05.18.12 - Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7366
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення процесів випікання та сушіння сухариків, сформованих екструдуванням(2014) Десик, Микола ГригоровичДисертаційна робота присвячена удосконаленню процесів випікання та сушіння сухариків, сформованих екструдуванням, обґрунтуванню способу виробництва та його раціональних параметрів. В роботі представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень закономірностей інтенсивності тепломасообмінних процесів в залежності від режимних параметрів та геометричних розмірів заготовок. За результатами експериментальних досліджень та проведеного обчислювального експерименту за математичною моделлю прогрівання тістової заготовки циліндричної форми з урахуванням динаміки ефективних теплофізичних характеристик встановлено межі геометричних розмірів заготовок і режимних параметрів робочої камери, за яких доцільно поєднати процеси випікання та сушіння в одній робочій камері та обґрунтовано раціональні параметри режиму випікання-сушіння сухарних плит. Запропоновано спосіб виробництва сухариків, в якому оброблення тіста відбувається екструдуванням розрихленних тістових заготовок на під печі; випікання та сушіння здійснюється в одній робочій камері; висушені безперервні джгути нарізаються на скибочки, які досушують та охолоджують в умовах розрідження. Для забезпечення запропонованого способу виробництва розроблена конструкція бродильно-формувального агрегату для виробництва сухарних виробів, надано практичні рекомендації режимних параметрів тунельної печі з радіаційно-конвективним обігрівом, запропонована ефективна машино-апаратурна схема виробництва сухариків. Dissertation work is devoted to improvement of the processes of baking and drying of rusks, formed by extruding through the development process, grounding method and its rational modes. This paper presents the results of theoretical and experimental studies of patterns mass transfer intensity depending on the operating conditions and geometrical dimensions of workpieces. Established limits appropriate mix the baking rusks and dry plates, to the value of oven productivity, operational parameters of the working chamber and the geometric dimensions of the workpiece. Developed the mathematical model of the process of heating the dough pieces with the thermal properties of materials and their changes during the process. On the basis of theoretical and experimental studies, comparative analysis of the flow of heat we have proposed a method of producing rusks in which the dough is extruded processing of loose pieces of dough on the hearth; pastries and drying is carried out in one working chamber, the dried continuous strands are cut into slices which are cooled and evaporated to dryness under vacuum. To ensure that the proposed method of production of design Fermentation - forming unit for the production of rusks, practical recommendations of operating parameters of tunnel oven with radiation - convection heating, proposed an efficient machine - the instrumental production scheme rusks.Документ Розроблення процесу сушіння деструктурованих пивних дріжджів(2009) Якобчук, Роман ЛеонідовичДисертаційна робота присвячена розробленню процесу, обґрунтуванню способу та раціональних режимів сушіння деструктурованих пивних дріжджів. На основі аналізу існуючих розпилювачів для рідких харчових продуктів розроблено нову конструкцію розпилювача, на який отримано патент на корисну модель України №24349 U від 25.06.2007р. та рекомендації щодо встановлення його в сушильній камері установки з вібропсевдозрідженим шаром інертного матеріалу. The thesis is devoted to the development process, the justification method and rational modes of drying destructured beer yeast. On the basis of analysis of experimental data and the theoretical shown that mechanical grinding of brewer's yeast (destructuring) affects Dried and their hygroscopic properties.Документ Підвищення ефективності гідромеханічних і теплових процесів при приготуванні сусла в умовах міні-пивзаводів(2009) Чепелюк, Олександр МиколайовичДисертаційна робота присвячена удосконаленню апаратурного оформлення міні-пивзаводів, завдяки чому можливо підвищити ефективність роботи підприємств невеликої потужності. Розроблено комбінований сусловарильний апарат, призначений для кип’ятіння сусла з хмелем і освітлення сусла, досліджено процеси, що відбуваються в ньому. В якості основної сировини для виробництва пива використовується ячмінносолодовий екстракт (ЯСЕ). This thesis is devoted to improvement of mini-breweries’ apparatus fitting out that makes possible to increase efficiency of activity of middle sized productions. A combined wort brewing apparatus for boiling of beer wort with hop and for further defecation of the wort is developed and processes that are proceeding in the apparatus are studied. Barley malt extract (BME) is used as a main raw material for production of beer.Документ Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв(2011) Семенов, Олександр МихайловичВ дисертації представлено результати аналізу сучасного стану технологій пастеризаційної та високотемпературної стерилізаційної обробки продуктів харчування і напоїв, метою яких є забезпечення їх довгострокового зберігання. The results of analysis of the modern state of technologies of pasteurization and high temperature sterilization treatment of food and drinks stuffs are represented in dissertation, the purpose of which there is providing of their long-term storage.Документ Теплофізичні характериститки сирного зерна і розробка нової конструкції сировиготовлювача(2001) Орлюк, Юрій ТимофійовичДисертація присвячена проблемі визначення теплофізичних характеристик сирного зерна, підвищенню ефективності процесу теплообміну при його отриманні у вертикальних сировиготовлювачах в процесі виробництва сичужних сирів. З метою отримання об’єктивних даних, необхідних для розробки нової конструкції сировиготовлювача розроблена методика комплексних досліджень з визначення теплофізичних характеристик робочої суміші сировиготовлювача ( суміш сироватки і сирного зерна), її реологічних властивостей. Thesis is devoted to the problem of determining the thermal charactics curd, increase efficiency of heat transfer when getting in vertical manufacturer of cheese.Документ Теплообмін в парорідинних течіях теплообмінних апаратів харчових виробництв(2003) Василенко, Сергій МихайловичДисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12. – Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2003. Thesis for a scientific degree of the Doctor of technical sciences on a speciality 05.18.12 - Processes and equipment of food, microbiological and pharmaceutical productions. - National University of Food Technologies, Kyiv, 2003.Документ Інтенсифікація процесів тепломасообмену у вакуум-випарниках і кристалізаційних апаратах(1995) Кулінченко, Віталій РомановичВивчені фізичні основи кипіння високов'язких цукрових розчинів і утфелів, виникнення парової фази і динаміки зростання бульбашок на твердій поверхні з урахуванням її властивостей. Визначені внутрішні характеристики бульбашкового кипіння. Отримані узагальнені залежності для визначення інтенсивності теплообміну при нагріванні і кипінні унарних, бінарних і полифазных рідин у великому об'ємі, трубі і похилій поверхні. Досліджені шляхи інтенсифікації технологічних процесів при згущуванні і кристалізації цукрових розчинів і утфелів, використовуючи механічне і гідродинамічне посилення циркуляції, ведення процесу в гравітаційно стікаючому шарі, застосування поверхнево-активних речовин. Вирішені завдання практичного застосування різних способів інтенсифікації процесів тепло-и масообміну в промислових вакуум-испарителях і кристалізаторах. Розроблений і упроваджений в промисловість вакуум-апарат А2-ПВУ з гідродинамічним посиленням циркуляції.