Перегляд за Ключові слова "alcohol industry"
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Current state of the alcohol industry in Ukraine(2014) Pivchuk, Yulia; Kovalchuk, OlgaFood industry is the main part of light industry of Ukraine. During the period of market economy reform in the food industry as well as in the alcohol industry, there are some changes that do not always have a positive effect. Therefore it is important to assess the current state of the alcohol industry and perspectives of its development.Документ Ecological problems in production of ethanol from starch-based raw materials(2019) Marushchak, Herman; Lukianets, HalynaДокумент Аналіз фінансових результатів підприємств спиртової промисловості(2012) Говорушко, Тамара Андріївна; Лановська, Галина ІванівнаРозкрито динаміку і структуру фінансових результатів підприємств харчової промисловості України, в тому числі спиртової. Сформульовано пропозиції, реалізація яких забезпечить зростання фінансових результатів підприємств спиртової промисловості.Документ Використання сучасних методів моделювання при розрахунку фазової рівноваги в системах етанол-вода-домішка(2010) Пупена, Олександр Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Луцька, Наталія МиколаївнаВ роботі розглядаються ефективні підходи розрахунку фазової рівноваги для ректифікаційних колон спиртової промисловості. Наведена послідовність побудови моделі фазової рівноваги, алгоритми розрахунку тиску і складу пари та коефіцієнтів фугітивності парової фази. Також наведений алгоритм розрахунку коефіцієнтів активності рідкої фази систем типу етанол-вода-домішка за модифікованим методом UNIFAC. We consider effective approaches to calculating the phase equilibrium for distillation columns alcohol industry. The above sequence model building phase equilibrium calculation algorithms pressure and composition steam and coefficients fuhityvnosti vapor phase. Also presented algorithm calculating activity coefficients of the liquid phase systems such as ethanol-water-additive method for modified UNIFAC.Документ Влияние нестационарных режимов на степень брызгоуноса в колоннах спиртового производства(1982) Копыленко, Анатолий Васильевич; Таран, Виталий Михайлович; Геращенко, Виталий НиколаевичИзложены результаты исследования зависимости величины брызгоуноса от режимных характеристик циклического процесса. Математическая обработка результатов позволила выявить зависимость величины уноса о длительности период цикла и конструктивных особенностей применяемых контактных устройств. Определены границы диапазона рабочих нагрузок по паровой и жидкой фазами в циклическом режиме. Показано уменьшение массы уносимой жидкости при переходе от стационарного к циклическому режиму. The results of investigation of the dependence of entrainment of the performance characteristics of the cyclic process. Mathematical analysis of the results revealed a dependence of the entrainment of the duration of the period of the cycle and the design features used contact devices. The limits of the range of workloads in the vapor and liquid phases in a cyclic mode. Decrease of the mass carried away by the fluid in the transition from hospital to cyclic mode.Документ Заходи для зменшення витрат паливно–енергетичних ресурсів у виробництві спирту(1993) Осипенко, Олексій Панасович; Баранов, Володимир ІвановичРозглянуті найбільш вагомі, прогресивні організаційно-технічні заходи щодо зменшення витрат ПЕР у спиртовому виробництві. Рассмотрены весомые, прогрессивные организационно-технические мероприятия для уменьшения расхода ТЭР а производстве спирта. Considered tangible, progressive organizational and technical measures to reduce the consumption of energy resources and the production of alcohol.Документ Накопичення вторинних продуктів при зброджуванні мелясного сусла, приготованого на електрохімічно-обробленій воді(2004) Субботка, Оксана СергіївнаСпиртова промисловість за науково-технічним рівнем виробництва займає одне з ведучих міст у світі. Серед різних видів сировини меляса є найбільш вигідною для виробництва етилового спирту. Разом з тим, деякі стадії виробництва необхідно удосконалити. В тому числі потрібно розробити принципово нові способи підготовки меляси до зброджування без використання кислот. Таким способом є використання електрохімічної обробки води на приготування мелясного сусла для дріжджів. Alcohol industry on scientific and technological level of production is one of the leading cities in the world. Among the various types of raw molasses are the most profitable to produce ethanol. However, some stages of production should be improved. Including the need to develop innovative ways to prepare for molasses fermentation without the use of acids. This method is the use of electrochemical treatment of water for cooking molasses wort to yeast.Документ Нечіткий кластерний аналіз векторів тиску формування інноваційної активності підприємств спиртової промисловості(2012) Коткова, Наталія СергіївнаДокумент Особливості використання трудових ресурсів на підприємствах спиртової промисловості(2011) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Печорін, І. Л.