Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 21
  • Ескіз
    Документ
    Вплив конструктивних чинників відцентрово-пневматичної форсунки на дисперсність факелу розпилення пивних дріжджів
    (2012) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович
    Проведено аналіз чинників, які впливають на процес розпилення дріжджової суспензії, встановлено залежність медіального діаметра краплин пивних дріжджів від швидкості газорідинної суміші у відцентрово-пневматичній форсунці та розподілення краплин дріжджів у факелі форсунки. An analysis of factors influencing the process of spraying a suspension of yeast, established the dependence of the medial diameter of the drops of brewer's yeast on the speed of gas-liquid mixture in a centrifugal-pneumatic nozzle and the distribution of the drops of yeast in the facula injector.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження інформаційних технологій у навчальний процес – вирішальна умова підготовки спеціалістів XXI сторіччя
    (2002) Яровий, Володимир Леонідович; Ельперін, Ігор Володимирович
    На рубіжі ХІХ та ХХ сторіччя людство вступило у нову еру - еру інформаційних технологій. Це не просто черговий етап у розвитку науково-технічного прогресу. Це технологічний і технічний прорив, який кардинально змінює форми і методи діяльності людини майже у всіх сферах її житєдіяльності. Наслідки розвитку інформаційних технологій можна порівняти з впливом на розвиток людства появу землеробства, винахід книгодрукарста або парової машини, відкриття енергії атома. Очевидно, що саме цю нову реальність забов’язана враховувати насамперед система освіти і в першу чергу – вища школа, особливо інженерно-технічна. On the threshold of the nineteenth and twentieth century humanity has entered a new era - the era of information technology. This is not just another stage in the development of scientific and technological progress. This technological and technical breakthrough that dramatically alters the forms and methods of human activity in almost all spheres of zhytyediyalnosti. The consequences of information technology can be compared to the impact on human development the emergence of agriculture, the invention of the steam engine or knyhodrukarsta, opening energy of the atom. It is obvious that this new reality obligations consider primarily the education system in the first place - high school, especially in engineering and technology.
  • Ескіз
    Документ
    Новітні технології навчання - дієвий чинник підвищення якості вищої освіти
    (Яровий, В. Л. Новітні технології навчання - дієвий чинник підвищення якості вищої освіти / В. Л. Яровий, І. В. Ельперін // Нові технології навчання : наук.- метод. зб. – К.: Ін-т інноваційних технологій і змісту освіти, 2006. - Спец. випуск. - С. 5-6., 2006) Яровий, Володимир Леонідович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Розглянуті питання розвитку інформаційних технологій у навчальному процесі університету. Considered the development of information technologies in the educational process at the University.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні методи й обладнання для зневоднення пивної дробини механічним шляхом
    (2010) Свідерська, Олександра Ігорівна; Яровий, Володимир Леонідович
    Наводяться дані щодо розробки і застосування механічного обладнання для зневоднення вторинної сировини пивоварних заводів, зокрема пивної дробини, з метою її подальшої переробки і зменшення кількості відходів виробництва. Information is resulted about development and use of mechanical equipment for dehydration of the second raw material of breweries, in particular beer pellet, with the purpose of its further processing and diminishing of amount of wastes of production.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективних теплофізичних характеристик пивної дробини
    (2004) Свідерська, Олександра Ігорівна; Яровий, Володимир Леонідович
    За результатами аналізу експериментальних даних запропоновані залежності ефективних теплофізичних характеристик пивної дробини від температури. The analysis of the experimental data suggested dependence of effective thermal characteristics of beer pellet temperature.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення висоти зони активного теплообміну у процесі сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу
    (2012) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович
    У статті наведено результати дослідження зміни температури теплоносія по висоті вібропсевдозрідженого шару інертного матеріалу при активній циркуляції його в об’ємі камери сушіння.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення реологічних характеристик фаршу при виробництві м'ясних хлібів
    (1994) Орлов, Леонід Олексійович; Яровий, Володимир Леонідович; Янковий, Микола Григорович
    Наведено основні формули для визначення реологічних характеристик м'ясного фаршу. Висвітлено особливості формування м'ясних хлібів під тиском. Обгрунтовано висновки про основні структурно-механічні властивості фаршу, від яких залежить якість готового продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрої подачі рулонного пакувального матеріалу
    (2006) Гавва, Олександр Миколайович; Масло, Микола Андрійович; Яровий, Володимир Леонідович
    Наведено аналіз конструктивних схем механізмів амортизації та акумулювання плівки, гальмування рулону, гальмування і зупинки плівки та пристроїв направлення руху плівки.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності роботи машини для формування м'ясних хлібів
    (1994) Орлов, Леонід Олексійович; Яровий, Володимир Леонідович; Янковий, Микола Григорович
    Наведено результати досліджень основних напрямків підвищення ефективності роботи формувальної машини, викладено раціональні величини вакуумування фаршу та його нагнітання в форми.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання антиадгезійного покриття форм для виробництва м'ясних хлібів
    (1994) Орлов, Леонід Олексійович; Яровий, Володимир Леонідович; Янковий, Микола Григорович
    Наведено аналіз використання антиадгезійного покриття форм при виробництві м'ясних хлібів. Висвітлено його переваги та недоліки. Обгрунтовано залежність сили адгезії від реологічних властивостей фаршу.