житлового району міста, розраховано та доведено економічну ефективність проекту, наведено основні переваги запропонованої системи порівняно з типовою (на базі традиційних джерел теплопостачання). Запропонована кластерна технологія буріння свердловин для монтажу теплонасосної установки забезпечує максимально можливе збереження екологічної складової проекту модернізації системи теплопостачання житлового району міста. The basic terms of energy, described the principle of heat pump capacity, given its principal scheme, the proposed modernization of heating residential district, designed and proven cost-effectiveness of the project are the main advantages of the proposed system in comparison with a typical (based on traditional sources of heat). The proposed clustering technology to drill wells for mounting the heat pump station provides the highest-possible conservation environmental component of the project of modernization of heat supply system of a residential area of the city.Документ Про зменшення витрати енергоносіїв на м’ясопереробних підприємствах України(2014) Заславський, Аркадій Ісакович; Павелко, Володимир Іванович; Горобець, Юлія СергіївнаНаведені заходи щодо зменшення використання паливно-енергетичних ресурсів на м’ясопереробних підприємствах України. Given activities to reduce the use of energy resources at meat processing plants in Ukraine.Документ Розрахунок інтенсивності тепловіддачі до киплячих висококонцентрованих цукрових розчинів в утфельних вакуум аппаратах з підсиленою циркуляцією(2014) Павелко, Володимир ІвановичНаведені співвідношення для розрахунку інтенсивності тепловіддачі до киплячих цукрових розчинів в утфельних вакуум-апаратах з підсиленою циркуляцією. Specify correlations for heat emission to a boiling solution of sugar massecuite in vacuum apparatus with reinforced circulation.Документ Тепловий і гідродинамічний розрахунок вакуум-апаратів(2013) Павелко, Володимир ІвановичПредставлено основні положення методики теплового і гідродинамічного розрахунку вакуум-апаратів цукрового виробництва, розробленої на підставі виконаних досліджень гідродинаміки та теплообміну в утфельних вакуум-апаратах. Fundamental provisions of method of technique heat and hydrodynamic calculation of vacuum apparatus of sugar production, developed on the basis of the studies of hydrodynamics and heat exchange in massecuite vacuum apparatus are presented.Документ Теплові мережі(Алерта, 2005) Прядко, Микола Олексійович; Павелко, Володимир Іванович; Василенко, Сергій МихайловичВикладено основи тeплoфікaції, описано системи централізованого теплопостачання, наведено методи розрахунку систем теплопостачання, теплових мереж i абонентських вводів. Для студентів, які навчаються за спеціальністю «Теплоенергетика», фахівців з проектування i експлуатації теплофікаційних систем. Expounding the virtues of heating, described the district heating system provides methods of heating systems, heating systems and the user's inputs. For students enrolled in "Heat", experts in design and operation of heating systems.Документ Удосконалення системи теплоенергозабезпечення мясопереробних підприємств малої і середньої продуктивності(2014) Горобець, Юлія Сергіївна; Павелко, Володимир ІвановичДля зменшення собівартості продукції необхідно розробити і впровадити комплекс заходів щодо скорочення витрат теплової і електричної енергії на технологічні потреби підприємства. To reduce production costs necessary to develop and implement a range of measures to reduce the cost of heat and electricity for industrial needs of the enterprise.Документ Удосконалення системи технічного водопостачаня енергетичного комплексу(2018) Павелко, Володимир Іванович; Лісовик, Д. В.; Терефенко, М. В.У статті обґрунтована і доведена доцільність удосконалення системи технічного водопостачання енергетичного комплексу шляхом модернізації градирні з метою покращення її роботи і зменшення витрати води на неї як на значний об ’єкт водоспоживання в енергокомплексі. Приведено конструкцію модернізованої градирні баштового типу і окремих елементів системи технічного водопостачання ТЕЦ. Представлено результати аналітичних і проектно-конструкторських досліджень реконструкції й модернізації градирень теплоелектростанції та системи подачі технологічної води. Розроблений і представлений комплекс заходів щодо впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій у системі технічного водопостачання ТЕЦ.Документ Удосконалення системи утилізації теплоти гвинтового компресорного агрегата Renner RS-132(2019) Павелко, Володимир Іванович; Мудрак, Б. О.У статті обґрунтовано доцільність удосконалення системи утилізації теплоти, що відводиться з гвинтового компресорного агрегата RENNERRS-132 в процесі його експлуатації. Представлено результати експериментального дослідження теплових і гідродинамічних режимів роботи пластинчатого теплообмінника — одного із основних елементів системи охолодження компресорного агрегата. Створена комп’ютерну модель оптимізації системи утилізації теплоти компресорного агрегата RENNER RS-132 базується на повній тривимірній моделі пластинчатого теплообмінника, що дає змогу використовувати результати моделювання для оптимізації теплових і гідродинамічних режимів роботи цього теплообмінника. Процедура моделювання передбачає дискретизацію дослідної геометрії за допомогою розрахункових сіток, що дає змогу представити фізико-матема- тичний опис течії теплоносія всередині пластинчастого простору, який базується на чисельному розв’язанні осереднених за числом Рейнольдса рівнянь Нав’є-Стокса, замкнутих за допомогою RNG-K-E моделі турбулентності з не рівноважними пристінними функціями. Наукова новизна дослідження полягає у визначенні оптимальних конструктивних характеристик і параметрів роботи системи охолодження компресора. Підтверджено, що рекуперація теплоти за допомогою системи охолодження гвинтового компресорного агрегата RENNER RS-132 підвищує надійність його роботи, сприяє зменшенню собівартості виробленої продукції. Комп’ютерна модель оптимізації системи утилізації теплоти компресорного агрегата може бути використана для впровадження при здійсненні модернізації сучасних гвинтових компресорних агрегатів.Документ Шляхи економії паливно-енергетичних ресурсів на м’ясопереробних підприємствах(1993) Заславський, Аркадій Ісакович; Павелко, Володимир Іванович; Поржезінський, Юрій ГеоргійовичВпровадження запропонованих авторами заходів суттєво зменшує споживання теплової і електричної енергії на м’ясопереробних підприємствах. Економія від впровадження цих заходів може становити щороку до 2 відсотків від загальної витрати палива на підприємствах м’ясопереробної галузі.Документ Інтенсифікація процесів тепломасообмінну і гідродинаміки у вакуум-апаратах цукрового виробництва(2010) Павелко, Володимир Іванович; Потапський, Д. В.Узагальнені результати теоретичних та експериментальних досліджень робочих процесів при інтенсифікації уварювання утфелів; розглянуті питання практичного застосування способів інтенсифікації у вакуум-апаратах цукрового виробництва. Generalized results of theoretical and experimental researches of workings processes under intensification of massecuite, examined the points of the practical use of methods of intensification in vacuum pans of sugar industry.