Використання трудових ресурсів на спиртових підприємствах обумовлено певним рядом чинників: обмеженістю кваліфікованих кадрів на безпосередньо виробничих ланках; перебійний характер виробництва, що не є привабливим показником для молодих кадрів; безперспективність проживання в сільській місцевості. The use of labor resources on alcohol enterprises due to a certain number of factors: the scarcity of qualified personnel directly on the production units;volatile production, the futility of their stay in the countryside.Документ Порівняльний аналіз досліджених контактних пристроїв спиртового виробництва(2001) Таран, Віталій Михайлович; Породько, Петро ВікторовичТехнічний рівень спиртової промисловості в значній мірі визначається організацією та апаратурним оформленням найбільш складних процесів - процесів брагоректифікації. В даний час в спиртовій промисловості знайшли широке застосування три основних типа масообмінних контактних пристроїв. The technical level of the alcohol industry is largely determined by the organization and hardware designs the most complex processes - processes rectification of brewed beer. At present, the alcohol industries are widely used three main types of mass transfer contact devices.Документ Підприємства харчової промисловості на ринку продовольчих товарів України(2009) Заїнчковський, Анатолій ОлександровичВизначено роль підприємств харчової промисловості на ринку продовольчих товарів України. Відзначається, що харчова промисловість є і залишається в подальшому стратегічно важливою галуззю економіки України, від якої залежить добробут людей.Документ Системи автоматизацїї та управління(2003) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Ельперін, Ігор Володимирович; Шиян, Петро ЛеонідовичПроведений аналіз стану і перспектив впровадження сучасних мікропроцесорних систем управління у спиртовій промисловості. Behavioral analysis of the status and prospects for the introduction of modern microprocessor-based control systems in the alcohol industry.Документ Системи оцінки, підтвердження відповідності та контролю якості на підприємствах алкогольного ринку(2023) Олійник, Світлана Іванівна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна МиколаївнаУ статті проаналізовано необхідність впровадження системи управління якістю і безпечністю харчових продуктів та напоїв в тому числі є необхідним для передбачення дій, систематизації ідентифікації, оцінювання і контролювання потенційних небезпечних чинників (фізичних, біологічних, хімічних) під час усіх етапів виробництва продукції. The article analyzes the need to implement a quality and safety management system for food and beverages, including the need to predict actions, systematize identification, assessment and control of potential dangerous factors (physical, biological, chemical) during all stages of product production.Документ Системно-технічний аналіз брагоректифікаційної установки як складного об'єкта(2014) Гриценко, Надія ГеоргіївнаБрагоректифікаційна установка (БРУ) спиртової промисловості є складним об'єктом управління, який належить до класу нестаціонарних з властивостями багатозв'язності та багатовимірності, що має ієрархічну структуру. Brahorektyfikatsiyna unit (BRU) alcohol industry is a complex object management, which belongs to a class of non-stationary properties bahatozv'yaznosti and multidimensionality, which has a hierarchical structure.Документ Спиртова промисловість: традиції та інновації. Вітчизняний та світовий досвід(2019) Олабоді, Олена ВячеславівнаБібліографічний покажчик включає в себе: інформаційні джерела (книги, монографії, розділи монографій, навчальні видання, довідкові видання, статті з періодичних та наукових видань, автореферати дисертацій, дисертації, нормативні документи впродовж 2000-2019 рр. з актуальних питань розвитку cпиртової промисловості, стандартизації, теорії, методики та практики виноробства, обладнання, охорони праці на виробництві. Покажчик розрахований на широке коло науковців, докторантів, аспірантів, викладачів, магістрантів, студентів та всіх, хто цікавиться даною темою. The bibliographic index includes: information sources (books, monographs, sections of monographs, educational editions, reference publications, articles from periodicals and scientific editions, abstracts of dissertations, dissertations, normative documents during 2000-2019. On topical issues of development of the alcohol industry, standardization , theories, techniques and practices of winemaking, equipment, occupational safety. The index is designed for a wide range of scholars, doctoral students, graduate students, teachers, undergraduates, students and anyone interested in this topic.Документ Сучасні тенденції та перспективи розвитку підприємств спиртової галузі України(2019) Закревська, Людмила МиколаївнаСтаття присвячена дослідженню проблем та перспектив розвитку підприємств спиртової галузі України. Визначено та груповано пріоритетні стратегічні напрями розвитку підприємств спиртової галузі. Обґрунтовано доцільність перепрофілювання нефункціонуючих підприємств та організації виробництва палива моторного з вмістом біоетанолу, що суттєво знизить викиди токсичних речовин, зменшить залежність від імпорту енергоносіїв, покращить загальну екологічну ситуацію в країні. The article is devoted to the research of problems of development of the enterprises of the alcohol industry of Ukraine, the successful solution of which depends not only on the stabilization of the national economy, but also on the weakening of energy dependence. Priority strategic directions of alcohol industry development are defined and grouped. The expediency of re-profileing non-functioning enterprises and organization of production of motor fuel with the content of bioethanol is substantiated. This will significantly reduce emissions of toxic substances, reduce dependence on energy imports, and improve the overall ecological situation in the country.