Перегляд за Автор "Рибачок, Альбіна Вікторівна"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз дисперсного стану рослинної сировини зернового походження(2015) Чорний, Валентин Миколайович; Прищепа, Юлія Юріївна; Лапіна, Надія Володимирівна; Ляшко, Галина Василівна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаПредставлено результати досліджень дисперсного аналізу рослинної сировини зернового походження. На підставі отриманих даних побудовано диференціальні та інтегральні криві дисперсного складу сировини зернового походження різного помелу. Results of the research of dispersed analysis of plant material grain origin. Based on these data constructed differential and integral curves of particulate materials of different origin grain milling.Документ Апаратурно-технологічна лінія виробництва гіркої настоянки (Патент на винахід № 114246)(2017) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна ВікторівнаАпаратурно-технологічна лінія виробництва гіркої настоянки, що містить послідовно встановлені купажні чани, збірник настою, засоби подачі водно-спиртової суміші та фільтр, яка відрізняється тим, що лінія складається з трьох послідовно встановлених технологічних ділянок, а саме ділянки з виробництва водних концентратів з рослинної сировини, ділянки виробництва розчину меду та ділянки виробництва і розливу гіркої настоянки, при цьому ділянка з виробництва водних концентратів з рослинної сировини містить бункер сухої подрібненої сировини, який через автоматичні ваги та гвинтовий транспортер з’єднаний з екстрактором, що містить засоби термічної обробки та перемішування, який послідовно з’єднаний зі збірником водного екстракту, фільтр-пресом для відокремлення шроту та збірником фільтрованого водного екстракту, який через підігрівач з’єднаний з випарною установкою, що через барометричний конденсатор з’єднана зі збірником концентрованого водного екстракту, ділянка виробництва розчину меду складається з послідовно встановлених купажного чана для приготування розчину меду та кізельгурового фільтра, що з’єднаний зі збірником розчину меду, ділянка виробництва і розливу гіркої настоянки містить купажний чан для гіркої настоянки, що через фільтр-прес з’єднаний зі збірником гіркої настоянки та послідовно встановлені миючу машину, автомат розливу, стрічковий транспортер, закупорювальний автомат, інспекційний автомат, збірник виправного браку, збірник невиправного браку та етикетувальний автомат. The hardware and technology line of the production of bitter tinctures, which contains successively installed blended tanks, a collection of infusions, means for supplying aqueous-alcoholic mixture and a filter, characterized in that the line consists of three successively established technological sites, namely areas for the production of water concentrates from plant raw materials, production sites for the production of a solution of honey, and areas for the production and bottling of bitter tinctures, while the area for the production of aquatic concentrates from vegetable raw materials contains a bunker of dried crushed raw materials which, due to the automatic scales and the screw conveyor, is connected to an extractor containing the heat treatment and mixing means, which is consistently coupled to the aqueous extract collection, a filter press for separating the meal and a collection of filtered aqueous extract which, through a heater with ' connected to the evaporation unit, which is connected to the collector of the concentrated aqueous extract through a barometric capacitor, the honey solution production site consists of a sequentially mounted blender tank for preparing the solution well honey and kieselguhr filter, connected to the collection of a solution of honey, the production and bottling section of the bitter tinct contains a grape tin for bitter tincture, which is connected through a filter press with a collection of bitter tinctures and a suction-mounted washing machine, a bottling machine, a tape a conveyor, a locking machine, an inspection machine, a correctional collection, a collection of irreparable defects and a labeling machine.Документ Вакуум-віброекстрактор періодичної дії з дефлегмацією (Патент на корисну модель № 131658)(2019) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна ВікторівнаВакуум-віброекстрактор періодичної дії з дефлегмацією містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним з вібруючим штоком, штуцери введення екстрагенту і відведення екстракту та контейнер з проникною для екстрагента поверхнею. Апарат додатково оснащений нагрівною оболонкою й електронагрівачем, які забезпечують температурний режим процесу, та зовнішнім вакуумованим циркуляційним контуром, який складається з насадкової колони, що забезпечує вловлювання легколетких компонентів, з'єднаної з дефлегматором і далі з конденсатором та збірником дистиляту з можливістю підтримання розрідження. Vacuum vibroextractor of periodic refractory action contains a cylindrical body with a lid and a vibration drive coupled to a vibration rod, extraction and extraction nozzles, and a container with a permeable surface for the extractant. The device is additionally equipped with a heater and an electric heater, which provide the temperature mode of the process, and an external vacuum circulating circuit, which consists of a packing column, which provides the capture of lightweight components, connected with the reflux condenser and further with a condenser and collector of distillate with the ability to maintain the dilution.