Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення і впровадження норм виробничих втрат зернового дистиляту і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Розроблення і впровадження науково-обгрунтованих норм виробничих втрат зернового дистиляту, спирту етилового під час виробництва алкогольних напоїв сприятимуть підвищенню ефективності роботи підприємств лікеро-горілчаної галузі та вдосконаленню механізму здійснення державного контролю за повнотою використання спирту етилового під час виробництва лікеро-горілчаної продукції, її зберіганні, переміщенні та транспортуванні. The development and implementation of scientifically based standards for production losses of grain distillate and ethyl alcohol during the production of alcoholic beverages will contribute to increasing the efficiency of the enterprises of the liquor and vodka industry and improving the mechanism of state control over the complete use of ethyl alcohol during the production of liquor and vodka products, its storage, movement and transportation.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування стійкості лікеро-горілчаних напоїв
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович; Острик, Олександр А.; Ковальчук, Володимир Петрович; Бей, Роман Васильович
    У статті визначено технологічні фактори, спрямовані на підвищення стабільності готової продукції, що таким чином дає змогу підвищити її якість. Досліджено зразки настоянок: зразок № 1 — з використанням харчо вих екстрактів плодів брусниці і сухих ягід бузини, аронії, чорної смородини, плодів апельсину; зразок № 2 — з використанням харчових екстрактів плодів журавлини і сухих ягід бузини, аронії, чорної смородини. У дослідженнях застосовували прийняті в лікеро-горілчаному вироб ництві стандартизовані та спеціальні методи аналізу: органолептичні, фізико-хімічні, спектрофотометричні, капілярнофоретичні, фотоколори метричні, мікроскопіювання осаду, прогнозування стійкості методом тестування за критичних умов, систематизації. Визначено ефективність прогнозування для купажів настоянок, приготовлених з використанням харчових екстрактів плодів брусниці, журавлини і сухих ягід бузини, аронії, чорної смородини, плодів апельсину. Показано, що напої є нестійкими до білкових, фенольних і пектинових помутнінь, що вини кають за знижених температур від -1 °С до -12°С. Підтверджено, що настоянки, приготовані на основі харчових екстрактів плодів, є складною колоїдною системою, рівновага якої за критичних умов під час встановлення стійкості порушується і призводить до зміни прозорості, інтенсивності забарвлення та кольору, погіршення смаку й аромату, появі опалесценциї, що в подальшому призводить до утворення осаду. Після виявляння факторів, що впливають на стабільність, і запровадже ння заходів для її забезпечення, строк придатності настоянок можна збіль шити втри.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація відхилу об’ємної частки етилового спирту в настоях спиртових крупи вівсяної та пластівців вівсяних
    (2015) Олійник, Світлана Іванівна; Бондар, Микола Васильович; Ковальчук, Володимир Петрович; Моршна, Віра Федорівна
    В статті проведений аналіз з оптимізації виходу та відхилу об’ємної частки етилового спирту для настоїв спиртових із зернової сировини на лікеро-горілчаному заводі «ХОРТИЦЯ» за оптимальних технологічних режимів, оцінено якість настоїв згідно з ДСТУ 4705:2006 "Настої спиртові із рослинної сировини для лікеро-горілчаного виробництва. Загальні технічні умови". The article analyzed to optimize the output deviation and the volume fraction of ethanol for alcoholic extracts from corn feedstock for Distillery "Khortytsya" for optimal technological modes evaluated quality infusions according to ISO 4705: 2006 "Infusions alcohol from plant materials for Distillery production. General technical conditions ".
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна технологія фільтрування води для виробництва лікеро-горілчаної продукції
    (2012) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Ловягін, Олександр
    На основі результатів досліджень встановлено ефективність застосування досліджуваних фільтрувальних природних мінералів: гірського кришталю, гранату, шунгіту, а також антрацитового фільтранту марки А під час кондиціювання води, що дасть змогу забезпечити високу якість і стійкість лікеро-горілчаної продукції. On the basis of studies have established the effectiveness of the investigated filtration of natural minerals, rock crystal, garnet, shungite and anthracite filtrants A grade for air conditioning water, which will enable to provide high quality i resistance of alcoholic beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення та впровадження правил усталеної практики для виробництва лікеро-горілчаної продукції
    (2008) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна
    Розроблено Правила усталеної практики 15.9-37-092:2006 “Виробництво горілок, горілок особливих, напоїв лікеро-горілчаних. Застосування фільтрувальних елементів, антрацитового фільтранту, активного вугілля S-835”, Правила усталеної практики 15.9-37-091:2006 “Виробництво горілок, горілок особливих, напоїв лікеро-горілчаних. Застосування води талої”, Правила усталеної практики 15.9-37-090:2006 “Вода підготовлена оброблена сріблом для лікеро-горілчаного виробництва” UkrNDIspirtbioprod developed Regulation 15.9-37-092:2006 “Production of vodkas, special vodkas and liqueur-vodka drinks. Utilization of elements for filtration, anthracite for filtration, activated carbon S-835”, Regulation 15.9-37-091:2006 “Production of vodkas, special vodkas and liqueur-vodka drinks. Using of melted water”, Regulation 15.9-37-090:2006 “Prepared water treated of silver for liqueur-vodka production”
  • Ескіз
    Документ
    Нормування якості підготовленої води для лікеро-горілчаного виробництва
    (2007) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна
    На основі результатів досліджень впливу підготовленої води на стійкість горілок, горілок особливих і лікеро-горілчаних напоїв розроблено СОУ 15.9-37-237:2005 “Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Технічні умови”. Оn the basis of results research by prepared water for vodka, special vodka, liqueur- vodkas drinks developed СОУ 15.9-37-237:2005 “Water prepared for liqueur-vodka production. Specifications”.