Перегляд за Автор "Чорна, Юлія Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення кінетичних параметрів для процесу вирощування хлібопекарських дріжджів(2015) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичУ статті розглянуто технологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що відбуваються в ферментерах циклічним, способом при постійному підживленні. Апарати, в яких відбуваються процеси з міжфазними переходами, мають свої особливості, що ускладнюють їх оптимальне керування. Кінетична модель процесу вирощування хлібопекарських дріжджів містить кінетичні параметри, охоплює весь можливий діапазон зміни термодинамічних сил і часових стадій розвитку процесу та враховує те, що циклічний процес може відбуватися як за наявності періоду індукції (латентного періоду), так і за його відсутності. Запропоновано метод визначення кінетичних параметрів, а також визначено регресійні залежності для форм-фактора, який залежить від початкових параметрів процесу та сталої часу, то пов'язана з параметрами, які впливають на швидкість перебігу процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. The article deals with the manufacturing process of baking yeast growing which is happening in fermenters using cyclic technique with constant feeding. Apparatus, in which the proc-esses of interfacial transitions occur, have their own characteris-tics complicating their optimal management A kinetic model of a process of bakery yeast growing contains kinetic parameters covering the whole possible range of variation of thermodynamic forces and temporal stages of the development process and considers that the cyclic process can take place both in the presence of an induction period (latency) and in its absence. A method of determining the kinetic parameters is proposed. The regression dependence for the form factor, which depends on the initial parameters of the process and the time constant asso-ciated with the parameters that affect the growing speed of the process of baking yeast, has been determined.Документ Визначення параметрів динамічної моделі процесу вирощування хлібопекарських дріжджів(2014) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичУ ряді галузей харчової промисловості основні технологічні процеси проходять в апаратах періодичної дії (АПД). До них відносяться і апарати для вирощування хлібопекарських дріжджів. Особливістю систем управління АПД є те, що вони повинні вирішувати дві задачі: задачу логічного управління багатостадійним циклом апарату і задачу динамічного, бажано оптимального, управління робочої стадією. In some sectors of the food industry key processes held in the apparatus batch (ADF). This includes devices for cultivation of baking yeast. The peculiarity of management ADF is they have to solve two problems: the problem of logical control multistage cycle system and the problem of dynamic, preferably optimal, management working stage.Документ Визначення сталої часу динамічної моделі процесу вирощування хлібопекарських дріжджів(2014) Трегуб, Віктор Григорович; Чорна, Юлія ОлександрівнаБіотехнологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що відбувається в апаратах періодичної дії і відноситься до процесів з міжфазними переходами, має свої особливості, що ускладнюють їх оптимальне керування. Biotechnological process of growing bakery yeast that occurs in devices of periodic action and refers to the process of interfacial transitions, has its own characteristics that complicate their optimal management.Документ Логічне управління періодичним процесом вирощування хлібопекарських дріжджів(2010) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядається застосування уніфікованої мови моделювання uml для авхд, що дозволяє відобразити логічну частину логіко-динамічної моделі за допомогою діаграм класів, послідовностей та діяльності. The application of the unified modeling languageuml for avhd that can display a logical part of the logic-dynamic model using class diagrams,sequence and activity.Документ Моделювання періодичного процесу вирощування хлібопекарських дріжджів з використанням мови UML(2014) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядається біотехнологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що здійснюється за періодичним способом та характеризується наступними стадіями: складка, накопичення, дозрівання, вивантаження та очищення. Математична модель апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів складається з логічної та динамічної частини. Для опису логічної частини використовується уніфікована мова моделювання UML. We consider the process of growing biotech baking yeast, carried out periodic manner and characterized by the following stages: fold, accumulation, maturation, unloading and cleaning. A mathematical model of the machine for raising baking yeast consists of logic and dynamic parts. To describe the logic of using Unified Modeling Language UML.Документ Моделювання та оптимальне керування періодичним процесом вирощування хлібопекарських дріжджів(2010) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичВ тезах розглядається апарат періодичної дії, що має логіко-динамічну структуру. Для побудови логічної моделі використовується уніфікована мова моделювання UML та розглядаються діаграми класів, взаємодії та діяльності. In theses considered Batch apparatus having a logical and dynamic structure. To build a logical model used Unified Modeling Language UML and are considered class diagrams, interaction and activities.Документ Оптимальне керування періодичним процесом вирощування хлібопекарських дріжджів(2014) Чорна, Юлія ОлександрівнаЗапропонована система оптимального керування дріжджовирощувальним апаратом дає змогу підвищити вихід хлібопекарських дріжджів та зменшити тривалість процесу вирощування завдяки оперативному керуванню мікробіологічним процесом. The proposed system optimal control drizhdzhovyroschuvalnym device allows to increase the output of baking yeast and reduce the duration of the process of growing the rapid management of microbiological processes.Документ Оптимальне керування періодичними процесами з міжфазними переходами(2010) Трегуб, Віктор Григорович; Чорна, Юлія ОлександрівнаРозглянуті апарати періодичної дії, в яких відбуваються процеси з міжфазними переходами, що ускладнюють процес оптимального керування. Наведена постановка задачі оптимального керування такими процесами в залежності від варіантів виробничої ситуації. The considered vehicles of batch-type, in which processes are from between phase transitions which complicate process of optimum management. The resulted raising of task of optimum management such processes is in dependence on the variants of production situation.Документ Особливості дріжджовирощувального апарата в якості об’єкта управління(2011) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичВ тезах розглядається складність, що виникає при створенні системи керування дріжджовирощувальним апаратом товарної стадії, яка пов’язана з відсутністю перетворювачі. In the thesis examined the difficulty that arises when creating a control system apparatus for growing yeast marketable stage, which is related to the lack of converters.Документ Побудова параметричної логіко-динамічної моделі апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів(2011) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядається мікробіологічний процес, що відбуваються в апараті для товарного вирощування хлібопекарських дріжджів (АВХД) та побудова параметричної логіко-динамічної моделі апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів. Self-reactance logical-dynamic model of vehicle for growing of baker’s yeasts is presented, what is the most complete form of mathematical description of vehicles of batchtype.Документ Побудова структури системи керування дріжджовирощувальним апаратом(2014) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичЗапропонована система оптимального управління, що заснована на ситуаційному підході, є багатоцільовою. Залежно від виробничої ситуації вона може або мінімізувати час вирощування хлібопекарських дріжджів, або максимізувати вихід готового продукту по відношенню до витраченої для цього вуглеводневої сировини. The proposed system optimal control based on the situational approach, there are many targeted. Depending on the production situation, it may or minimize growing baker's yeast, or maximize the yield of the finished product in relation to carbohydrate spent for this material.Документ Постановка задачі оптимального управління дріжджовирощувальним апаратом(2014) Чорна, Юлія ОлександрівнаВ тезах розглядається постановка задачі оптимального управління процесу вирощування хлібопекарських дріжджів на основі ситуаційного управління. In the thesis statement is considered optimal control problem growing process of baking yeast-based situational management.Документ Розробка логічної підсистеми управління напівнеперервним процесом вирощування хлібопекарських дріжджів(2013) Чорна, Юлія ОлександрівнаВ тезах розглядається постановка задачі оптимального управління процесу вирощування хлібопекарських дріжджів на основі ситуаційного управління. In the thesis statement is considered optimal control problem growing process of baking yeast-based situational management.Документ Розроблення логічної моделі апарата для періодичного вирощування хлібопекарських дріжджів(2012) Трегуб, Віктор Григорович; Чорна, Юлія ОлександрівнаМодель періодичного процесу вирощування дріжджів хліб, зроблений з використанням мови UML за допомогою діаграм класів і діяльності. Model periodic process of growing yeast bread made with the use of language UML using class diagrams and activity.