Перегляд за Автор "Сірик, Аліна Олегівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 85
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Автоматизація контролю та проходження медоглядів співробітників закладу освіти(2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі надано обґрунтування щодо розробки комп’ютерної програми для обліку та моніторингу медичних оглядів працівників, яка в подальшому може спростити роботу як фахівця, який займається медичними оглядами працівників на підприємствах, установах та в організаціях так і роботодавця, який повинен контролювати ситуацію з проходженням медоглядів працівників згідно чинного законодавства. The paper substantiates the development of a computer program for accounting and monitoring of medical examinations of employees, which can further simplify the work of a specialist who deals with medical examinations of employees in enterprises, institutions and organizations and the employer who must monitor the situation with medical examinations. employees in accordance with applicable law.Документ Автоматизація систем вентиляції як засіб захисту працівників на робочому місці(2019) Зигун, Владислав Олександрович; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі надано обґрунтування та представлені дослідження щодо доцільність переходу від традиційних (ручних) систем управління вентиляції до систем автоматичного контролю вентиляційних систем для захисту працівників на робочому місці.Документ Алгоритм організації медичних оглядів працівників(2023) Овчарук, Анна Сергіївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі проаналізовано чинне законодавство з охорони праці щодо проходження медоглядів працівників, визначено алгоритм організації медичних оглядів працівників, яким повинні володіти керівники структурних підрозділів підприємств, установ та організацій, будь якої сфери діяльності різних галузей економіки, що забезпечить ефективне управління безпекою праці на робочому місці.Документ Альгінати в харчових технологіях(2014) Полумбрик, Максим Олегович; Полумбрик, Олег Максимович; Іщенко, Віра Миколаївна; Костюк, Володимир Степанович; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуті отримання, властивості і використання альгінатів у харчових технологіях. Включення альгінатів до складу харчових продуктів сприяє виведенню радіонуклідів, зменшенню рівня натрію і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування альгінатів у харчових продуктах якості драглеутворювачів, згущувачів та інкапсулянтів. The alginates production, its properties and application in food has been discussed. Inclusion of alginates in food materials allows to eliminate radionuclides decrease sodium level and nave beneficial effect on human health. The technological aspects of alginates application in food as gel forming agents, thickners and in capsulants ( probiotics essential fatty acids etc) has been discussed. Alginates can increase time of confectionary products duc to unigue water binding ability.Документ Аналіз безпеки на виробництві за допомогою методу «дерево відмов»(2017) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Єфісько, Ю.Ю.; Овчарова, Дарія АндріївнаЗапропонована методика дозволяє визначити вимоги до оперативності системи безпекою працівників в закладах готельно-ресторанного бізнесу, зокрема, до тривалості циклу управління та ймовірності його своєчасного завершення при нестандартних ситуаціях, аваріях або аварійних ситуаціях. Також можуть бути визначені додаткові показники, що характеризують процес управління безпекою праці. The technique to determine the requirements for the safety system efficiency of workers in establishments of hotel and restaurant business, in particular, the cycle time management and likelihood of timely completion with unusual situations, accidents or emergency situations. There may also be further defined indicators characterizing the process safety management.Документ Аналіз причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості(2019) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості за період з 2008 р. по 2018 р. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. The article analyzes statistics of the causes, consequences and circumstances of industrial injuries in food industry in the period from 2008 to 2018. Preventive measures to prevent occupational injuries in the food industry are proposed.Документ Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості на основі методу взаємозв'язку між факторами(2016) Породько, Петро Вікторович; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаЗа проведеним аналізом літературних джерел встановлено, що методи оцінки щільності зв’язку між факторами поділяються на кореляційні (параметричні) і непараметричні. Знаючи про характер та тісноту зв’язку між різними показниками виробничого травматизму можна планувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму. According to the analysis based on literature sources it found that the methods for estimating the density of communication between the factors are divided into the correlation (parametric) and nonparametric. Knowing the nature and closeness of the relationship between various indicators of industrial injuries can be to plan the necessary measures for the prevention of occupational injuries.Документ Аспекти впровадження інформаційної системи екоменеджменту на підприємствах харчової промисловості(2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті проведено аналітичний огляд сучасних методів зниження негативного впливу підприємств харчової промисловості на навколишнє середовище. Запропонована покрокова послідовність реалізації створення інформаційної системи управління навколишнім середовищем харчове підприємство знизить витрати, підвищить продуктивність праці і якості харчових продуктів, зменшити аварійність, розширити ринки збуту тощоДокумент Аспекти цифровізації системи управління охороною праці підприємств фармацевтичної промисловості України(2024) Мельник, Тетяна Петрівна; Топіха, Тетяна Сергіївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуто перспективи впровадження нових напрямків у функціонування СУОП фармацевтичних підприємств, що отримали назву «системотехніка»; впровадження цифрових технологій: при переведенні паперових технологій в електронні, змінюється сама концепція аналізу та подальшого прогнозування виробничих ситуацій шляхом широкого впровадження технологій Big date та Smart date, DataScience, застосування нейронних мереж, цифрових двійників тощо.Документ Безпека праці в навчальних закладах України(2018) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі проаналізовано доцільність державного нагляду і контролю за організацією охорони праці в навчальних закладах, що є визначальним компонентом забезпечення якості, комфорту і безпеки всіх учасників навчально-виховного процесу. Особливо важливі – інформація про небезпеки, спеціальна підготовка і контроль за дотриманням заходів безпеки. The paper analyzes the feasibility of state supervision and control over the organization of labor protection in educational institutions, which is a determining component of quality, comfort and safety of all participants of the educational process. Especially important - information about the danger, special training and monitoring of security measures.Документ Безпека праці при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2024) Клименко, Максим Андрійович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуто умови праці працівників при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Зазначено необхідність координації дій та зусиль науковців й виробників щодо розробки та виробництва безпечних, ефективних засобів індивідуального захисту з використанням доступних технологій, враховуючи екологічну складову.Документ Безпека праці при роботі біогазових установок на підприємствах харчової промисловості(2022) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Мальцева, Анна ВладиславівнаУ статті розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики при виникненні аварійних ситуацій і аварій у ході експлуатації промислових об'єктів з виробництва біогазу. Встановлено, що біогазові установки можуть у багатьох випадках виступати джерелом небезпеки для працівників, так як біогаз включає шкідливі та небезпечні фактори. Запропоновано організаційно-технічні заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію біогазових установок, що є одним із найважливіших способів захисту працівників та навколишнього середовища з мінімізацією ризику виникнення аварійних ситуацій. The article considers the dangerous factors that can pose risks in the event of accidents and accidents during the operation of industrial facilities for biogas production It has been established that biogas plants can in many cases be a source of danger for workers, as biogas includes harmful and hazardous factors. Organizational and technical measures aimed at safe operation of biogas plants are proposed, which is one of the most important ways to protect workers and the environment while minimizing the risk of emergenciesДокумент Безпека у сучасних готелях(2014) Сірик, Аліна Олегівна; Свірська, Інна Вячеславівна; Вербова, Юлія ВолодимирівнаСучасний готель оснащений різноманітним обладнанням і майном. У ньому працює значна кількість обслуговуючого персоналу, відбувається постійна зміна гостей. Саме тому питаннями охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки в закладах готельного господарства приділяється велика увага. The hotels have a variety of equipment and property. It has a large number of service personnel, the constant change of guests. That is why issues of labour protection, safety engineering and fire safety in places of hospitality industry pays a lot of attention. The relevance of the chosen topic due to the stringent requirements of legislation in the field of health and safety, expanding the hotel complexes on the territory of Ukraine and cases of accidents in crowded places.Документ Блискавкозахист промислових будівель та споруд(2020) Корнієнко, Владислав Ігорович; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі проведений аналіз впливу дії блискавки при її потраплянні на незахищену блискавко захистом зону і перенапргуги, які виникають внаслідок цього. The paper analyzes the effect of lightning when it hits the unprotected lightning protection zone and surges that occur as a result.Документ Біобезпека в контексті охорони праці. Біотехнологічний і нормативно-правовий аспекти(2021) Бородуля, Ганна Миколаївна; Сірик, Аліна ОлегівнаПроведено аналіз та синтез інформації про біотехнологічні та нормативні аспекти біобезпеки та безпеки праці. The analysis and synthesis of information on biotechnological and normative aspects of biosafety and occupational safety is carried out.Документ Визначення економічної ефективності заходів з поліпшення умов праці на підприємстві харчової промисловості(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті на основі статистичних даних визначено економічну ефективності від впровадження автоматизованої системи управління охороною праці для підприємства харчової промисловості, за рахунокреалізації можливостей щодо прогнозування кількості днів непрацездатності від травматизму та професійних захворювань. Отримані результати можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці робітників підприємств харчової промисловості, а також підприємств інших галузей промисловості України. In the article, based on the statistics, economic effectiveness was defined as the implementation of the automated system management by occupational safety for the food industry enterprise due to the implementation of capacities to predict the amount of days of disability from injuries and occupational diseases. The research for the average meat-processing enterprise (slaughterhouse) of Ukraine was done, based on statistics of 2013 — 2014. Therefore was estimated: savings from reduction of occupational morbidity; savings due to the transfer of workers, payment of which was given at the rate of work in hazardous working conditions; damage to the company due to occupational diseases and injuries. The results can be used in improving projects of management decisions to ensure safe working conditions of the employees of the food industry enterprises as well as of enterprises of other industries of UkraineДокумент Використання мультиагентних технологій для підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві харчових підприємств(2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ статті вирішено актуальне наукове завдання розробки моделей і методів підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання мультиагентних технологій. Наукові результати досліджень є внеском у розвиток теоретичних і прикладних основ розроблення методик, систем управління та контролю за безпекою робіт і станом охорони праці, зокрема із застосуванням інформаційних систем для підтримки й прийняття рішень з охорони праці, та можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників енергетичного господарства підприємств харчової промисловості. This research addresses the actual scientific issue of developing models and methods to increase the level of safety in the energy sector of food industry using multiagent technologies. The scientific results of the research contribute to the development of theoretical and applied foundations of the development of methods, management systems and control of security operations and state of labor protection, including the use of information systems for supporting and adopting the decisions concerning labor protection and can be used to improve management decisions on providing working conditions safety in the energy sector of food industry.Документ Використання сучасних інформаційних технологій для підвищення безпеки праці на підприємствах харчової промисловості(2016) Сірик, Аліна Олегівна; Слободян, Дем’ян ВалентиновичПроведений аспектний аналіз матеріалів з використання сучасних технологій для потреб виробництва. Під терміном «хмара» слід розуміти організацію доступу по мережі до віддаленого дата-центру. В їх основу цих технологій лягли засоби віртуалізації. Conducted analysis of material aspect of the use of modern technologies for production needs. The term "cloud" means the organization access over the network to a remote data center. These technologies lay the foundation of virtualization.Документ Вимоги безпеки та техногенні загрози для підприємств харчової промисловості як об'єктів критичної інфраструктури(2023) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі розглянуто зміни у чинному законодавстві України від 2022 року: до частини першої статті 20 Кодексу цивільного захисту України, статті 11 Закону України «Про об’єкти підвищеної небезпеки»; вимоги безпеки та техногенні загрози для підприємств харчової промисловості як об’єктів критичної інфраструктури з урахуванням специфіки виробництва. Встановлено, що однією з важливих ланок діяльності харчового підприємства, як об’єкта критичної інфраструктури, є аналіз та оцінка ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій.Документ Виробничий травматизм на робочих місцях підприємств харчової промисловості України(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Крюковська, Тетьяна ОлександрівнаПредставлено дослідження умов праці, причин та обставин виробничого травматизму, що дозволило розробити й обґрунтувати ефективні способи запобігання та зниження ризику травми в харчовій промисловості. Presented study of working conditions, the causes and circumstances of occupational injuries that allowed to develop and prove effective ways to prevent and reduce the risk of injury to the food industry.