Перегляд за Автор "Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 42
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз шляхів і методів обліку енергоносіїв(2004) Левченко, Олександр Іванович; Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичНаведено характеристики лічильників газу, мазуту, води і тепла. Вказано їх виробник, принцип дії, точність вимірювання і приблизну вартість. Ці дані можуть бути використанні при розробці ефективних та економічних систем енергопостачання підприємств і організацій та виборі технічних засобів для їх реалізації. Characteristics of gas, fuel oil, water and heat. Specified manufacturer of principle, the measurement accuracy and the approximate cost. These data can be used in the development of efficient and economical power systems businesses and organizations and selecting the technical means to implement them.Документ Анізотропія властивостей кристала сахарози(1995) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичРозглянуто кристалографію і кристалофізику сахарози та опис властивостей її кристалів за допомогою тензорів. Considered сrystal graphy and сrystal рhysics sucrose and description of properties of crystals using tensor.Документ В'язкість цукрових утфелів(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичЗнайдено співвідношення між в'язкістю утфелю практично не зруйнованої структури. Запропоновано формулу визначення максимально припустимого вмісту кристалів за відомих допустимих значень в’язкості утфелю і міжкристального розчину. We found the correlation between viscosity of massecuite virtually no ruined structure. A formula for determining the maximum allowable content of the crystals under certain permissible values massecuite viscosity between crystal and solution.Документ Важливі елементи теплового балансу вакуум-апарата(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичПоказано, що питома теплота пароутворення для цукрового розчину вища за теплоту пароутворення води, теплота кристалізації цукрози вносить помітний вклад в надходження теплоти до вакуум-апарату, а підвищення початкової концентрації суміші сиропу з клеровкою суттєво зменшує витрати теплоти на одержання цукру. It is shown that the latent heat of vaporization for the sugar solution is higher than the heat of vaporization of water, the heat of crystallization tsukrohy makes a significant contribution to earnings of heat to the vacuum system, and increasing the initial concentration of the syrup mixture klerovkoyu significantly reduces the cost of heat to obtain sugar.Документ Важливі напрямки енергозбереження у харчовій і мікробіологічній промисловості(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Василенко, Сергій Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичПроаналізовано комплекс заходів щодо більш ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів (організаційні, сучасні технології і обладнання, компьютерна техніка, енергоаудит, енергобаланси, сучасні лічильники, теплоізоляція, регенерація теплоти, вторинні енергоресурси, комфортні умови для людей). Analyzed a set of measures to make more efficient use of energy resources (organizational, advanced technology and equipment, computer equipment, energy audits, energy balances, current meters, insulation, heat regeneration, waste energy, comfortable environment for people).Документ Висококонцентровані природні розсоли - екологічно чисте поновлюване джерело енергії(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Диченко, Анатолій Сергійович; Сінат-Радченко, П. Д.В харчовій промисловості є чимало розчинів низької концентрації, випарювати які економічно недоцільно. Для їх згущення можна використовувати апарати з мембранами, що проникні лише для молекул води і висококонцентровані природні розсоли озер і лиманів, що мають високий осмотичний тиск. In the food industry, there are many solutions of low concentration, the extract are not economically feasible. For their condensation can use the device with a membrane permeable only to water molecules and highly concentrated natural brine lakes and estuaries with a high osmotic pressure.Документ Витрати енергії у виробництві сушеного жому(1997) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичДано приклади виходу сушеного жому за різного початкового вмісту сухих речовин пресованого жому і приклади витрат умовного палива на 1 т переробленого буряку і на 1 т сушеного жому. Підтверджено велику ефективність попереднього максимального механічного зневоднення жому. This example, the output of dried pulp at different initial dry matter content of the pressed pulp and examples of conventional fuel costs per 1 ton of processed beet and 1 ton of dried pulp. Confirmed the high efficiency of the previous maximum mechanical dewatering pulp.Документ Вплив низькочастотних механічних коливань на теплообмін у цукрових розчинах(1966) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичПоказана необхідність інтенсифікації теплообміну у високовязких цукрових розчинах, досліджено вплив коливань поверхонь теплообміну різних видів на процес теплопередачі. The necessity of intensification of heat transfer in high-viscosity of sugar solutions, the effect of fluctuations of various kinds of heat transfer surfaces in heat transfer process.Документ Врахування неадитивності теплофізичних властивостей розчину(1995) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичЗапропоновано новий вид поправки на неадитивність, що забезпечує високу точність апроксимації кривих різної форми властивостей розчинів. A new kind of correction for not additive that provides high accuracy of approximation curves of different shape properties of solutions.