Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Цінна сировина для виробництва пива
    (2006) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна
    Проведені лабораторні дослідження приготування і бродіння сусла з частковою заміною солоду патокою мальтозною. Отримані результати показали можливість заміни до 20 % солоду патокою мальтозною або цукрозою. There was a laboratory research of cooking and fermentation of wort with partial replacement of malt on maltose syrup. The results show the possibility of replacing up to 20 % malt on maltose syrup or saccharose.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива
    (2006) Венгер, Олександр Олександрович; Ляшенко, Микола Іванович; Проценко, Лідія Василівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Наведено результати досліджень впливу терміну та умов зберігання пресованого хмелю реєстрованих сортів на склад гірких речовин, індексу старіння та ефірних олій. Визначено, що у процесі зберігання хмелю при температурному режимі +2...+4 °С, можна в 2–4 рази зменшити втрати гірких речовин та в 2 рази – ефірної олії, в результаті чого підвищиться якість хмелю у процесі зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Збільшення терміну зберігання хлібного квасу за допомогою ультразвукової кавітації
    (2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир Єрофійович; Прибильський, Віталій Леонідович
    Оброблення хлібного квасу ультразвуком у кавітаційному режимі підвищує біологічну стійкість напою на 3-4 доби (у 2 рази). Запропонований спосіб оброблення не призводить до помітних фізико-хімічних змінень квасу, не впливає на його органолептичні показники та є екологічно чистим. Розглянутий спосіб дає змогу обробляти готовий квас, а також після попереднього звільнення збродженого сусла від мікроорганізмів, зокрема після фільтрації. Низька температура оброблення (30...35 °С) є передумовою для збереження у квасі більшості термонестійких біологічно активних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Ультразвукова кавітаційна обробка хмелю
    (2001) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Носенко, Володимир Єрофійович; Троценко, Павло Олександрович; Король, Анатолій Миколайович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Експериментально встановлений оптимальний час ультразвукової кавітаційної обробки гранульованого хмелю, який складає 5-10 хвилин. Це дозволить максимально екстрагувати гіркі речовини хмелю. При цьому процес ізомеризації у порівнянні з класичною технологією прискорюється в 10-15 разів.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні
    (2001) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Галак, Григорій Михайлович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Ляшенко, Микола Іванович; Проценко, Лідія Василівна
    Удосконалена методика нормування хмелю з врахуванням вмісту в ньому не лише гірких речовин, але і поліфенолів. Визначено і формалізовано залежність якості охмеління сусла і пива від питомої частки β-кислот на одиницю кількості α-кислот. Запропоновані рівняння пройшли випробування в лабораторних і заводських умовах. Доведений позитивний вплив удосконаленої методики нормування хмелю на раціональне його використання і підвищення якості пива.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів
    (2007) Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Бармаков, Михайло Сергійович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Встановлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю в шишках. Експериментально підтверджена доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для отримання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно об'єднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. It is found that the using granular hops in technology of beer is efficiently than native hop cones. Experimentally confirmed the appropriateness of the using in the brewing Lipnitskiy ethanol extract of hops, which is not worse than the German analogs. To obtain high-quality beer in the process of hopping the wort is expedient to integrate hop extracts with subtly aromatic kinds of hops.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту альфа-кислот в хмелі методом інфрачервоної спектроскопії
    (2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир Єрофійович; Галак, Григорій Михайлович
    Наведені результати експериментальних досліджень по розробці швидкісного і безреагентного оптичного методу визначення альфа-кислот в хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектру. Новий метод сприяє оптимізації нормування і економії хмелю в пивоварінні. The results of experimental researches on the development of high-speed optical and chemical-free method of determination alpha acids in hops by measuring the infrared spectrum was presented. The new method helps to optimize the valuation and cost of hops in brewing.
  • Ескіз
    Документ
    Експрес-аналіз вологості хмелю швидко й об’єктивно робить автоматичний інфрачервоний аналізатор
    (2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир Єрофійович
    Запропонований експрес-метод аналізу вологості хмелю за допомогою інфрачервоного аналізатора. Це дозволить спростити і прискорити процес нормування хмелю за вологістю безпосередньо на виробництві. При цьому визначення вологості хмелю відбувається без погіршення його фізико-хімічних характеристик і показників якості.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні фізико-хімічні методи інтенсифікації процесів виробництва пива
    (2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Носенко, Володимир Єрофійович
    Проведений літературний аналіз застосування сучасних фізико-хімічних методів в технології пива: на етапах від підготовки сировини до його перетворення на готовий напій. Розглянуті нові способи підготовки готового пива до споживання з метою збільшення терміну зберігання. Також приділена увага сучасному контролю якості сировини, напівпродуктів і готового напою. There was conducted a literary analysis of the application of modern physico-chemical methods in the technology of beer: on the stages of preparation of raw materials to its conversion to the ready drink. New ways of preparing the ready beer for using were considered in order to increase shelf life. Also there was paid attention on the modern quality control of raw materials, intermediate products and ready drink.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесів теплового оброблення пивного сусла з хмелем
    (2001) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Прядко, Микола Олексійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Експериментально встановлено, що застосування виносного теплообмінника дає змогу інтенсифікувати процес кип'ятіння сусла в 2 рази. Інтенсифікація кип'ятіння позитивно впливає на якість сусла, прогнозується підвищення стійкості пива під час реалізації. Нова технологія оброблення хмелю забезпечує його економію на 10-18 %. Experimentally was determined, that the using of external heat exchanger allows to intensify the process of boiling wort in 2 times. Intensification of boiling influences positive on a quality of wort, projected to increase stability of beer during the implementation. The new technology of processing hops provides its economy by 10-18 %.