Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Раціональні режими сушіння ріпаку(2021) Пазюк, Вадим Михайлович; Шеманська, Євгенія Іванівна; Пазюк, Даша ВадимівнаПредставлені дослідження із знаходженню раціональних режимів сушіння насіння ріпаку виходячи з кінетики сушіння та якісних характеристик. За якісну характеристику була прийнято значення кислотного числа олії та лабораторна схожість насіння ріпаку на 7 добу пророщування. Експериментальні дослідження кінетики процесу сушіння насіння ріпаку проводились на конвективному сушильному стенді із застосуванням автоматичної програми збору та обробки інформації, що дає можливість отримати більш точні дані експерименту. За отриманими даними експерименту за допомогою автоматичної програми збору та обробки інформації побудовані графіки кінетики процесу від впливу температури теплоносія. На представлених графіках представлені криві сушіння та криві швидкості сушіння, що характеризують процес сушіння, який проходить в період падаючої швидкості сушіння.Документ Investigation of the grinding mode of the enriched wheat products in the rolling mill 1-grinding system of the milling mill of wheat grinding(2019) Yeremeeva, Olena; Kharchenko, Yevgen; Tkachenko, Hennadii; Shapoval, Iryna; Hryhorenko, OlenaThe publication discusses the results of a study of modes of grinding enriched grinding products in a roller mill 1 of the grinding system. The research methodology is described. The influence of the grinding mode in a roller machine on the grinding efficiency in the impact dismembrator is shown. В публікації розглянуто результати дослідження режимів подрібнення збагачених продуктів подрібнення у вальцьовому верстаті 1 розмелювальної системи. Описано методику досліджень. Показано вплив режиму подрібнення у вальцьовому верстаті на ефективність подрібнення у ентолейторі-дисмембраторі.Документ Встановлення раціональних режимів висушування високобілкового тіста(2019) Махинько, Роман АндрійовичУ хлібопеченні одним з найважливіших параметрів технологічного процесу є масова частка вологи тіста. Вона суттєво впливає на перебіг усіх процесів, що формують споживчі характеристики кінцевого продукту. Тому контроль цього показника і отримання достовірних даних є актуальним завданням. Внесення нетрадиційної сировини може потребувати коригування параметрів визначення масової частки вологи, особливо для прискорених методик. Тому вивчали можливість зміни тривалості висушування тіста з внесенням 12 % високобілкової рослинної сировини (білкових ізолятів). Встановлено необхідність подовження процесу висушування такого тіста до 8 хв.Документ Режими метанової ферментації курячого посліду(2017) Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій Валерійович; Жадан, Сергій Олександрович; Шаповалов, Євгеній БорисовичУ статті наведено результати моделювання виробництва метану з курячого посліду у безперервному режимі. Проведено експериментальні дослідження з періодичної метанової ферментації при різній вологості субстрату у мезофільних і термофільних умовах. На основі отриманих результатів визначено кінетичні параметри реакції ацетокластичного метаногенезу, які використано для моделювання виробництва метану в безперервному режимі. Встановлено значення технологічних параметрів, що відповідають різним режимам роботи біогазової установки у мезофільних і термофільних умовах. Максимальний вихід метану з одиниці об’єму апарата у мезофільному режимі спостерігається при вологості субстрату 88% і часі обороту реактора 14,75 доби, а в термофільному — при вологості субстра- ту 92% і часі обороту реактора 4,88 доби. The article presents the results of simulation of methane production from poultry manure in a continuous mode. Experimental research on the periodic methane fermentation at different moisture content values of the substrate in the mesophilic and thermophilic conditions has been conducted. Basing on the obtained results, kinetic parameters of aceto- clastic methanogenesis reaction have been determined and used for simulation of methane production in a continuous mode. Technological parameters corresponding to different modes of biogas plant operation in the mesophilic and ther- mophilic conditions have been established. The maximum yield of methane from the unit of volume of the apparatus in the mesophilic mode is observed with a substrate moisture content of 88% and a hydravlic retention time of 14.75 days, and in thermophilic mode — at a substrate moisture content of 92% and a hydravlic retention time of 4.88 days.