Документ Використання смикавця їстівного у виробництві горіхових мас(2014) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Хома, Оксана Миколаївна; Рахметов, Джамал БахлуловичЗастосування смикавцю їстівного як основного компонента у виробництві горіхових мас доцільне, тому що він є джерелом біологічно цінних компонентів: моно\поліненасичених жирних кислот, незамінних амінокислот, харчових сорбентів. Application smykavtsyu edible as a main component in the manufacture of nut mass appropriate because it is a source of biologically valuable components: mono \ polyunsaturated fatty acids, essential amino acids, food sorbents.Документ Екстрактор (Патент на винахід № 121127)(Патент 121127 UA, МПК B01D 11/02 (2009.03) Екстрактор / Мисюра Т. Г., З ав'ялов В. Л., Попова Н. В., Рибачок А. В., Чорний В. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № a201708117 ; заявл. 04.08.2017 ; опубл. 10.04.2020, Бюл.№ 7, 2020-04) Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичЕкстрактор, що містить циліндричний корпус з кришкою та штуцерами введення екстрагента і виведення екстракту, а також контейнер, виконаний у вигляді гнучкої та проникної для екстрагента поверхні, причому контейнер закріплений у корпусі між сітчастою нерухомою опорою та верхнім рухомим фланцем, який через шток з'єднаний з коливальним механізмом з електродвигуном, який відрізняється тим, що шток виконаний гвинтоподібним, а коливальний механізм виконаний з можливістю надання штоку одночасно обертального коливання та зворотно-поступального руху вверх-вниз. An extractor comprising a cylindrical body with a lid and fittings for the extractant and the extract, as well as a container made in the form of a flexible and permeable to the extractant surface, and the container is fixed in the housing between the mesh fixed support and the upper movable flange with an oscillating mechanism with an electric motor, characterized in that the rod is made helical, and the oscillating mechanism is made with the possibility of providing the rod simultaneously rotational oscillation and reciprocating up and down.Документ Екстрактор (Патент на корисну модель № 123314)(2018) Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичЕкстрактор, що містить циліндричний корпус з кришкою, штуцери введення екстрагенту і виведення екстракту та проникний для екстрагенту контейнер із штоком, з'єднаним з верхнім фланцем та коливальним механізмом з електродвигуном, який відрізняється тим, що коливальний механізм виконаний з можливістю забезпечення складного обертово-поступального руху верхнього фланця контейнера.Документ Застосування математико-статистичних методів дослідження при розробленні рецептури гірких настоянок(2017) Рибачок, Альбіна Вікторівна; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас ГригоровичВ результаті рецептура гіркої настоянки має містити три частини екстракту перцю червоного гіркого, дві частини екстракту кардамону та одну частину екстракту імбиру, що забезпечить підвищену біологічну цінність готового напою. As a result, bitters recipe should contain three parts extract of red pepper bitter, two cardamom extract and ginger extract one part that will provide an increased biological value of the finished beverage.Документ Підбір оптимальних режимів виробництва гірких настоянок за допомогою програми STATISTICA 6.1.Ru(2016) Рибачок, Альбіна Вікторівна; Попова, Наталія ВікторівнаВ основі технології виробництва гірких настоянок лежить процес екстрагування пряно-ароматичної сировини. Метою досліджень є підбір оптимальних режимів екстрагування в технології виробництва гірких настоянок, який би забезпечив максимальне вилучення біологічно активних речовин, короткі терміни виробництва та зменшив витрати спирту. The technology of production of bitter liqueurs is the process of extracting aromatic materials. The purpose of research is the selection of optimal extraction modes in technology of bitter liqueurs, which provides maximum extraction of biologically active substances, short term production and reduced consumption of alcohol.Документ Система виробництва гіркої настоянки (Патент на корисну модель № 107722)(2016) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна ВікторівнаСистема виробництва гіркої настоянки, яка складається з послідовно встановлених двох купажних чанів, збірника настою, засобів подачі водно-спиртової суміші та фільтра, яка відрізняється тим, що послідовно встановлені бункер, автоматичні ваги, гвинтовий транспортер, екстрактор, збірник екстракту, фільтр-прес та збірник фільтрованого екстракту, підігрівач фільтрованого екстракту, випарна установка, барометричний конденсатор, збірник концентрованого екстракту, купажний чан для розчину меду, кізельгуровий фільтр, збірник розчину меду, купажний чан для гіркої настоянки, фільтр-прес та збірник гіркої настоянки, мийна машина, стрічковий транспортер, автомат розливу, закупорювальний автомат, інспекційний автомат, збірник виправного браку, збірник невиправного браку та етикетувальний автомат. A system of production of bitter tinctures, which consists of successively installed two batches, an infusion set, means for supplying a water-alcohol mixture and a filter, characterized in that successively mounted bunker, automatic weights, screw conveyor, extractor, extract collection, filter press and filtered extract collection, filtered extract heater, evaporation unit, barometric condenser, concentrate extract collection, blend honey for solution of honey, kieselguhr filter, honey solution compartment azhnyy tub for bitters, filter press and a collection of bitters, washer, conveyor belts, bottling machine, sealing machine, inspection machine, a collection of correctional marriage, marriage incorrigible collection and Labeling machine.Документ Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на винахід № 114035)(2017) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичСпосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.Документ Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на корисну модель № 106057)(2016) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичСпосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.Документ Технологія гіркої настоянки збагаченого складу(2014) Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна ВікторівнаНастоянки - це алкогольні напої, які одержують шляхом купажування екстрактів (настоїв) різноманітної корисної рослинної сировини. Вони містять 30- 60 % об. спирту, мають гіркуватий, гіркувато-пряний або пекучий смак. Liqueurs - is alcohol, which is produced by blending extracts (tinctures) NATURAL herbal products. They contain 30 60% vol. alcohol, with bitter, bitter, spicy or hot taste.Документ Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень(2016) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна ВікторівнаВ статті представлено новий спосіб виробництва гірких настоянок, який полягає в екстрагуванні водою пряно-ароматичної сировини з подальшим концентруванням екстрактів та купажуванні з водно-спиртовою сумішшю. Режими виробництва уточнювалися за допомогою експериментально-статистичних методів математичного моделювання. Було підібрано оптимальні режими проведення процесу екстрагування сировини для отримання основних складових настоянки та забезпечення її високої якості. При цьому готова настоянка проявлятиме загальнозміцнюючий ефект на організм людини та матиме короткі терміни виробництва. Improvement of technology of production of bitter tinctures, which will provide short spaces of production, also bitter tinctures will show the high biological value of drink and a positive effect on the human organism. Design. Methodology. Approach. By a basic instrument improvements in this work is mathematic-statistical methods of researches and program STATISTICA 6.0ru. Essence of method of production of bitter is tinctures consists in the following. At first dry powders spicily aromatic raw material does release from different admixtures and separately extract water at permanent interfusion and temperature 40ºC with subsequent filtration and concentration to the set maintenance of dry matters. The next technological stage is mix of extracts with an alcohol to durability 40% at. The eventual stage of production is mix of extracts and solution of honey. For a receipt and analysis of experimental data, the multivariable experiment of type was planned 22 and 3n and the used methods of determination of vitamin C and phenolic compounds. For processing of experimental data used experimentally statistical methods of mathematical design. Conclusions. Thus, made the optimum values of correlation and duration of process of extracting accordingly for to the cardamom 14,5 and 83 minutes; for a ginger – 13 and 70 minutes ; for a pepper bitter 17 and 92 minutes.Документ Іноваційний спосіб виробництва гірких настоянок(2015) Рибачок, Альбіна Вікторівна; Попова, Наталія Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичДокумент Інтенсифікація процесу екстрагування при виробництві гірких настоянок(2015) Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія ВікторівнаРозглянуто вплив температури та механічного перемішування на швидкість проходження процесу екстрагування пряно-ароматичної сировини. Встановлено вплив гідромодуля, виду екстрагенту та сировини на процес вилучення вітаміну С і фенольних речовин з пряно-ароматичної сировини. The influence of temperature and mechanical mixing in the extraction process speed of aromatic raw materials were considered. The influence of hydrological, type of extractant and extraction of raw materials to process vitamin C and phenolic compounds with aromatic raw materials were established.