Документ До технологічного контролю кристалізації утфелю останнього продукту(1967) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичВивчено процес термостатування проб і кінетику розчинення цукру під впливом низькочастотних коливань, описано характеристики експериментальної установки і її можливості. The process temperature control of samples and kinetics of sugar under the influence of low-frequency oscillation characteristics of the experimental setup is described and its capabilities.Документ Зв'язок між тиском и температурою для хладонів(2007) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Василенко, Сергій Михайлович; Українець, Анатолій Іванович; Сінат-Радченко, П. Д.Запропоновано рівняння залежності між температурою і тиском (та навпаки) хладонів, що має три індивідуальні коефіцієнти. В інтервалі температур – 40…60 С відносна похибка результатів не перевищує 0,5%.Документ Зростання тиску в рідині при гідравлічному ударі(2014) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Форсюк, Андрій Васильович; Василенко, Сергій МихайловичОписано методику визначення максимального підвищення тиску в рідині при гідравлічному ударі. Представлено потрібні допоміжні матеріали, наведено числові приклади.Документ Коефіцієнт молекулярної дифузії цукрози у водних розчинах(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій ІвановичЗапропоновано формули, якими можна користуватися для визначення коефіцієнта молекулярної дифузії цукрози у соках, сиропах і міжкристальному розчині утфеля першої кристалізації цукробурякового виробництва, у сиропах і міжкристальних розчинах утфелів рафінадної і продуктивної кристалізації (крім останнього) рафінадного виробництва. A formula which can be used to determine the molecular diffusion coefficient of sucrose in juices, syrups and crystal solution between the massecuite first crystallization of sugar production in syrup and crystal solution between the massecuite refining and productive crystallization (except the last) refining production.Документ Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт «Електротехніка та електротехнологія»(2011) Буляндра, Олексій Федорович; Бондар, Володимир Іванович; Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович; Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Карась, Віктор Олексійович; Ткач, Леонід Павлович; Глуздань, Андрій ОлексійовичМета розрахункової роботи – засвоїти основні рівняння стану і методику розрахунку параметрів стану газу в характерних точках циклу, розрахувати питому роботу l, питому кількість підведеної теплоти q процесів циклу, а також зміну внутрішньої енергії циклу Δu , ентропії Δs , та ентальпії Δh , показник політропи n і масову теплоємність c для кожного з процесів. Розрахувати роботу циклу lц і кількість підведеної теплоти qц , термічний коефіцієнт корисної дії циклу ηt і порівняти його із термічним коефіцієнтом циклу Карно. The purpose of quantitative work - learn the basic equation of state and method of calculation of parameters of gas in the characteristic points of the cycle, calculate the specific work of l, the ratio of elevated heat q process cycle and the cycle of change of internal energy Δu, entropy Δs, and enthalpy Δh, politropy index n mass and specific heat c for each of the processes. Calculate the work cycle and lts of elevated heat qts, thermal efficiency ηt cycle and compare it with the thermal coefficient of Carnot cycle.Документ Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт "енергомашинобудування"(2011) Буляндра, Олексій Федорович; Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Виноградов-Салтиков, Володимир Олександрович; Карась, Віктор Олексійович; Ткач, Леонід ПавловичМета розрахункової роботи – засвоїти основні рівняння стану і методику розрахунку параметрів стану газу в характерних точках циклу, розрахувати питому роботу l, питому кількість підведеної теплоти q процесів циклу, а також зміну внутрішньої енергії циклу Δu , ентропії Δs , та ентальпії Δh , показник політропи n і масову теплоємність c для кожного з процесів. Розрахувати роботу циклу lц і кількість підведеної теплоти qц , термічний коефіцієнт корисної дії циклу ηt і порівняти його із термічним коефіцієнтом циклу Карно. The purpose of quantitative work - learn the basic equation of state and method of calculation of parameters of gas in the characteristic points of the cycle, calculate the specific work of l, the ratio of elevated heat q process cycle and the cycle of change of internal energy Δu, entropy Δs, and enthalpy Δh, politropy index n mass and specific heat c for each of the processes. Calculate the work cycle and lts of elevated heat qts, thermal efficiency ηt cycle and compare it with the thermal coefficient of Carnot cycle.Документ Наближена оцінка термінів зберігання заморожених харчових продуктів(2018) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Масліков, Максим МихайловичСучасні технології холодильного оброблення харчових продуктів передбачають створення так званого холодильного ланцюга, щоб забезпечувати безперервний вплив холоду на продукт від вироблення до зберігання у споживача. Під час проектування такого ланцюга необхідно для кожної його ланки (заготівельні, виробничі, розподільчі, транспортні, торговельні, побутові холодильники, а також холодильний транспорт) передбачити умови зберігання, які б забезпечили прийнятну якість продукту з мінімальними втратами за мінімальних затрат коштів. Найважливішим регульованим параметром під час зберігання заморожених харчових продуктів є температура зберігання (їзб). Відомо, що її зниження приводить до зростання терміну зберігання (тзб), але знижувати їзб до евтектичної (-70...