Документ Yield of intermediate products in the drought process of wheat milling(2017) Kharchenko, Yevgen; Sharan, Andrii; Yeremeeva, Olena; Novak, LarysaThe article presents the results of the investigation of the yield of intermediate products of grinding of the breakage process in roller mill of wheat grinding. The output function of individual product fractions is obtained depending on the grinding mode. В статті наведено результати дослідження виходу проміжних продуктів подрібнення драного процесу у вальцьових верстатах сортового помелу пшениці. Отримано функції виходу окремих фракцій продуктів в залежності від режиму подрібнення.Документ Вплив температури води на тривалість замочування гречки(2017) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаУ статті підібрано режим замочування гречки, доведено вплив температури води для замочування на тривалість замочування. Встановлено, що длявиробництва солоду із гречки її потрібно замочувати до вологості 42—44%при температурі води для замочування 16 °С при такому режимі: 4 год уводі, 6 год — повітряна пауза. Тривалість процесу замочування складає 32—40 год залежно від пори року. In the article the regime of soaking of buckwheat has been selected, the influence of water temperature for soaking on the duration of soaking has been proved. It is established that forproduction of malt from buckwheat it should be soaked to a humidity of 42-44% at a water temperature for soaking 16 ° C in this mode: 4 hours in drainage, 6 hours - air pause. The duration of the soaking process is 32-40 hours depending on the season.Документ Удосконалення конструкції та режимів роботи хліборізального обладнання(2009) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаЗастосування наведених рекомендацій щодо вибору різального інструменту, режимів різання хліба та розрахунку силових параметрів процесу дозволяє забезпечити високу продуктивність різання, поверхню зрізу високої якості, без викришування та деформування продукту, та низькі енерговитрати процесу. Application of brought recommendations over in relation to the choice of cutting instrument, modes of cutting of bread and calculation of power parameters of process allows to provide the high yield of cutting, surface of cut of high quality, without painting and deformation of product, and low cost of energy for process.Документ Modeling of cutting of multilayer materials(2013) Guts, Viktor; Gubenia, Oleksii; Lukianenko, BogdanIn the food industry products which have homogeneous or difficult multilayer structure are cut. Process of cutting for each case has many differences. It is necessary to fix features of movement of a knife in different products behind structure, and to improve regime parameters of operation of the cutting equipment.Materials and methods. Mathematical simulation of movement of a knife in a product on the basis of the power assaying and the decision of differential second-kind equations is spent. For experimental researches installation of pendulum type with a knife that allows to change easily rate of a knife and a store of its kinetic energy is used. Mathematical sample pieces of cutting which allow to define force of cutting at different rates of a knife and product structure, and techniques of definition of factors, in mathematical sample pieces of cutting for different conditions of process are developed. If the product has a thin strong envelope, the force of cutting at knife approach to an envelope grows. It is reduced recommendations concerning conditions of movement of the cutting instrument, its orientation, concerning stratums to a product. At first it is necessary to cut a thin strong stratum, and then all volume of a product. It considerably reduces energy consumptions at cutting.Документ Порушення циркуляції у випарних апаратах з приридною циркуляюцією цукрового заводу(2014) Поржезінський, Юрій ГеоргійовичНадані умови виникнення і опис режимів незхідного руху соку при перекиданні циркуляції у випарних апаратах з натуральною циркуляцією цукрових заводів. The terms of origin and description of the modes of movable motion of juice are presented at knocking over of circulation in evaporators with natural circulation of sugar-houses.Документ Затирание зернопродуктов в производстве полисолодовых экстрактов(1989) Емельянова, Нина Александровна; Данилевская, Алла Викторовна; Кошевая, Валентина Николаевна; Диченко, Л. В.Таким образом, установлено, что совместное затирки кукурузного, пшеничного и овсяных солодов увеличивает выход экстракта на 3 - 4%, а также положительно влияет на химический состав сусла.Таким чином, встановлено, що сумісне затирання кукурудзяного, пшеничного і вівсяних солодів збільшує вихід екстракту на 3 – 4%, а також позитивно впливає на хімічний склад сусла.