Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних властивостей кефіру
    (2013) Попова, Антоніна Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Встановлено, що всі досліджувані кефіри відносяться до структурованих систем з чітко вираженою надмолекулярною коагуляційною структурою, для яких характерна міцність та пластичність. It is established that all investigated kefirs are the structured systems with clearly defined supermolecular coagulate structure. They are characterized by durability and plasticity.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбції барвних речовин цукрового виробництва природними дисперсними мінералами України
    (2010) Стеценко, Наталія Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Досліджено адсорбційні властивості природних дисперсних мінералів – палигорськіту та глауконіту щодо видалення барвних речовин цукрового виробництва. Показано, що адсорбенти дозволяють підвищити ефективність очищення модельних розчинів сахарози. Підібрано найбільш ефективні мінеральні сорбенти та встановлено їх оптимальні витрати при очищенні розчинів сахарози. Adsorption properties of natural disperse minerals – palygorskite and glauckonite have been studied with respect to the coloring substances from sugar production. It was investigated that adsorbents increase effective of purification model solutions of sucrose. Selection of the most effective adsorbents and optimum concentration of the purification water solutions of sucrose were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Природні дисперсні мінерали
    (1996) Стеценко, Наталія Олександрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Досліджена можливість використання природних дисперсних мінералів для адсорбційної очистки напівпродуктів буряко-цукрового виробництва з метою вилучення барвних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення процесів змочування та просочування дисперсних мінералів
    (1997) Манк, Валерій Веніамінович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Гідрофілізація поверхні мінералу за рахунок адсорбції води в моношарі не дуже позначається на здатності до змочування неполярними рідинами. При певній вологості на поверхні мінералу утворюються змочуючі плівки, які відіграють суттєву роль в масопереносі через капілярно-пористі системи. Hydrophilization mineral surface by adsorption of water in the monolayer is not much effect on the ability to wetting by non-polar liquids. At a certain moisture formed on the mineral surface wetting films, which play an important role in the mass transfer in capillary-porous system.
  • Ескіз
    Документ
    Викладання фізичної та колоїдної хімії в контексті принципів Болонського процесу
    (2007) Стеценко, Наталія Олександрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна
    Розглянуто вдосконалення процесу викладання фізичної та колодної хімії в Національному університеті харчових технологій за кредитно-модульною системою. We consider the improvement of teaching and Kolodny physical chemistry at the National University of Food Technologies for credit-modular system.
  • Ескіз
    Документ
    Зневоднення водно-спиртових розчинів цеолітами
    (2004) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Досліджена можливість використання природних цеолітів для зневоднення водно-спиртових розчинів. Показана вибіркова поглинальна здатність води із водно-спиртових розчинів мордентітом і клиноптилолітом.
  • Ескіз
    Документ
    Дегідратація етилового спирту природними та синтетичними цеолітами
    (Вісник Національного технічного університету "ХПІ", 2005) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Досліджено процес зневоднення етилового спирту для одержання добавки до бензинів шляхом використання природних цеолітів:морденіта і клиноптилоліта. Проведено порівняння їх сорбційних властивостей із синтетичним цеолітом NaX. The process of dehydration of ethanol to produce additives for gasoline by natural zeolites: mordenite and clinoptilolite. A comparison of the sorption properties of synthetic zeolite NaX.
  • Ескіз
    Документ
    Використання природних мінеральних сорбентів для очищення цукрових розчинів
    (2005) Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Досліджено особливості адсорбційного поглинання барвних речовин цукрового виробництва природними дисперсними мінералами та встановлено оптимальні умови проведення адсорбційного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних характеристик кефіру різних торгових марок
    (2012) Попова, Антоніна Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Встановлено, що всі досліджувані кефіри відносяться до структурованих систем з чітко вираженою надмолекулярною коагуляційною структурою, для яких характерна міцність та пластичність.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури мультизлакових пластівців підвищеної харчової цінності з антиоксидантними властивостями
    (2012) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Райчук, Ніна Миколаївна
    Проведено оцінку збалансованості амінокислотного складу злакових культур, з яких виготовляються сухі сніданки. Показано, що комбінування між собою різних видів злакових культур не дозволяє збільшити біологічну цінність білка сухих сніданків і рівень його засвоюваності організмом людини. Встановлено, що додавання гороху до рецептури мультизлакових пластівців в кількості 15% до маси зернової основи дозволило збільшити вміст білка на 2%, а рівень його засвоюваності – на 18,5%. Внесення до цукрової глазурі 1,5% сухого екстракту чорної смородини поліпшує смак і колір готової продукції, надає їй антиоксидантних властивостей. Собівартість сировини для виготовлення мультизлакових пластівців зростає на 8,2 %. An assessment of the balance of amino acid composition of cereal crops to cereals produced. It is shown that combining together different kinds of cereals can not increase the biological value protein breakfast cereals and level of assimilation by the human body. Found that adding peas to the recipe multyzlakovyh flakes of 15% by weight of the base increased the grain protein content of 2%, and the level of assimilation - by 18.5%. Adding icing to 1.5% dry extract of blackcurrant improves the taste and color of the finished product, giving it antioxidant properties. Cost of raw materials for manufacturing multyzlakovyh cereal growing by 8.2%.