05.18.12 - Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7366
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення процесу адсорбційного очищення яблучного соку та його купажу(2009) Матко, Світлана ВасилівнаДисертація присвячена удосконаленню очищення яблучного соку та його купажу українськими природними адсорбентами. Підібрано ефективний адсорбент – палигорськіт. Досліджено процес його змочування яблучним соком. Отримано кінетичні залежності зміни концентрації пектинових речовин у соку і у палигорськіті, визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин в порах адсорбента. Dissertation is devoted to the improvement of the process of refining apple juice and its coupagou by natural domestic adsorbents. An effective and low-cost adsorbent, paligorskit, has been selected. The process of its moistening by apple juice has been explored. The kinetic dependences of changes in concentration of pectin substances in juice and in paligorskit have been obtained, coefficient of diffusion of pectin substances in the pores of the adsorbent have been determined.Документ Визначення раціональних конструктивно-технологічних параметрів процесів виготовлення виробів із тіста з начинкою(2006) Мізнік, Лариса МиколаївнаДисертацію присвячено дослідженню процесу формування тістового джгута з начинкою з врахуванням конструктивних особливостей формуючого пристрою та реологічних параметрів матеріалів сировини. На основі методів математичного моделювання розроблена методика визначення раціональних конструктивно-технологічних параметрів формуючого пристрою. The master’s thesis is devoted to the research of constructively technological parameters of the processes in the forming of a dough rope with fillings. The methodic of the definition of the rational constructively technological parameters of the forming device is made. The calculation scheme of the process of forming the rope with the filling is made on the basis of the analysis of the accepted variants of a forming device and on the mechanism of interrelations in the system of matrix product. The forming process parameters are proved concerning reological features of a raw material.Документ Розроблення процесу сушіння деструктурованих пивних дріжджів(2009) Якобчук, Роман ЛеонідовичДисертаційна робота присвячена розробленню процесу, обґрунтуванню способу та раціональних режимів сушіння деструктурованих пивних дріжджів. На основі аналізу існуючих розпилювачів для рідких харчових продуктів розроблено нову конструкцію розпилювача, на який отримано патент на корисну модель України №24349 U від 25.06.2007р. та рекомендації щодо встановлення його в сушильній камері установки з вібропсевдозрідженим шаром інертного матеріалу. The thesis is devoted to the development process, the justification method and rational modes of drying destructured beer yeast. On the basis of analysis of experimental data and the theoretical shown that mechanical grinding of brewer's yeast (destructuring) affects Dried and their hygroscopic properties.Документ Створення вихрової установки і способу одержання зародка із зернових продуктів(2009) Шіхабутінова, Оксана ВолодимирівнаДисертація присвячена створенню вихрової ресурсозберігаючої установки і способу одержання структурно незруйнованого зародка із зернових продуктів на основі комплексних досліджень гідродинаміки потоків в криволінійних каналах вихрових камер, визначенню режимних параметрів одержання зародка з поліпшенням якості та збільшенням виходу продукту зі зменшенням енерговитрат. The dissertation is dedicated for development of the vortex resource-saving installation and for method to obtain structurally non-destroyed embryo from the grain products on the basis of comprehensive studies in hydrodynamics of flows in the curvilinear channels of vortex chambers as well as for determination of the regime parameters for obtaining the embryo with the improved quality and an increase in output of product with the reduced power expenditure.Документ Комплексна переробка яблучної сировини із застосуванням електротехнологій(2004) Чук, Володимир ВасильовичВ дисертації представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень підвищення ефективності комплексної переробки яблучної сировини шляхом застосування електротехнологічних процесів імпульсного електроплазмолізу яблучної тканини та електромембранної підготовки екстрагента для вилучення пектинових речовин із яблучних вичавок. In a thesis the results theoretical and experimental researches of pinch of efficiency of complex processing of malic raw material are submitted by application of master schedules of pulsing electroplasmolysis of a malic tissue and electromembranous opening-up of extragent for withdraw of pectic materials from malic vydavok. Is rotined, that at set effective parameters of pulsing electroprocessing of malic raw material the yield of malic juice after a molding plasmolysis mash increases on 10 %. Set, that usage of a modified bipolar membrane MMB-3 with the improved electrochemical performances, is penetrating softened waters and improved magnetohydrodynamic modes provides pinch of efficiency of process of electromembranous opening-up of extragent and economies of power consumptions.Документ Підвищення ефективності гідромеханічних і теплових процесів при приготуванні сусла в умовах міні-пивзаводів(2009) Чепелюк, Олександр МиколайовичДисертаційна робота присвячена удосконаленню апаратурного оформлення міні-пивзаводів, завдяки чому можливо підвищити ефективність роботи підприємств невеликої потужності. Розроблено комбінований сусловарильний апарат, призначений для кип’ятіння сусла з хмелем і освітлення сусла, досліджено процеси, що відбуваються в ньому. В якості основної сировини для виробництва пива використовується ячмінносолодовий екстракт (ЯСЕ). This thesis is devoted to improvement of mini-breweries’ apparatus fitting out that makes possible to increase efficiency of activity of middle sized productions. A combined wort brewing apparatus for boiling of beer wort with hop and for further defecation of the wort is developed and processes that are proceeding in the apparatus are studied. Barley malt extract (BME) is used as a main raw material for production of beer.Документ Розробка процесу імпульсного електроплазмолізу бурякової сировини та удосконалення способу її теплової обробки(2002) Серебряков, Роман АнатолійовичДисертацію присвячено експериментальним та модельним дослідженням з розробки процесу імпульсного електроплазмолізу та використання його в поєднанні з попередньою тепловою обробкою. Встановлено, що ефективність електроплазмолізу тканини цукрового буряку залежить як від напруженості електричного поля, так і від тривалості імпульсів та міжімпульсних пауз імпульсного електричного поля. Simultaneous pulsed electroplasmolysis and heat treatment of sugar beet has been investigated. Electroplasmolysis efficiency can be influenced by electric field strength and pulse width and pulse frequency. Electrical treatment time no more than characteristic time of moisture migration in the tissue has been recommended (about 1 s for sugar beet tissue). It was concluded that the optimal conditions of combined treatment require pulsed electric field plasmolysis of beetroot stuff heated up to about 50-55°С in order to minimize the energy consumption. The main results of the present study have been successfully valorized at two sugar plants.Документ Дослідження та математичне моделювання процесу формування екструзією вибродженого тіста(2003) Сандул, Олена ОлександрівнаДисертаційна робота присвячена вивченню процесу ізотермічного формування дріжджового пшеничного тіста методом екструзії. Тісто розглянуто як середовище, що складається з твердо-рідкої і газової фаз. Досліджено вплив підвищеного тиску на накопичення титрованої кислотності при бродінні тіста та поведінку його газової фази. Встановлено, що застосування надлишкового тиску призводить до інтенсифікації процесу бродіння.Документ Науково–технічні основи розроблення енергозберігаючих вібромашин механічної дії харчових і переробних виробництв(2008) Паламарчук, Ігор ПавловичУ дисертації вирішено науково–технічну проблему розроблення класу енергозберігаючих вібромашин, що має важливе значення для підвищення ефективності застосування технологічного обладнання в механічних процесах харчових й переробних виробництв і було втілено у розроблених вібраційних машинах для реалізації операцій дроблення, різання, перемішування, сепарації, пресування та здійснення транспортно – технологічних функцій. In dissertation it is decided scientifically - technical problem, development the group of vibromachines that has the important value for the increase of efficiency of application of vibration technological machines in the mechanical processes of food and processing productions, that it was incarnate in the developed vibration causes of machines for realization of operations of crushing, cutting, interfusion, separation, pressing and realization transport - technological functions.Документ Теплофізичні характериститки сирного зерна і розробка нової конструкції сировиготовлювача(2001) Орлюк, Юрій ТимофійовичДисертація присвячена проблемі визначення теплофізичних характеристик сирного зерна, підвищенню ефективності процесу теплообміну при його отриманні у вертикальних сировиготовлювачах в процесі виробництва сичужних сирів. З метою отримання об’єктивних даних, необхідних для розробки нової конструкції сировиготовлювача розроблена методика комплексних досліджень з визначення теплофізичних характеристик робочої суміші сировиготовлювача ( суміш сироватки і сирного зерна), її реологічних властивостей. Thesis is devoted to the problem of determining the thermal charactics curd, increase efficiency of heat transfer when getting in vertical manufacturer of cheese.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »