Перегляд за Ключові слова "boiling"
Зараз показуємо 1 - 20 з 53
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Hydrodynamics and heat exchange in the vacuum pans in sugar industry(1977) Garyazha, Vladimir; Artyuhov, Yuri; Pavelko, Vladimir; Kulinchenko, VitaliyThe efficiency of vacuum pans in the sugar industry depends on the intensity of heat exchange and on sugar massecuite circulation. The variety of the existing models-and the development of new- designs of these apparatus require an universal method for technological, thermal and hydrodynamical calculations. For this purpose some hydrodynamical and thermal regularities in the flow of massecuite and gas massecuite mixture in vertical pipes and during massecuite boiling in great amounts were investigated. The experiments were performed in a vast range of variations of working conditions and massecuite thermophysical characteristics. The relationships obtained permit to analyze the operation of the existing models and to design optimal construction elements for new vacuum pans; moreover, they enabled to develop the optimization methods and intensification processes for massecuite boiling.Документ Важливі елементи теплового балансу вакуум-апарата(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичПоказано, що питома теплота пароутворення для цукрового розчину вища за теплоту пароутворення води, теплота кристалізації цукрози вносить помітний вклад в надходження теплоти до вакуум-апарату, а підвищення початкової концентрації суміші сиропу з клеровкою суттєво зменшує витрати теплоти на одержання цукру. It is shown that the latent heat of vaporization for the sugar solution is higher than the heat of vaporization of water, the heat of crystallization tsukrohy makes a significant contribution to earnings of heat to the vacuum system, and increasing the initial concentration of the syrup mixture klerovkoyu significantly reduces the cost of heat to obtain sugar.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукру (Патент на винахід № 109842 )(2015) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Атрощенко, Дмитро ОлександровичВинахід відноситься до обладнання для кристалізації цукру при уварюванні цукрових розчинів. Вакуум-апарат для кристалізації цукру виконаний у вигляді вертикального циліндричного корпусу, в нижній частині якого знаходиться підвісна гріюча камера з центральною циркуляційною трубою, кип'ятильними трубками, що встановлені в трубних решітках, патрубками підводу гріючої пари, відведення конденсату та неконденсованих газів, та встановленим в корпусі клапаном для спуску утфелю, а в верхній частині циліндричного корпусу розміщено вловлювач-сепаратор та патрубок відведення вторинної пари. Згідно винаходу концентрично циркуляційній трубі додатково встановлено трубу на 3-5 % більшого діаметру, що разом утворюють відкритий знизу кільцевий канал, причому додаткова труба герметично прикріплена до нижньої та верхньої трубних решіток, а верхні торці циркуляційної труби та додатково встановленої труби з'єднані та мають патрубок подачі розчину в кільцевий канал. Технічний результат полягає в можливості покращити якість перемішування свіжого сиропу та уварюємого утфеля, збільшити швидкість циркуляції цукрового розчину, що приводить до зменшення часу уварювання, а отже збільшення продуктивності апарату при високій якості отриманих кристалів цукру. A vacuum evaporator for sugar crystallization is made as vertical cylindrical body at which lower part a suspended heat chamber is arranged with central circulation pipe, boiler tubes mounted in tube sheet, pipes for heating stream supply, condensate and uncondensed gas discharge, and valve for draining of fillmass. An entrainment separator and pipe for secondary steam discharge are arranged at upper part of the cylindrical body, and in addition a pipe with 3-5% larger diameter, concentric to the central pipe is mounted, those together form a circular channel open from below, and the auxiliary pipe is hermetically attached to the lower and upper tube sheets, and upper edges of the circulation pipe and auxiliary pipe are connected and have a manifold for feeding solution to circular channel.Документ Визначення коефіцієнту тепловіддачі при кипінні холодильних агентів в акумуляторах холоду(2015) Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій Васильович; Засядько, Ярослав Іванович; Глушков, В. С.