Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Впливи фізико-хімічних параметрів на мікрофлору харчових середовищ
    (2014) Криворотько, Володимир Михайлович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Білик, Олена Анатоліївна; Піддубний, Володимир Антонович
    Виконано аналіз впливів фізико-хімічних параметрів на стан мікроорганізмів в середовищах, масових співвідношень речовин в них з оцінкою причин і можливостей досягнення летальних ефектів. Останні у більшості випадків пов’язуються з термошоками, існування яких програмується і передбачається окремими діючими технологіями та швидкостями зміни температур. При цьому впливи на мікрофлору мають подвійний характер, що стосується безпосередньо самої температури і змін, які при цьому відбуваються в середовищах. Analysis performed influences physical and chemical parameters on the state of media, mass ratios of substances in them with the assessment of the causes and the possibilities of achieving the lethal effects. Latest in most cases linked to thermal stress whose existence is programmable and provides the current technologies and rates of change of temperature. The effect on the microflora have a double nature, which relates directly to the temperature itself and the changes that occur in this environment.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація зброджування цукровмісних середовищ
    (2013) Чагайда, Андрій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій Олегович
    Наведена оцінка впливів осмотичних тисків на динаміку зброджування цукровмісних середовищ, термодинамічні параметри, за яких бродіння може суміщуватися з простою перегонкою і безперервним видаленням етанолу та одержанням дистиляту з вмістом С2Н5ОН до 50 %. Завдяки стабілізації осмотичних тисків розчинів середовищ забезпечується можливість подовження бродіння. Показано, що спроби науковців-мікробіологів синтезувати осмофільні дріжджі-цукроміцети як складові бродильних середовищ продовжують залишатися нерозв’язаними. Ідею суміщення процесів бродіння і перегонки середовищ з метою стабілізації в них осмотичних тисків слід вважати перспективним напрямком розвитку бродильних технологій, метою яких є одержання етанолу. The evaluation of the osmotic pressure impacts on the dynamics of sugar containing media fermentation as well as the thermodynamic parameters under which fermentation can be combined with simple distillation and continuous removal of ethanol with obtaining the resulting distillate with up to 50 % of C2H5OH were given. Due to osmotic pressure stabilization of solutions, fermentation process continues. It is shown that the attempts to synthesize the osmophilic Saccharomycetes yeasts as fermentation media components still fail. The idea of combining the processes of fermentation and distillation of the environments in order to stabilize the osmotic pressure should be considered a promising line of fermentation technology, the aim of which is ethanol production.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості технологічних процесів виробництва пива та етилового спирту
    (2011) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бевз, Вікторія Володимирівна
    Розглянуто особливості процесів виробництва пива та етилового спирту з зернової сировини та меляси. Порівняно технологічні параметри основних етапів виробництва. Оцінені загальні втрати енергії хімічних зв’язків при виробництві пива та спирту. Проведено аналіз енергетичної цінності відходів даних виробництв та доцільності використання їх у тваринництві.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні накопичувальні пристрої на основі розчинених у рідинних фазах газів
    (2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Білик, Олена Анатоліївна; Криворотько, Володимир Михайлович; Максименко, Ірина Фаддеївна
    Встановлено співвідношення по оцінці енергетичних потенціалів зброджуваних середовищ, показано можливість влаштування циркуляційних контурів за рахунок накопичуваного в них діоксиду вуглецю.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення теплотехнічних параметрів кондиціонування повітря в процесах пророщування ячменю
    (2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Криворотько, Володимир Михайлович; Білик, Олена Анатоліївна; Максименко, Ірина Фаддеївна
    Дослідженнями визначено причини і наслідки температурної нерівномірності, яка супроводжує аерацію пророщуваного зерна і можливості подолання вказаного недоліку.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні особливості пророщування зерна та кондиціонування аераційного повітря
    (2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій Олегович; Білик, Олена Анатоліївна
    Наведено доцільність десорбції діоксиду вуглецю з рециркуляційної частини повітря водою в камері кондиціонування під час солодорощення.