Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Створення оптимальних кормових сумішей за хімічним складом(2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир Анатолійович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Пєтухова, Інна СергіївнаВ статті наведенні дослідження з визначенням основних хімічних показників якості кормової суміші із зернової та олійної сировини. Запропоновано використання оптимізації, при виробництві кормових сумішей з урахуванням їх хімічного складу і ціни. Отримані суміші володіють більш збалансованим хімічним складом в порівнянні з окремо взятими компонентами. The article studies pointing to the definition of basic chemical indicators of quality forage mixture of grain and oilseeds. The use of optimization in the production of feed mixtures based on their chemical composition and price. The resulting mixture has a balanced chemical composition compared to the individual components.Документ Вплив лляного екстракту на хімічний склад гранульованих кормових сумішей(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаВ статті наведено результати дослідження хімічного складу кормових сумішей до та після гранулювання. Аналіз даних представлених в роботі показує, що введення лляного екстракту приводить до зміни стану біополімерів: крохмалю, білків, жирів і значно покращує кормову цінність кормових сумішей. The article presents the results of the study of the chemical composition of feed mixtures before and after granulation. Analysis of the data presented in the paper shows that the introduction of flaxseed extract leads to changes in the state of biopolymers, starch, protein, fat and significantly improves the feeding value of feed mixtures.Документ Нові види сировини при виробництві кормів для риб(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаОдним із шляхів виходу рибного господарства України з кризисного стану є розвиток індустріальної форми риболовства. В даній статті розкриваються можливості використання насіння льону як концентрованого джерела ліпідів і білка для виробництва комбікормів для риб. One of the ways out for fish industry of Ukraine from crisis is the development of an industrial form of fishing. The possibility of using flax seeds as a concentrated source of lipids and protein for the production of mixed feeds for fishes have been disclosed in the paper.Документ Насіння різних сортів льону як компонент для виробництва комбікормів(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Павлюченко, Олена СтаніславівнаДосліджено хімічний склад різних сортів льону, які вирощуються в Україні. Встановлено перспективність використання насіння льону як джерела білку та жиру у виробництві комбікормів та кормових добавок. Исследован химический состав различных сортов льна, которые выращиваются в Украине. The chemical composition of different types of flax that produced in Ukraine has been investigated. The perspectives of using flax seeds as a source of protein and fat in the production of feed and feed additives have been established.Документ Насіння льону як компонент зернових сумішей для відгодівлі карпових риб(2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаУ статті представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень використання насіння льону у виробництві екструдованих кормів для риб. Встановлено, що використання екструзійної обробки дозволяє вводити до зернової суміші неподрібнене насіння льону в кількості до 20 %. The article presents the results of theoretical and experimental studies using flax seeds in the production of extruded feeds for fish. It has been found that extrusion processing allows entering to the grain mixture long flax seeds in amounts up to 20%.Документ Ми вивчили, як змінюється мікрофлора екструдованих зернових сумішей з насінням льону під час зберігання(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Шаран, Андрій ВасильовичПредставлено результати досліджень впливу екструзійного оброблення на мікрофлору екструдованих зернових сумішей з насінням льону. The investigation results of the extrusion processing effect on the microflora of extruded cereal mixtures with flax seeds have been presented.Документ Екструдовані зернові суміші для відгодівлі риб(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Корж, Тамара Володимирівна; Павлюченко, Олена СтаніславівнаУ статті наведено результати досліджень щодо можливості використання насіння льону у виробництві екструдованих зернових сумішей для відгодівлі риб.Документ Дослідження впливу екструзійного оброблення на вуглеводний комплекс зернових сумішей з насінням льону(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена Станіславівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Романовська, А. В.У статті представлено результати досліджень впливу екструзійного оброблення на вуглеводний комплекс зернових сумішей з насінням льону. Встановлено, що використання насіння льону підвищує кормові цінність та покращує перетравлюваність окремих компонентів сумішей. The paper presents the investigation results of extrusion processing on carbohydrate complex of cereal mixtures with flax seeds. It has been found that using flaxseed enhances the feed value and improves the digestibility of individual components of mixtures.Документ Насіння льону як компонент для виробництва комбікормів(2011) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Ноздрюхіна (Козюля), Інна ВолодимирівнаВ статті розглянуто можливість використання насіння льону для виробництва комбікормів. На основі проведених досліджень і виходячи з біохімічного складу,пропонується використовувати насіння льону і продукти його переробки, як білково-вуглеводні і ліпідно-білково-вуглеводні функціональні добавки в комбікормовому виробництві. An opportunity of flax seeds usage is considered in the article. On the basis of an undertaken research work and according to biochemical composition, the flax seeds, its derived products, such as proteic- carbohydrate and lipidic-proteic- carbohydrate functional additives are proposed to be used in mixed feed industry.