Перегляд за Автор "Труш, Юлія Леонідівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 97
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз факторів, що впливають на якість хлібобулочної продукції (в системі менеджменту якості )(2010) Труш, Юлія ЛеонідівнаРозглянуто основні фактори, які впливають на якість хлібобулочної продукції в системі менеджменту якістю на всіх стадіях життєвого циклу продукції, і мають місце на всіх стадіях її формування. Досліджено основну класифікацію факторів на підприємствах хлібобулочної галузі та проаналізовано їх наслідки впливу на якість продукції.Документ Використання комплексного програмно - цільового підходу в системі управління якістю продукції підприємств хлібопекарської галузі(2013) Труш, Юлія ЛеонідівнаРозглянуто застосування програмно-цільового планування, що лежить в основі комплексних цільових програм, та дозволяє у організаціях підвищити точність прогнозів і наблизити планові показники до фактичних, що значною мірою сприяє успішному розвитку підприємств. The application of program-targeted planning that underlies complex targeted programs is considered. It allows organizations to improve the accuracy of forecasts and draw planned performance closer to the actual one, which significantly contributes to the successful development of enterprises.Документ Економічний механізм формування та використання грошових потоків(2017) Марченко, І. С.; Труш, Юлія ЛеонідівнаВ статті досліджені особливості використання грошових потоків на підприємстві в умовах, які сформувались. Узагальнено групи чинників, які формують грошові потоки та викладено їх зміст. Проведено аналіз використання грошових потоків з точки зору різних авторів. Сформовано висновок про необхідність управління грошовими потоками на підприємстві та визначено загрози не виконання поставлених задач до них.Документ Економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2017) Григорців, Михайло Володимирович; Труш, Юлія ЛеонідівнаРинковій економіці характерний стан активної конкуренції на глобальних ринках товарів і послуг. Витримати зростаючої конкуренцію можуть тільки ті підприємства, які пропонують споживачам за лояльну ціну товари і послуги вищої якості. Для економіки України характерна складність процесів розвитку ринкових відносин. В умовах конкурентного середовища ринку, підприємства всіх видів діяльності повинні орієнтуватися на споживача і збільшення виробництва якісних товарів і послуг. Висока якість продукції є одним з головних факторів успіху суб'єктів харчової промисловості та засобом забезпечення їх економічної ефективності.Документ Залежність якості від інновації та її вплив на конкурентоспроможність підприємства(2015) Труш, Юлія ЛеонідівнаУ сучасних ринкових умовах управління виробництвом орієнтовано виключно на ринок, де виробник з ринковими принципами «вільного вибору» та «конкуренції» має право виробляти й продавати різноманітну продукцію, що користується попитом залежно від її якості та ціни. При цьому важливу роль відіграє конкуренція, яка є механізмом регулювання ринкових відносин у боротьбі за володіння ринком збуту, за якої виробник намагається максимально підвищити якість продукції в нормальних межах, що зумовлено рівнем витрат на виробництво і ціною продукції.Документ Застосування мотиваційних важелів для удосконалення управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2014) Труш, Юлія ЛеонідівнаВагому роль при підвищенні якості продукції та ефективності управління нею відіграє застосування мотиваційних важелів для удосконалення управління якістю продукції. Дослідження показали, що недостатню увагу вчені надають питанням застосування системи стимулів працівників для підвищення якості хлібобулочної продукції, механізму мотивації підвищення якості продукції, характеристикам потреб та основним мотивам їх задоволення в залежності від віку працівників.Документ Застосування мотиваційних важелів для удосконалення управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2016) Труш, Юлія ЛеонідівнаВагому роль при підвищенні якості продукції та ефективності управління нею відіграє застосування мотиваційних важелів для удосконалення управління якістю продукції. Дослідження показали, що недостатню увагу вчені надають питанням застосування системи стимулів працівників для підвищення якості хлібобулочної продукції, механізму мотивації підвищення якості продукції, характеристикам потреб та основним мотивам.Документ Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції(2015) Труш, Юлія Леонідівна; Левченко, Юлія ГригорівнаНа підприємствах з виробництва хлібопекарських виробів управління якістю здійснюється вибірково, без чіткого взаємозв’язку всіх функцій системи управління якістю, в умовах недостатнього врахування впливу на якість основних організаційно-економічних факторів, а також адміністративних важелів. Комплексне вирішення цих питань у галузі дозволить підвищити якість та конкурентоспроможність продукції підприємств зазначеного виду діяльності. In the production of bakery products quality control is carried out selectively, without a clear relationship of all functions of a quality management system in low taking into account the impact on the quality of major organizational and economic factors, as well as administrative tools. Integrated address these issues in the area will improve the quality and competitiveness of products of this type of activity.Документ Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції(2015) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичДослідження діяльності підприємства хлібопекарської галузі в Україні показали, що основними напрямками підвищення функціонування системи управління якістю продукції є удосконалення її складових. Виходячи з основних проблем в напрямку підвищення ефективності функціонування системи управління якістю хлібопекарської продукції, напрямки для її удосконалення проаналізовано нижче. Investigation of the enterprise bakery industry in Ukraine showed that the main directions of improving the system of quality control is to improve its components. Based on the major problems towards improving the functioning of the quality management system baking products, directions for its improvement are analyzed below.Документ Контроль якості продукції на підприємствах харчової промисловості(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичПитання удосконалення системи управління якістю продукції, безпосередньо пов’язані із проблемою необхідності пропозицій напрямків, які б впливали на покращення функціонування системи якості, від чого в свою чергу і залежить висока якість виробленої продукції. The improvement of quality management directly related to the problem areas need proposals that would affect the improvement of the system of quality, from which in turn, depends on high quality products.Документ Контроль якості продукції як складова системи управління якістю(2013) Труш, Юлія ЛеонідівнаСистема контролю якості продукції дозволить поєднати роботу всіх підрозділів підприємства та забезпечити надійне виробництво якісних виробів, що зменшить ризик появи браку та виникнення дефектів. Product quality control as an integral put of quality management products significantly contributes to the successful development of enterprises. It allows organizations to improve the accuracy of forecasts and draw planned performance closer to the actual one, which significantly contributes to the successful development of enterprises.Документ Концептуальні аспекти і роль економіко-математичних методів та моделей в підприємницькій діяльності в умовах сучасного ринку(2021) Труш, Юлія ЛеонідівнаЕкономіко-математичні методи і моделі – це комплекс наукових напрямів у дослідженні економічних процесів методами математики і кібернетики. Найважливішим у використанні математики в економіці є математичне моделювання економічного явища, ситуації або процесу для вивчення певного аспекту в його розвитку. Особливості застосування економіко-математичних методів і моделей при обґрунтуванні управлінських рішень щодо формування та ефективного використання матеріальних, фінансових та інших ресурсів підприємств та вивчення особливостей оптимізації ресурсів підприємства, визначення рейтингових оцінок і ймовірності банкрутства суб’єктів господарювання – це головна актуальність застосування економіко-математичних методів і моделей.Документ Креативне й інноваційне підприємництво і стартапи в сфері харчових виробництв, як прикладний інструментарій креативної економіки(2021) Труш, Юлія Леонідівна; Шевченко, Олександра НестерівнаВ статті досліджено прикладний та теоретичний аспект креативного та інноваційного підприємництва в сфері виробництва продуктів харчування і стартапів в креативній економіці. Встановлено, що підприємництво є різновидом господарської творчості, тому досліджено поняття креативного підприємництва, як відносно нового поняття в економіці. Розглянуто специфічні особливості підприємницької творчості, до яких належать специфічне походження, багатогранна основа, усвідомлена творча спрямованість, своєрідний механізм реалізації, перетворююча роль, наявність вторинного ефекту. Встановлено, що підприємництво в сфері креативних індустрій відноситься до бізнесу, який працює в рамках культурних і творчих індустрій та виокремлено наступні види креативного підприємництва: культурне, соціальне, змішані моделі підприємництва в сфері креативної економіки. Розкриваючи питання креативного підприємництва розглянуто поняття інноваційне підприємництво, яке сьогодні перебуває в авангарді модернізації економіки. З позиції Закону України «Про інноваційну діяльність» досліджено поняття інновації, інноваційне підприємництво, інноваційне підприємство. Досліджені приклади форм організації інноваційного підприємництва серед яких: інноваційний центр, технопарк, технополіс, інноваційний бізнес-інкубатор тощо.Документ Методичні підходи до формування системи управління якістю на підприємстві(2012) Труш, Юлія ЛеонідівнаСистема управління якістю повинна мати конкретне призначення і відповідно містити цільові функції, що задають характер взаємодії всіх її елементів. При їх реалізації в системі управління якістю можна виділити об’єкт управління (управляючу підсистему) і суб’єкт управління (систему управління), між якими повинен бути прямий (від суб’єкта до об’єкта – управляюча інформація і вплив) та зворотній (від об’єкта до суб’єкта – інформація про стан об’єкта) канали зв’язку. Control system by quality must have the concrete setting and accordingly to contain objective functions which set character of co-operation of all its elements. During their realization in control system by quality it is possible to select management (upravlyayuchu subsystem) object and subject managements (control system) between which must be direct (from a subject to the object is upravlyayucha information and influence) and to reverse (from an object to the subject is state information object) ductings of connection.Документ Методологія економічних наукових досліджень суб’єктів господарювання: теоретичний і прикладний аспект(2021) Труш, Юлія Леонідівна; Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті досліджено прикладний та теоретичний аспект методології економічних наукових досліджень суб’єктів господарювання в умовах сучасного конкурентного ринку. Встановлено поняття предмету та об’єкту наукового дослідження і зазначено чотири особливості об’єктів дослідження. Встановлено, що метод - це спосіб дослідження явищ, що визначає планомірний підхід до вивчення їх наукового пізнання і встановлення істини. Досліджено в чому полягає сутність специфіки економічної методології та розглянуто основні методи економічного наукового дослідження за допомогою загальнонаукових методів в економіці, серед яких: метод гіпотези та прогнозування, метод аналогії і порівнянь, методи індукції і дедукції, статичний та динамічний, статистико-математичні методи, метод комп’ютерної обробки, кумулятивний метод нагромадження та застосування. Досліджено поділ економічного дослідження на мікро- та макрорівні, це: політекономія, макроекономіка, мікроекономіка, метод аналізу і синтезу, методи абстрагування і конкретизації. Досліджено конкретно-наукові (емпіричні) методи наукового пізнання, це: теоретичні прийоми, формалізація, аксіоматизація, гіпотетичний метод, створення теорії.Документ Мехaнізм фoрмувaння тa викoриcтaння мaйнoвoгo пoтенціaлу підприємcтвa(2020) Труш, Юлія Леонідівна; Шетела, Олена МихайлівнаДocлідженo мaйнoвий пoтенціaл підприємcтвa як cукупну мoжливіcть йoгo реcурcів зaбезпечувaти дocягнення нaмічених результaтів діяльнocті, cлід рoзглядaти кoжну cклaдoву мaйнoвoгo пoтенціaлу не ізoльoвaнo caму пo coбі, a в cиcтемі. Лише в прoцеcі взaємoдії між coбoю в єдиній cиcтемі, кoмпoненти мaйнoвoгo пoтенціaлу підприємcтвa дoзвoляють oтримaти інтегрoвaний ефект, який мoжнa визнaчити як cуму ефектів від функціoнувaння oкремих cклaдoвих чacтин. Рroperty potential of the enterprise as a cumulative opportunity of its resources to achieve the intended results of activity is investigated, each component of property potential should be considered not in isolation by itself, but in the system. Only in the process of interaction with one another in a single system, the components of the property potential of the enterprise allow to obtain an integrated effect, which can be defined as the sum of the effects of the functioning of individual components.Документ Механізм забезпечення стійкого економічного розвитку підприємства(2018) Труш, Юлія Леонідівна; Глушак, Анастасія РоманівнаНестійкість та нестабільність зовнішнього середовища підприємства, що спричинені трансформацією соціально-економічних явищ, являються основною характерною рисою сучасного розвитку економіки України. Щоб підприємства мали змогу функціонувати в таких нестабільних умовах, їм потрібно розробити та впровадити у використання механізм забезпечення стійкого економічного розвитку. Instability and instability of the enterprise's environment caused by the transformation of socio-economic phenomena are the main characteristic of the modern development of the Ukrainian economy. In order for enterprises to be able to operate in such unstable conditions, they need to develop and implement a mechanism for ensuring sustainable economic development.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів (НАССР)(2020) Труш, Юлія ЛеонідівнаКонтроль виконання вимог системи НАССР у деяких країнах є обов’язком влади. Виконавчі органи світових країн нині визнають сертифікацію, проведену відповідною організацією, як документальне підтвердження виконання підприємством вимог НАССР, що підтверджено статистичними даними підприємств тих країн, які впровадили систему НАССР, в тому числі і України. Сертифікація НАССР потрібна підприємствам харчової промисловості, що експортують харчову продукцію у країни, де така сертифікація є обов’язковою.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості(2020) Труш, Юлія ЛеонідівнаМоніторинг — це заплановані вимірювання чи спостереження КТК відносно її граничних значень. Процедури моніторингу мають бути здатними до виявлення втрати контролю в КТК. Важливо повністю зазначити, коли і ким здійснюватиметься моніторинг. Не виграшним є момент, за яким процедури моніторингу вказують про перевищення будь-якого з граничних значень, що свідчить про втрату контролю в КТК, а нестача контролю вважається відхиленням, що призводить до виробництва шкідливого чи небезпечного продукту. В системі моніторингу чинне місце належить підготовці персоналу для забезпечення системи моніторингу в системі НАССР, роль якого полягає в чітко визначеній відповідальності працівників за процес моніторингу, підготовці до реалізації процедур моніторингу в КТК, за які вони несуть відповідальність. Фахівці мають бути спеціально підготовлені, повністю розуміти цілі й важливість процесу моніторингу, знати процедури, яких потрібно дотримуватися, володіти вільним доступом до них, бути неупередженим під час процесу і точно звітувати про результати моніторингу в системі НАССР. Monitoring is the planned measurement or observation of a CTC relative to its limit values. Monitoring procedures should be capable of detecting loss of control in the CTC. It is important to indicate fully when and by whom the monitoring will be carried out. It is not a win-win moment for monitoring procedures to indicate that any of the limit values is exceeded, indicating a loss of control in the CTC, and a lack of control is considered a deviation leading to the production of a harmful or dangerous product. In the monitoring system, the applicable place is the training of personnel to ensure the monitoring system in the HACCP system, whose role is to clearly define the responsibility of employees for the monitoring process, preparation for the implementation of monitoring procedures in the CTC, for which they are responsible. Specialists should be specially trained, fully understand the goals and importance of the monitoring process, know the procedures to be followed, have free access to them, be impartial during the process and accurately report monitoring results in the HACCP system.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості(2019) Труш, Юлія Леонідівна; Заїнчковський, Анатолій ОлександровичОбґрунтовано необхідність та позитивні сторони впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості України й проведено узагальнення характеристики системи. Досліджено обов’язки фахівців з питання проведення та забезпечення процесу моніторингу в системі безпечності та якості харчової продукції. Проаналізовано цілі та способи процесу моніторингу в системі НАССР. Обґрунтовано, яким чином та за допомогою яких документів проводиться фіксування результатів процесу моніторингу, серед яких основним документом є протокол моніторингу та супровідні протоколи, що пов’язані з основним.