-80°С), коли невиморо- женою лишається лише найміцніше зв’язана з білками вода, недоцільно через занадто великі енерговитрати на заморожування, подальше зберігання та розморожування продукту. Залежності між температурою та можливим терміном зберігання складні і різні для різних харчових продуктів через різні процеси, що у них відбуваються. Питання про залежність терміну зберігання від температури за збереження прийнятної якості продукту у світовій практиці називають проблемою трьох Т: Time — Temperature Tolerance. У статті проаналізовано існуючі способи визначення термінів і температур зберігання харчових продуктів, запропоновано спрощені формули для наближеного оцінювання термінів зберігання заморожених харчових продуктів, визначення співвідношення цих термінів при різних температурах зберігання, вибору оптимальної температури зберігання за заданого його терміну. Ці формули можуть бути використані під час експлуатації холодильників і проектування холодильного ланцюга для харчових продуктів Наведено приклади зазначених розрахунків. Modem refrigeration technologies for food products involve the creation of a “cold chain” to provide a continuous effect of cold on the product from production to storage. During the design of this chain it is necessary for each of its components (procurement refrigerators, industrial refrigerators, distribution refrigerators, transport refrigerators, trade refrigerators, domestic refrigerators and refrigeration transport) to provide storage conditions which would ensure the acceptable quality of the product with minimal losses at a minimum cost of money. The most important regulated parameter for frozen food storing is the storage temperature (tst). It is known that its decreasing leads to the increasing of the expiration date (xst), but decreasing of this temperature to eutectic (-70...-80°С) is inappropriate, when only the strongest-bound water in proteins stays unfrozen, because of the large energy consumption for freezing, further storage and defrosting of the product. The dependences between temperature and possible expiration date are complex and different for different food products because of the various processes that occur. The question about dependence of the expiration date on storage temperature with still preserving a satisfactory consumer product in world practice is known as “Time — Temperature Tolerance problem” or “T —T T problem”. Existing methods of determining the terms and temperatures of food storage are analyzed in this article. Simplified formulas for the approximate estimation of the expiration date of frozen food products, determination of the ratio of these terms at different storage temperatures, and the choice of optimal storage temperature during the given period are proposed. These formulas can be used during refrigerators operation and designing of the refrigeration chain for food products. Examples of these calculations are given.Документ Насіння цукрових буряків та його властивості(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Устименко-Бакумовський, О. В.Розглянуто одно- та багаторослинне насіння цукрового буряку та його густина, теплоємність, теплопровідність і деякі інші фізичні властивості. One-and lots of vegetable seeds of sugar beet and its density, specific heat, thermal conductivity and some other physical properties.Документ Оцінка вмісту вимороженої води в продукції м’ясо-молочної промисловості(2015) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа підставі оброблення найбільш достовірних експериментальних даних у статті запропоновано просту, але досить точну формулу для оцінювання вмісту вимороженої води в продукті лише за температурою продукту. Наведено приклади визначення ю для декількох видів м ’ясопродуктів і сиру.Документ Оцінка вмісту зв'язаної води у цукровому розчині(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Онишко, М. В.; Жуковін, О. І.З'ясовано відмінність властивостей вільної і зв'язаної води. Запропоновано новий простий спосіб визначення кількості звязаної води і наведено приклади визначення вмісту звязаної води в цукровому розчині за різних концентрацій і температур. It was found difference properties free and bound water. A new simple method of determining the amount of bound water and are examples of determining the content of bound water in a sugar solution at various concentrations and temperatures.Документ Оцінка густини рідких харчових продуктів(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Жуковін, О. І.; Чугурова, Г. І.; Сінат-Радченко, П. Д.Для температур -15...130 С і вмісту сухих речовин 0...95% гранична відносна похибка розрахунку густини цукрових розчинів становить 0,2 %. На основі тієї ж форми можна з похибкою до 1% оцінити густину багатьох інших рідких харчових продуктів (мед, томат-паста, вершки, соки тощо). For temperatures -15 ... 130 C and dry matter content 0 ... 95% maximal relative error in the calculation of the density of the sugar solution is 0.2%. Based on the same shape can be an error of 1% to estimate the density of many other liquid food products (honey, tomato paste, cream, juices, etc.).
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »