Перегляд за Автор "Ястреба, Сергій Петрович"
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання систем зменшення тертя та зношування в обладнанні харчових виробництв(2007) Ястреба, Сергій Петрович; Некоз, Олександр Іванович; Некоз, Сергій ОлександровичРозглядаються шляхи підвищення довговічності обладнання харчових виробництв шляхом використання систем зменшення тертя та зношування. Показана можливість прояву водневого зношення і використання. позитивного ефекту вибіркового переносу. Наведено результати промислових випробувань різального комплекту м"ясорізальних вовчків, в якому реалізовано явище вибіркового переносу. Рассматриваются пути повышения долговечности оборудования пищевых производств путем использования систем уменьшения трения и износа. Показана возможность проявления водородного износа и использования положительного эффекта выборочного переноса. The Article considers the ways to incearse endurance of food industry equipment by means of attrition and depreciation decreasing system . Article shows the possibility of hydrogenous depreciation display and use of the positive effect of the optional transfer. Provided are the results of industrial test of the cutting set meat-cutting machines, in which the optional transfer took place.Документ Використання сіткових методів для аналізу роботи олійного пресу(2012) Некоз, Олександр Іванович; Штефан, Євгеній Васильович; Ястреба, Сергій Петрович; Шуляк, Сергій ОлексійовичУ статті наведено аналіз роботи шнекового преса для відтиснення олії сітковими методами. Сформульовано завдання пружно-пластичності, наведено її вирішення за допомогою програми - Plastic-002.Оримано розподіл напружень і деформацій продукту у вихідному вузлі преса. The paper presents an analysis of the screw press for oil net print methods. Formulated task elastic-plasticity, are address it using - Plastic-002. The received stress distribution and deformation of the product in the original node press.Документ Кавітаційна технологія очищення стічних вод від сполук хрому(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Ястреба, Сергій Петрович; Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій ГригоровичВикористання гідродинамічного двох стадійного кавітаційного оброблення з підведенням реагентів у кавітаційну зону дозволяє інтенсифікувати процес знешкодження стічних вод від сполук хрому, підвищити якість і продуктивність очищення. The use of hydrodynamic cavitation one-step processing of supply of reagents in the cavitation zone allows to intensify the process of disposal of wastewater from chromium compounds, improve the quality and performance cleaning.Документ Моделювання зношування деталей пресів олійного виробництва(2014) Шуляк, Сергій Олексійович; Ястреба, Сергій Петрович; Некоз, Олександр ІвановичПрактика використання пресової технології одержання рослинної олії нараховує не одне сторіччя і все більш широкого застосування знаходить екстрагування, можливості пресової технології ще далеко не вичерпані. Хоча були запропоновані різноманітні конструкційно-технологічні заходи вдосконалення олійних пресів, які націлені на зменшення матеріаломісткості, енерговитратності обладнання, зменшення втрат олії з макухою, поліпшення якості олії та ін., існують ще значні резерви підвищення ефективності роботи пресів. The use of technology for pressed vegetable oil has more than one century and more widely used extraction, opportunities pressed technology is far from exhausted. Although there were offered a variety of structurally-technological measures to improve oil presses, which are aimed at reducing material consumption, energy consumption equipment, reduce losses of oil cake, improve the quality of oil, etc., are has significant potential for raising the efficiency of the presses.Документ Пристрій для теплового оброблення ковбасних втиробів (патент на корисну модель № 133261)(2019) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна; Ястреба, Сергій ПетровичПристрій для теплового оброблення ковбасних виробів, який містить камеру, транспортер для переміщення рам з продуктом, кондиціонер, димогенератор і систему пульсуючого повітророзподілення, який відрізняється тим, що встановлені нагнітаючий та витяжний короби, розташовані в одній площині у верхній частині камери, нагнітаючий короб оснащений конічними насадками для розподілення середовища, насадки розташовані в просторі, утаореному бічними стінками камери і транспортером з рамами для переміщення виробів. A device for the heat treatment of sausage wares comprising a chamber, a conveyor for moving the frames to the product, an air conditioner, a smoke generator and a pulsating air distribution system, characterized in that the mounting and exhaust ports are arranged in the same plane at the upper part of the chamber, the conveying box is equipped with conical the nozzles for distributing the medium, the nozzles are located in the space, intaporated by the side walls of the chamber and the conveyor with the frames to move the products.Документ Підвищення довговічності деталей пресів для відтиснення олії(2012) Некоз, Олександр Іванович; Ястреба, Сергій Петрович; Шуляк, Сергій ОлексійовичВ статті наведено результати експериментальних досліджень сталей 45, У8, У10, 65Г при терті по контртілу з середовищ олійного виробництва (макуха, лузга, м'ятка). Встановлена інтенсивність зношування борованих та хромованих зразків при терті по лузгі. The paper presents the results of experimental studies were 45, U8, U10, 65G friction on kontrtilu environments with oil production (oil cake, husk, m'yatpka). Installed intensity of wear and chrome Borovan Designs by friction husk.