Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Біоризики сучасності
    (2020) Хоньків, Мирослав Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В статті розглянута проблема використання біотехнологічних та генетичних досягнень в створенні та попередженні масових спалахів епідемій. Наводиться класифікація джерел біоризиків, патогенних біологічних агентів в залежності від їх потенціалу до масштабності викликаних захворювань. In the article the problem of use of biotechnological and genetic advances in the creation and prevention of mass outbreaks of epidemics is considered. Provides a classification of sources of biorisks, pathogenic biological agents depending on their potential to scale caused by diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ризиків при виробництві вермішелі швидкого приготування
    (2020) Грегірчак, Наталія Миколаївна; Слободян, Ольга Петрівна; Цапко, Софія Олександрівна
    Розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики для якості вермішелі швидкого приготування. Встановлено критичні контрольні точки для кожного етапу виробництва продукції, визначено критичні межі, запропоновано попереджувальні дії, наведено сучасні методи контролю і періодичності проведення заходів для моніторингу. The article touches upon the issue of hazards that can jeopardize the quality of instant noodles. Much attention is given to critical control points and advanced control techniques, along with monitoring intervals.
  • Ескіз
    Документ
    Використання принципів НАССР при виробництві сиру кисломолочного
    (2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В роботі розглядаються ризики хімічного, фізичного,біологічного походження та точки критичного контролю при виробництві сиру кисломолочного. The work considers the risks of chemical, physical, biological origin and critical control point in the production of sour milk cheese.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасна молекулярна гастрономія
    (2019) Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В статті показані перспективні напрями створення м’ясних напівфабрикатів за молекулярною технологією «Sous Vide» для закладів ресторанного господарства. Розглянуті можливості отримання м’яса яловичини підвищеної харчової і біологічної цінності, з високими органолептичними властивостями, збільшення виходу готового продукту. The article presents perspective directions of creation of meat semifinished products by the molecular technology "Sous Vide" for restaurants of the restaurant industry. The possibilities of obtaining beef meat of high nutritional and biological value, with high organoleptic properties, increase of output of the finished product are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Приготування курячого філе шприцьованого імбірним соком
    (2016) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Макаров, Максим Андрійович; Матиящук, Олена Володимирівна
    Представлені теоретичні та експериментальні дослідження приготування курячого філе, шприцьованого імбирним соком за технологією «Sous Vide». Визначені оптимальні технологічні параметри процесу та обґрунтована доцільність використання імбирного соку. Встановлено що використання імбирного соку при приготуванні курячого філе за технологією «Sous Vide» допоможе одержати продукт з високими харчовими органолептичними показниками та зменшити втрати напівфабрикату. Theoretical and experimental researches of preparation of chicken fillet gluten-filled with ginger juice using "Sous Vide" technology are presented. The optimal technological parameters of the process are determined and the feasibility of use of ginger juice is substantiated. It has been established that the use of ginger juice in the preparation of chicken fillet using the technology "Sous Vide" will help to obtain a product with high nutritional organoleptic parameters and reduce the loss of semifinished products.
  • Ескіз
    Документ
    Медико-соціальні наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції
    (2016) Чорна, Тетяна Миколаївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    У статті наведено результати аналізу медико-соціальних наслідків радіоактивного забруднення території України внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції У ході дослідження зазначеної теми проаналізовано загальну площу забруднення радіонуклідами території Білорусі, України та Російської Федерації, описано основні впливи іонізуючого випромінювання на навколишнє середовище, а також вплив на живі організми. Вивчено взаємозв’язок стану захворюваності населення України за останні десятиліття з Чорнобильською катастрофою, зміни законодавчої бази, що гарантує пільги постраждалим громадянам і дітям, які проживали на території віднесеній до зони посиленого радіоекологічного контролю до 1 січня 2015 року. The article shows the results of analysis of medical and social consequences of radioactive contamination in Ukraine as an effect of the Chernobyl nuclear power plant accident. The total area of contamination in Belarus, Ukraine and the Russian Federation was analyzed during the study. The main influence of ionizing radiation on the enviromnent and impact on living organisms was described. The relation between the illnesses in Ukraine (population morbidity) over the past decade and the Chernobyl disaster were studied. The changes in the legal framework are studied that guarantee benefits for adults and children living in the territory assigned to the zone of enhanced radiation monitoring before January 1, 2015.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі
    (2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.
  • Ескіз
    Документ
    Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах
    (2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.
  • Ескіз
    Документ
    Забруднювачі продовольчої сировини та харчових продуктів
    (2015) Матиящук, Олена Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Андрій Миколайович
    В роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.
  • Ескіз
    Документ
    Заходи щодо запобігання аварійній ситуації на молокопереробному підприємстві
    (2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Пухляк, Анастасія Григорівна
    У статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. На прикладі молочноконсервного заводу розроблено графік безаварійної зупинки цеху з виробництва згущених молочних консервів.