Документ Установка для зневоднення бражного дистиляту(2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичРозроблено апаратурно-технологічну схему установки для зневоднення етанолу, яка включає двох стадійне зневоднення бражного дистиляту і дає можливість отримувати паливний етанол концентрацією 99,8% об. Доведено можливість її використання для виробництва спирту етилового технічного категорії В. Developed hardware and installation process flowsheet for ethanol dehydration, which includes a two-stage dehydration mash distillate and gives the opportunity to receive fuel ethanol concentration of 99.8%. Proved the possibility of its use for the production of ethyl alcohol technical category B.Документ Формування стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі(2019) Шевченко, Людмила ОлегівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний університет харчових технологій, Київ, 2019. Дисертаційна робота присвячена пошуку шляхів вирішення важливого наукового завдання – формування стратегії розвитку підприємств спиртової галузі та розвитку теоретичних та методичних аспектів впровадження інноваційних змін. У роботі розвинуто понятійно-категоріальний апарат сфери інноваційного розвитку в частині визначень понять «інновація», «стратегія», «стратегія розвитку підприємства», «інноваційний розвиток підприємства». Розвинуто методичні та теоретичні положення розробки стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі шляхом створення оновленої організаційної структури та зміною принципів управління. Побудовано план стратегічного розвитку підприємств спиртової галузі. Виявлено необхідність застосування диференційованого підходу для вибору шляхів подальшого розвитку спиртових підприємств. Розвинуто методичні підходи до оцінки інноваційного потенціалу спиртового підприємства. Розроблено пропозиції щодо використання незадіяних у виробництві спирту потужностей. Зпрогнозовано отримання позитивного ефекту після впровадження стратегії інноваційного розвитку. The dissertation is devoted to the search for ways of solving the scientific problem of the development of enterprises of the alcohol industry and the development of theoretical and methodical aspects of the introduction of innovation changes. The theoretical bases of construction of the strategy of innovative development are developed in the work. The categorical apparatus of the sphere of innovation development in the part of definitions of the concepts "innovation", "strategy", "strategy of enterprise development", "innovative development of the enterprise" is supplemented. The evolution of scientific approaches to innovative development of the enterprise, the influence of innovations on the activity of the enterprise, generalizations of scientists' views and discovered that during the period of extensive economic transformations Ukrainian enterprises need to constantly search for new measures to update the management of the enterprise for the release of new types of products , attraction of new technologies, use of new resource-saving installations, etc. The engine of innovation development of the enterprise is the development of a development strategy based on the attraction of innovations. The main attention is paid to the development of methodological and theoretical provisions for developing a strategy for innovative development of enterprises in the alcohol industry, by creating an updated organizational structure and changing the principles of management. The importance of constructing a strategic development plan for alcohol companies is proved. Non-liquid assets that do not actually carry out production activities are offered for liquidation - through the sale of property through the State Property Fund of Ukraine and repayment of partial debts to creditors.Документ Фінансовий стан підприємств спиртової галузі України(2011) Дем'яненко, Інна Вікторівна; Мозолюк, В. О.Розглянуто стан виробництва та реалізації спирту на зовнішньому та внутрішньому ринку, вплив законодавчої бази на розвиток спиртової галузі та поточні проблеми галузі. The state production and implementation of alcohol on the outside and domestic market, the impact of legislative framework for the development of alcohol industry and current industry problems.Документ Інноваційний розвиток підприємств спиртової галузі(2014) Малицька, НаталіяПідприємства спиртової промисловості України потребують перетворення своєї структури з метою переходу на модель інноваційного розвитку. Вона здатна надати новий імпульс для підвищення конкурентоспроможності окремих підприємств та промисловості в цілому. Enterprises alcohol industry of Ukraine require the transformation of its structure to transition to innovation development model. It can give new impetus to improve the competitiveness of individual companies and the industry as a whole.