Документ Підвищення ефективності роботи і довговічності олійних пресів(2012) Ястреба, Сергій ПетровичДисертація присвячена підвищенню ефективності роботи і довговічності олійних пресів. Визначені основні фактори, обумовлюючі обмеження напрацювання і строк служби деталей зеєрного тракту преса. Показано, що одним з основних факторів, який визначає ефективність роботи пресів, є робота вихідного вузла преса. Встановлено різний характер і механізм спрацювання деталей зеєрного тракту: корозійномеханічний – на вхідній і абразивний разом з корозійно-механічним – на вихідній ділянці преса. Thesis is devoted to improving the performance and durability oil presses. The main factors contributing to the restriction developments and component life zeernogo tract press. It has been shown that one of the the main factors that determines the efficiency of the presses is work coming press unit . Different character set and wear mechanism details zeernogo tract : corrosion- mechanical - the inlet and abrasive with corrosion- mechanical - on the outgoing portion of the press. In accordance with this proposed two physical models wear for different sections of press: corrosion and abrasion adsorption , adsorption effect of aggravated softening of the surface elements with hydrogen wear .Документ Розроблення технології пастоподібного напівфабрикату на основі сушеної тваринної і рослинної сировини(2023) Росінський, Ярослав Андрійович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ройко, Ольга; Ястреба, Сергій Петрович; Подобій, Олена ВалеріївнаСтаття присвячена питанню розроблення технології пастоподібного напівфабрикату на основі сушеної тваринної і рослинної сировини у закладах ресторанного господарства. Виробництво та споживання продуктів на основі молочних пастоподібних напівфабрикатів з додаванням висушених яблук та горіхів є доцільним для організму людини та актуальним на сьогоднішній день. Його актуальність можна розглядати з точки зору органолептичного задоволення, позитивного впливу на організм людини та простоти використання в харчовій продукції. У дослідженнях використано органолептичний, фізичний, фізико-хімічні та розрахункові методи. Вплив різної кількості продукції на фізико-хімічні показники та технологічний процес та якість вихідної продукції. Досліджували фізико-хімічні та технологічні властивості молочного білка, каррагінану, оливкової олії, морквяного порошку, горіхів лісових. Готовий виріб досліджували за фізико-хімічними та органолептичними показниками. Запропоновані науково обґрунтовані розробки сприятимуть організації здорового харчування людей різних конституцій за аюрведичними приписами, дозволять розширити асортимент страв закладів ресторанного господарства.Документ Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств(2019) Бабанов, Ігор Геннадійович; Гавва, Олександр Миколайович; Бабанова, Олена Ігорівна; Житнецький, Ігор Володимирович; Ястреба, Сергій ПетровичПідручник призначений для поглибленого вивчення дисципліни «Інноваційне обладнання галузі» студентам освітнього ступеня магістр, які навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових виробництв». Зміст представленого рукопису підручника відповідає освітньо-професійній програмі підготовки студентів, які навчаються за напрямом 133 «Галузеве машинобудування», в яку входить дисципліна «Технологічне обладнання галузі». Запропонований варіант підручника складається з окремих розділів, взаємопов’язаних між собою. Інформація надана від загальної до конкретної. Кожен розділ присвячений окремій групі технологічного обладнання для перероблення молока: виготовлення окремих видів молочної продукції із застосуванням сучасного обладнання та раціональних способів виробництва. The textbook is intended for in-depth study of the discipline "Innovative equipment of the branch" for students of educational degree, who are studying under the educational program "Engineering of food production". The content of the submitted manuscript of the textbook corresponds to the educational and vocational training program of students studying in the direction 133 "Sectoral engineering", which includes the discipline "Technological equipment of the industry". The proposed version of the textbook consists of separate sections interconnected. Information is from general to specific. Each section is devoted to a separate group of processing equipment for milk processing: the production of certain types of dairy products with the use of modern equipment and rational methods of production.Документ Інтенсифікація очищення води від токсичних забруднювачів(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Ястреба, Сергій ПетровичПроведені дослідження показали, що використання гідродинамічної кавітації для руйнування токсичних забруднювачів раціональне при їх відносно невисоких концентраціях 10.15 мг/л, а при більших - необхідно поєднувати кавітаційне і реагентне оброблення. Studies have shown that the use of hydrodynamic cavitation for efficient destruction of toxic pollutants at relatively low concentrations of 10.15 mg / l, while the larger - must combine the cavitation and reagent handling.