Перегляд за Автор "Пелехова, Любов Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 16 з 16
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення показників якості та безпеки соняшникової олії з підвищеною стійкістю до окиснення(2012) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов Сергіївна; Сус, Л. В.Проведено дослідження з встановлення відповідності показників якості та безпеки соняшникової олії з підвищеною стійкістю до окиснення вимогам ДСТУ 4492:2005. На основі результатів досліджень визначено, що олія з підвищеною стійкістю до окиснення відповідає вимогам нормативно-технічної документації на олію соняшникову нерафіновану. The experimental researches of quality and safety of the sunflower oil with oxidative stability according to DSTU 4492:2005 have been conducted. The researches have showed that the sunflower oil with oxidative stability meets the requirements of the technical documents to unrefined sunflower oil.Документ Використання рослинних олій підвищеної біологічної цінності у закладах ресторанного господарства(2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана ІванівнаЗапропонована технологія забезпечує не тільки більш повний перехід у олію з рослинної сировини гідрофільних біологічно активних речовин, а й речовин середньої полярності, що дозволяє отримати новий продукт з поліпшеними властивостями. The proposed technology provides not only a complete shift in oil of plant material hydrophilic bioactive substances and substances and medium polarity, which provides a new product with improved properties.Документ Вимоги щодо вмісту токсичних речовин у соняшниковій олії в Україні та ЄС(2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаПредставлено порівняльний аналіз вимог щодо вмісту токсичних елементів, пестицидів та харчових добавок в олії соняшниковій встановлених в Україні (ДСТУ 4492:2005 «Олія соняшникова. Технічні умови») та країнах ЄС (Codex Stan 210-1999 “Codex standard for named vegetable oil”). Presents comparative requirement analysis on the content of toxic elements, pesticides and food additives in sunflower oil established in Ukraine (DSTU 4492:2005 "Sunflower oil. Specifications") and the EU (Codex Stan 210-1999 “Codex standard for named vegetable oil”).Документ Дослідження бактеріостатичних властивостей соняшникової олії, обробленої софорою японською(2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаСоняшникова олія, оброблена плодами софори японської, проявляє бактеріостатичну дію відносно до Еscherichia coli та Staphylococcus Aureus. Це свідчить про можливість її використання з метою пригнічення життєдіяльності патогенної мікрофлори та підвищення терміну зберігання харчових продуктів. Sunflower oil, processed fruits of Sophora Japanese manifests bacteriostatic effect against Escherichia coli to and Staphylococcus Aureus. This suggests the possibility of its use in the inhibition of pathogenic life and increase the shelf life of foods.Документ Дослідження впливу спиртоводної суміші на бактеріостатичні властивості рослинної сировини під час отримання олійних екстрактів(2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаПроведені дослідження впливу попереднього оброблення спиртоводною сумішшю рослинної сировини на ступінь її мікробіологічного забруднення під час отримання олійний екстрактів. The theses contains experimental researches of the effect of preprocessing with alcohol plant materials on degree of its microbiological contamination during the production of oil extracts.Документ Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях(2011) Кіщенко, Володимир Анатолійович; Левчук, Ірина Володимирівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пелехова, Любов СергіївнаЯкість рослинних олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. Quality of vegetable oils is determined by character and intensity of окиснювальних processes that take place under the action of external factors. One of consequences of автоокиснення of oils there is a loss of them vitamin activity as a result of destruction of vitamins by foods of oxidation. Thus destruction of токоферолу, that comes forward as a bioantioxidant, reduces firmness of food oils during storage.Документ Дослідження кінетики процесу екстрагування похідних хлорофілу з базиліку звичайного(2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаУ статті представлено результати досліджень впливу температури, тривалості та гідромодуля на процес екстрагування похідних хлорофілу базиліку звичайного сушеного соняшниковою олією та виведено рівняння математичної моделі. The article presents the research results of the influence of temperature, time and hydromodulus on the process of chlorophyll extracting from the dried basil by sunflower oil. The mathematical model of the process has been deduced.Документ Методика визначення загальної антиоксидантної активності олії(2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаПредставлено результати експериментальних досліджень з розроблення методики для визначення загальної антиоксидантної активності рослинних олій. The results of experimental researches concerning development of method for the determination of total antioxidant activity of vegetable oils are presented.Документ Оцінювання загальної антиоксидантної активності рослинних олій(2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаПроведено визначення загальної антиоксидантної активності (ЗАОА) олії соняшникової, оливкової, олій гарбузового насіння та волоського горіху за допомогою доступного та нетрудомісткого фотоелектроколориметричного методу з використанням індикаторної системи Fe(ІІІ)-о-фенантролін та жиророзчинного вітаміну Е для оцінювання отриманих результатів. Встановлено, що нерафіновані олії, отриманні шляхом холодного пресування, мають значно вищу ЗАОА, у порівнянні з тими, які піддавались рафінації. Оцінювання ЗАОА запропонованим методом дозволяє використовувати його у виробничих лабораторіях, що дає змогу контролювати ЗАОА на будь-якій стадії технологічного процесу виробництва олії. Determination of the total antioxidant activity (TAOA) of sunflower oil, olive oil, pumpkin seed oil and walnut oil has been held with affordable and not time-taking photoelectric colorimeter method using the Fe (III)-o-phenanthroline indicator system and fat-soluble vitamin E with the aim to result evaluation. It has been found that unrefined oils obtained by cold pressing compared with refined oils have much higher TAOA . TAOA evaluation with proposed method can be used in industrial laboratories. It gives possibility to monitor TAOA at any stage of the oil production process.Документ Перспективи використання софори японської для збагачення олієжирових продуктів(2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара АндріївнаВикористання софори японської в олієжировій промисловості в якості антиоксиданта дозволить покращити якісний склад жировмісних продуктів. Use of Sophora Japanese in oil and fat industry as antioxidants will improve the quality of the fat-containing products.Документ Перспективи використання софори японської як джерела антиоксидантів в олійно-жировій галузі харчової промисловості(2012) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаПроведено теоретичні та експериментальні дослідження, які доводять перспективність використання софори японської в олійно-жировій галузі харчової промисловості. Встановлено, що нерафінована соняшникова олія, оброблена плодами софори японської, на 18…20 % стійкіша до процесів окиснення, має в 1,7 разу більшу загальноантиоксидантну активність, у порівнянні з необробленою олією, та виявляє бактерицидні властивості стосовно патогенної мікрофлори. The theoretical and experimental studies that show the perspectives of Sophora japonica using in oils and fats industry have been carried out. It has been found that unrefined sunflower oil processed by Sophora fruits is oxidative stable on 18…20 % more and has an antioxidative activity in 1.7 times more than unprocessed oil and shows antibacterial properties against pathogenic organisms.Документ Софора японська як джерело антиоксидантів для олієжирової промисловості(2012) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаУ статті розглянуто можливість продовження терміну зберігання рослинних олій збагаченням їх біологічно активними речовинами софори японської. The possibility of expiration date prolongation of vegetable oils enriched by Sophora japonica biologically active compounds is considered in the article .Документ Спосіб визначення загальної антиоксидантної активності рослинних олій (Патент на корисну модель № 77689)(2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Дербугова, Галина ЛюбомирівнаПатент на корисну модель. Спосіб визначення загальної антиоксидантної активності рослинних олій. Useful model patent. Method for determination of total antioxidant activity of plant oils.Документ Спосіб стабілізації рослинної олії (Патент на винахід № 103375)(2013) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов СергіївнаОпис до патенту на корисну модель. Спосіб стабілізації рослинної олії. Описание к патенту на полезную модель. Description to useful model patent.cmethod for stabilizing of vegetable oil.Документ Спосіб стабілізації рослинної олії (Патент на корисну модель № 69987)(2012) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов СергіївнаОпис до патенту на корисну модель. Спосіб стабілізації рослинної олії. Description to useful model patent.cmethod for stabilizing of vegetable oil.Документ Технологія отримання олійного екстракту з софори японської як джерела біологічно активних речовин(2011) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов СергіївнаУ статті представлена технологія отримання олійного екстракту софори японської. In the article the technology of Sophora japonica oil extract is presented.