Використання розрахункових співвідношень які б адекватно описували теплообмін між теплообмінною поверхнею та холодильним агентом є вкрай необхідним для точного конструктивного розрахунку чи підбору теплообмінного обладнання холодильних установок, в тому числі, акумуляторів холоду. З врахуванням існуючих обмежень до обраних з огляду літературних джерел співвідношень, проведено математичне моделювання процесу теплообміну під час кипіння холодильних агентів та виконано графічне порівняння результатів розрахунку за моделлю та обраними розрахунковими співвідношеннями. Проведений аналіз дозволив обрати залежність яка, може бути використана в інженерних розрахунках акумуляторів холоду з накопиченням льоду на поверхні теплообміну. The use of correlations that would be capable to adequately account for the heat transfer between the surface and refrigerant are crucial for the accurate design calculations and p roper heat transfer equipment sizing, including cold accumulators with ice generation on the heat transfer surface. A vast multitude of such correlations for the determination of overall heat transfer coefficient valid for different cross sections pipes and processes conditions are available now in the literature. The calculations of heat transfer pertinent to the conditions of cold accumulators, lead to the results drastically deviating from those obtained in the framework of the direct experimentation carried out at the Department of Power Engineering and Industrial Refrigeration of NUFT.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.Документ Вплив ультразвукового поля на ріст парової фази(2012) Кулінченко, Віталій Романович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаВстановлена залежність порогу зростання бульбашок в ультразвуковому полі і їх асимптотичних розмірів від термодинамічних властивостей рідини, статичного тиску і частоти ультразвукового поляДокумент Вплив інтенсивності кип’ятіння пивного сусла на ізомеризацію гірких речовин хмелю(2000) Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаПроведено аналіз процесу кіп'ятіння сусла з хмелем на заводі «Оболонь» з порівнянням з іншими передовими підприємствами. The analysis process kip'yatinnya wort with hops at the plant "Obolon" comparing with other advanced enterprises.Документ Гидродинамика и теплообмен в вакуум-испарителях при кипении высоковязких растворов и суспензий(Пятая Всесоюзная Конференция по теплообмену и гидравлическому сопротивлению при движении двухфазного потока в элементах энергетических машин и аппаратов, 1974) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Павелко, Владимир Иванович; Кулинченко, Виталий Романович; Дидувко, Борис ГригорьевичНастоящий доклад освещает некоторые результаты исследований гидродинамики и теплообыена при движении и кипении высоковязких сахарных растворов и суспензий, их смесей с воздухом и паром в вертикальных трубах, на плоской поверхности нагрева, а также результаты исследования механизма и режимов процесса кипения суспензий в большом объеме. The real lecture lights up some results of investigations hydrodynamics and теплообыена at motion and boiling of viscous saccharine solutions and suspensoidss, their mixtures with air and steam in vertical pipes, on the flat surface of heating, and also resultats researches of mechanism and modes of process of boiling of suspensoidss in a large volume.Документ До питання теплообміну при кипінні нанорідин з алюмосилікатів(2014) Морару, Василь Несторович; Снігур, Олександр Володимирович; Копиленко, Анатолій Васильович; Тимонін, Олександр Миколайович; Сидоренко, Світлана ВалентинівнаУ статті досліджено ефективність нових теплоносіїв, якими є композиційні суміші рідин з невеликими добавками наночастин, які отримали назву нанорідин. Нанорідини здатні суттєво (в 2—3 рази) підвищити робочі питомі теплові потоки порівняно з критичним тепловим потоком для води, що є актуальною проблемою сучасної промисловості й енергетики. У пропонованому дослідженні вивчалися нанорідини, створені на основі природних алюмосилікатів з українських родовищ. Present work is devoted to the effectiveness of a new coolant. This coolant is a composition mixture of liquids with small additions of nanoparticles. These fluids are commonly called nanofluids. They are able to significantly (2—3 times) increase operating of specific heat flow compared with the critical heat flux of basic fluid, which is an actual problem of modern industry and energy engineering. In this work nanofluids based on natural aluminosilicates from Ukrainian deposits were investigated.Документ Дослідження впливу використання порошкоподібного цикорію в пивоварінні(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаСьогодні тенденція зменшення обсягу випуску пива в Україні пов’язана з підвищенням собівартості та зменшенням купівельної спроможності населення. Тому виробники, намагаються знизити собівартість пива шляхом використання нетрадиційної сировини. В даній статті теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність використання порошкоподібного цикорію в якості нетрадиційної сировини для приготування пива. Наявність в обсмаженому цикорію барвних, ароматичних речовин (меланоїдинів і карамелей) дозволяє частково замінити темний і карамельний солод,який використовується для приготування напівтемних і темних сортів пива. Це дасть змогу знизити собівартість готового продукту, не втрачаючи при цьому фізико-хімічних показників, а також напій отримає нові органолептичні особливості, які безумовно стануть привабливими для вимогливого споживача.В ході експериментальних досліджень було встановлено, що краще використовувати порошкоподібний цикорій у кількості 3 % і задавати його в процесі кип’ятіння сусла з хмелем. Також було проведено визначення фізико-хімічних показників пивного сусла з використанням цикорію та виготовлено дослідну партію темного пива.Документ Дослідження технологічних процесів виробництва снеків з сочевиці червоної та пшона(2019) Петренко, Ярослава Василівна; Шульга, Анна Вікторівна; Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаДосліджено процес варіння сочевиці та пшона як технологічного процесу виробництва снеків. В результаті проведених досліджень встановлено оптимальні параметри процесу, досліджено біохімічні зміни складових. Отримані наукові дані будуть використані при подальших дослідження технології снеків з сочевиці та пшона.Документ Дослідження технології пивного сусла із використанням несолодженої сировини(2021) Мукоїд, Роман Миколайович; Орел, Світлана Петрівна; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаАктуальним напрямком розвитку пивоварної галузі в теперішній час є створення нових оригінальних сортів пива. Одним із способів реалізації цього завдання можна вважати шлях створення широкої гами нових сортів пива за рахунок додавання нетрадиційної рослинної сировини, яка надає специфічних органолептичних та фізико-хімічних показників, впливає на харчову цінність пива. Для одержання певних ароматичних, смакових, піноутворюючих і інших властивостей пива світове пивоваріння використовує крім солоду з ячменя ще солод з нетрадиційних видів зернової сировини – пшениці, рису, вівса, жита, проса, кукурудзи та інших злаків. Використання цих культур як несолодженого матеріалу дозволяє не тільки змінити смакові властивості хмільного напою, але й знизити собівартість пива. Крім того, є й інші позитивні сторони такої заміни рецептури, це – збільшення екстрактивності сусла за рахунок таких культур як пшениця, кукурудза, рис, вміст крохмалю у яких майже не поступається його кількості в ячмінному солоді; збільшення потужності варильного цеху; підвищення колоїдної та смакової стійкості пива, що дозволяє збільшити термін зберігання пива, а значить і термін на реалізаціюДокумент Дослідження хімічного складу насіння канабісу, його лікувальних властивостей та вплив на органолептичні показники готового пива(2019) Лісовий, Микола Олександрович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичПивоваріння не стоїть на місці — за останній час з’явилися нові різновиди пива. Наприклад, конопляне пиво, обсяги якого з кожним роком зростає. Розроблення технології приготування пива з додаванням плодів канабісу є актуальною проблемою, вирішення якої дозволить отримати натуральний продукт бродіння, розширити асортимент з високою біологічною цінністюДокумент Експериментальне дослідження пароутворення в киплячих цукрових розчинах та утфелях(2012) Кулінченко, Віталій Романович; Гаряжа, Володимир ТимофійовичДля вивчення механізму кипіння у великому об’ємі в умовах природної циркуляції в цукрових розчинах та утфедях при атмосферкому і зниженому тиску а також для виявлення основних закономірностей та особливостей процесу в цих умовах автори виготовили експериментальну установку, яка дає можливаість вивчати механізм пароутворення та тепловіддачі для виявлення фізичної картини пароцесу і факторів, що визначають його інтенсивність а також визначити вплив просторово-часових та фізичних параметрів бульбашки на коефіцієнт тепловіддачі від гріючої стінки до киплячого цукрового розчину та утфелю.Документ Зміна теплогідравлічних характеристик теплообмінного обладнання за допомогою октадециламіну(2014) Ломейко, Олександр Петрович; Кулінченко, Віталій РомановичДослідним шляхом виявлено вплив під час застосування октадециламіну на теплообмін і динаміку пароутворення при кипінні у великому об'ємі, що веде до зменшення лінійних розмірів парових бульбашок і. частоти їх генерації. Добавки ОДА ведуть до утворення захисної плівки на поверхні теплообміну, що доцільно використовувати в режимі експлуатації і консервації теплового обладнання.Документ Интенсивность теплоотдачи в испарительных каналах выпарных аппаратов(1983) Тобилевич, Назар Юрьевич; Филоненко, Виталий Николаевич; Прядко, Николай АлексеевичНа основании экспериментальных данных, полученных в при выпари-вании сахарных растворов в вертикальных однотрубных испарительных каналах круглого и кольцевого сечения с подъемным течением выпариваемой жидкости установлено влияние на интенсивность теплоодачи к кипящим водным растворам сахара вязкости, давления скорости жидкой и паровой фаз кипящего потока. Получено обобщающее уравнения для расчета коэффициентов теплоотдачи в критериальной форме. Based on the experimental data received in in case of steaming of sugar solutions in vertical one-pipe transpiration channels of round and ring section with a lifting current of vapoured liquid influence on intensity heat transfer to boiling water solutions of sugar of viscosity, pressure of speed of liquid and steam phases of a boiling flow is set. It is received generalizing the equations for calculation of coefficients of a heat emission in the criteria form.Документ Интенсификация процесса уваривания утфелей в вакуум-аппаратах(1975) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Павелко, Владимир Иванович; Кулинченко, Виталий Романович; Подлесный, В. А.Проведенные исследования позволили установить особенности циркуляции утфеля в вакуум-аппаратах и разработать устройство для вдувания пара (газа) в кипятильные трубы, позволяющее наиболее эффективно использовать энергию вдуваемого пара (газа).Документ Исследование механизма теплообмена при кипении воды и сахарных растворов(1973) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Кулинченко, Виталий РомановичПоставленная нами задача заключалась в установлении закономерностей процесса кипения сахарных растворов и утфедей при пониженных давлениях и сводилась к нахождению связи между физическими свойствами кипящих растворов различных концентраций, греющей поверхностью, режимными параметрами, скоростью зарождения и роста пузырей, иx размерами в числом. Была изготовлена установка для исследования механизма кипении на горизонтальной трубке. Во избежание загрязнения от коррозии узлы и детали установки выполнены из аустеиитной стали XI8H10T и цветных металлов.Документ Исследование тепломассообмена при кипении кристаллизующихся растворов и суспензий в условиях естественной циркуляции и организованного движения(1977) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Кулинченко, Виталий Романович; Дидушко, Борис ГригорьевичУстановлено, что процессы тепломассообмена при кипении утфелей значительно выше при организованном движении потока по сравнению с большим объемом и испарителями с вертикально-трубчатой поверхностью нагрева.Документ Исследование теплообмена при кипении сахарных растворов и утфелей в условиях естественной конвекции(1974) Кулинченко, Виталий РомановичНастоящее исследование направлено на дальнейшее изучение механизма кипения в большом объеме при естественной циркуляции утфеля, находящегося под атмосферным и пониженным давлениями, в условиях близких к стационарным, когда при изменении одного известного параметра остальные оставались неизменными. Цель выполнен¬ной работы заключалась также в создании вакуум-аппарата непрерывного действия и методов интенсификации процессов в современных циркуляционных аппаратах.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »