Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Теплофізичні характеристики гранульованих висівок та математичні моделі сушіння(2018) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир АнатолійовичУ статті наведена інформація щодо визначення теплофізичних характеристик (теплопровідності, теплоємності та температуропровідності) гранульованих пшеничних висівок та визначення математичних моделей їх сушіння. Визначено, що теплопровідність і теплоємність зразка гранульованих пшеничних висівок зростає при збільшенні температури з 20 до 60 °С від 0,862 до 1,016 Вт/(м·К) та з 661 до 1215 кДж/(кг·К) відповідно при вологості 10,0%. Така ж динаміка спостерігається і для вологості 15,0 % та 20,0%. Однак, температуропровідність гранульованих пшеничних висівок знижується із зростанням температури з 20∙10-7 до 12,9∙10-7 м2/с при вологості 10,0%, що відповідає опису ТФХ капілярно-пористих тіл. The article presents the information about determination of granulated wheat bran’s thermophysical characteristics (thermal conductivity, heat capacity and temperature conductivity) and mathematical models of their drying. It is determined that granulated wheat bran’s thermal conductivity and heat capacity grow from 0,862 to 1,016 W/(m•K) and from 661 to 1215 kJ/(kg•K) with increasing temperature from 20 to 60 °C respectively (humidity content of 10.0 %). The same dynamics is observed for humidity of 15.0 % and 20.0 %. However, the temperature conductivity of granular wheat bran decreases with increasing temperature from 20∙10-7 to 12,9∙10-7 m2/s at a humidity of 10.0 %, which corresponds to the description of capillary-porous bodies thermophysical characteristics.Документ Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона(2016) Єщенко, Оксана Анатоліївна; Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр ГригоровичУ статті наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його утримання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба на підставі яких були визначені коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами і теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, отримані на основі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу.Документ Дослідження процесу сушіння, тепло- та масообмінних характеристик безглютенових макаронних виробів(2016) Дубковецький, Ігор Володимирович; Юрчак, Віра Гаврилівна; Рожно, Олександр Васильович; Казьміришен, Вячеслав ОлександровичВ статті досліджено кінетику та швидкість сушіння безглютенових макаронних виробів конвективним способом. Визначено їх тепло- та масообмінні характеристики: коефіцієнти теплообміну, теплопровідності, температуропровідності та масовіддачі. The authors have developed gluten-free pasta for patients of celiac disease. Corn pasta not containing gluten protein structure in them is provided by gelatinization of starch raw materials ore use structurants. This article represents the research of kinetic and drying rate of the gluten-free pasta.Документ Установка синхронного термічного аналізу на базі термоелектричних перетворювачів теплового потоку(2012) Дубовікова, Наталія Сергіївна; Роман, Тетяна Олександрівна; Декуша, Леонід Васильович; Мазуренко, Олександр ГригоровичОписана установка синхронного термічного аналізу, яка призначена для визначення питомої теплоти випаровування чистих рідин і рідин у складі матеріалів та розчинів в процесі ізотермічного сушіння. Важливою складовою є система контролю та підтримки температури теплового блоку. Установка побудована на базі термоелектричних перетворювачів теплового потоку. The described simultaneous installation of thermal analysis that is designed to determine the specific heat of vaporization of pure liquids and liquids in composite materials and solutions in the isothermal drying. An important component is the system of monitoring and maintaining the temperature of the thermal block. Installation is based on thermoelectric heat flow meters.Документ Теплофізичні характеристики пшеничних зародків(2001) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Ткач, Леонід Павлович; Виноградов-Салтиков, Володимир ОлександровичДосліджено теплофізичні характеристики в залежності від вологості та температури, наведено залежності та пристрій для визначення ТФХ. The thermo physical characteristics (TPC) as a function of humidity and temperature have been investigated and the dependencies have been shown. The device for determination of the TPC has been shown.Документ Формалізація залежності теплофізичних характеристик знежиреного молока від температури і концентрації СЗМЗ(2011) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Федоров, Володимир ГавриловичЗа результатами експериментальних досліджень методами і засобами теплометрії теплофізичних характеристик знежиреного молока на інтервалі температури від 0 до 90 ºС і масової частки сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ) від 0,092 до 0,5 визначені емпіричні залежності вимірюваних характеристик від температури і концентрації СЗМЗ в досліджуваній сировині.Документ Формалізація теплофізичних характеристик згущеного молока з цукром(2009) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Федоров, Володимир ГавриловичЗа результатами експериментальних досліджень визначені розрахункові формули для обчислення теплофізичних характеристик згущеного молока з цукром на інтервалі температури від 20 до 80 °С .Документ Розрахункові залежності для обчислення теплофізичних характеристик водних розчинів nacl і cacl2 визначених температури і концентрації(2008) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Федоров, Володимир ГавриловичВизначені емпіричні функції теплофізичних характеристик (ТФХ) водних розчинів NaCl і CaCl2 від температури (на інтервалі: від температури замерзання до 30 °С) і концентрації (від нульової до евтектичної) за даними із літературних джерел.Документ Емпіричні функції теплофізичних характеристик розчинів NaCl від температури і концентрації(2008) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Овчарук, Володимир Олексійович; Федоров, Володимир ГавриловичВизначені емпіричні функції теплофізичних характеристик (ТФХ) водних розчинів NaCl від температури (на інтервалі: від температури замерзання до 30 °С) і концентрації (від 0 (нуль) до 23,1 %) за даними із літературних джерел.Документ Дослідження теплофізичних характеристик дробини пивної(2004) Свідерська, Олександра Ігорівна; Яровий, Володимир Леонідович; Ткач, Леонід ПавловичДля технологічних і конструкторських розрахунків процесу сушіння і зберігання продукту необхідні знання фізичних і теплофізичних властивостей пивної дробини. Але при їх визначенні інтенсивність процесів має бути такого ж порядку, що і у виробничих умовах, і потрібні саме ефективні значення теплофізичних характеристик. Такі вимоги задовольняє метод комплексного теплометричного визначення теплофізичних характеристик вологих продуктів.