Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Вплив насіння льону на якість екструдованої кормової суміші
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Сібека, О. І.
    В статті наведено результати досліджень фізико-хімічних показників кормової суміші із додаванням насіння льону. In clause results of research of physical and chemical parameters of a fodder mix with addition of seeds of flax are resulted.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження фізико-технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Кожевнікова, Мирослава Ігорівна
    В статті наведені результати пошукових досліджень фізико — технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза, а саме вологість, кут обрушення, кут ковзання по металу, кут природнього ухилу, дійсна густина, когезивність та об’ємна маса. За допомогою когезивності було з’ясовано, що данні суміші можуть вільно переміщатися при вивантаженні. Визначені початкові фізико-технологічні показники пшениці та ячменю. Отриманні результати дають змогу для подальшого екструдування, а також для визначення хімічного складу як компонентів, так і сумішей в експериментальних дослідженнях. The article presents the results of exploratory studies of physical - technological properties of feed using pumpkins, such as humidity, collapse angle, angle of sliding on metal, angle of slope, the real density, and surround kohezivnost mass. With kohezivnost was It was found that a mixture of data can move freely during unloading. Also create mixtures with different content pumpkin. It was found that the introduction of the pumpkin mixture of crops increases its moisture and cannot use water or steam in extruding feed. Designated initial physical and technological characteristics of wheat and barley. Recommended creation mixture, followed by extrusion. The obtained results allow for subsequent extrusion as well as to determine the chemical composition of both components and mixtures in experimental studies.
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійна обробка ячменю з нетрадиційними компонентами
    (2014) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Улянич, Іван Федорович
    Дослідження присвячені вивченню можливості використання моркви та буряку для отримання кормової продукції. Результати проведених досліджень показали, що заміна певної кількості ячменю на моркву та буряк дозволяє отримати кормову продукцію з низькою собівартістю.
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійна обробка кукурудзи з нетрадиційними компонентами
    (2013) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир Анатолійович; Улянич, Іван Федорович
    В статті наведено інформацію про екструдування кукурудзи з нетрадиційними компонентами. Цими компонентами були картопля, буряковий жом і виноградні вичавки. Досліджено вплив нетрадиційної сировини на тиск в матриці. В статті є результати по екструдуванню сумішей та їх аналіз.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технології екструдування пророслих зерен
    (2004) Шаран, Андрій Васильович; Шаповаленко, Олег Іванович
    В статті розглянуто технології екструдування зернових продуктів. Наведено вміст вітамінів та афлотоксинів, а також амінокислотний скор екструдатів із вмістом зерен пшениці різних стадій проростання. In the article of extrusion of grain products. Shows the content of vitamins and aflatoxins and aminokisolotny fast extrudates containing wheat grains of different stages of germination.
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійна обробка нативної сої
    (2004) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В статті досліджено вплив екструзійної обробки нативної сої на вміст антипоживних речовин та на зміну якості ліпідів. Екструзійна обробка нативної сої інактивує антипоживні речовини та підвищує засвоюваність комбікормів.
  • Ескіз
    Документ
    Екструдовані зернові продукти підвищеної кормової цінності
    (2004) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В статті розглянуто можливість отримання екструдованих зернових продуктів з підвищеною кормовою цінністю. Досліджено вплив екструзійного оброблення на деякі фізичні і хімічні показники якості отриманих продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Екструдування зерна з додаванням овочевих компонентів корму
    (2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Улянич, Іван Федорович
    В статті наведено інформацію про екструдування ячменю та кукурудзи з овочами. Овочевими компонентами були картопля, буряк, морква, гарбуз і виноградні вичавки. Досліджено вплив нетрадиційної сировини на хімічний та вітамінний склад продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальної кількості зернових компонентів у суміші, яка екструдується
    (2004) Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    Оптимізовано склад екструдованих зернових сумішей із зерна пшениці, ячменю, кукурудзи та сої для використання в комбікормовій промисловості. The content of extruded grain mixtures made out of wheat, barley, corn and soybeans for feed production industry usage was optimized.