Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Методи виробництва їстівних плівок/покриттів(2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Чорний, Іван ОлександровичОхарактеризовано різні методи виготовлення їстівних плівок/покриттів для харчових продуктів залежно від вологого та сухого способу отримання. Проаналізовано переваги та недоліки методів виготовлення їстівних плівок/покриттів. Серед сухих способів виготовлення їстівних плівок/покриттів найбільш поширеним є метод екструзії для промислового виробництва плівок, оскільки не вимагає додавання розчинника і його подальшого випаровування. В лабораторних умовах найбільш доступним для отримання їстівної плівки є лиття розчину на антиадгезійну поверхню, а для формування їстівного покриття на харчовому продукті – нанесення пензлем або розпилення.Документ Дослідження раціональних характеристик шредера для подрібнення полімерних виробів(2019) Якимчук, Микола Володимирович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Мироненко, Світлана Михайлівна; Якимчук, Владислав МиколайовичУ статті наведено результати досліджень характеристик роботи однороторного шредера для вторинного подрібнення полімерних виробів при різних режимах експлуатації, запропоновано методику визначення раціональних параметрів елементів конструкції його приводу. На основі отриманих аналітичних результатів досліджень розроблено та виготовлено модернізовану експериментальну установку шредера. Під час проведення експериментальних досліджень встановлено вплив зовнішніх факторів на ефективність подрібнення та характеристику роботи електродвигуна. Визначено вплив товщини полімерного матеріалу та його густини на зміну потужності привода. Результати досліджень представлені у вигляді критеріального рівняння. One of the first processing operations of recycling polymer products is grinding. Prospective equipment for the processing of polymers is “shredders”. Analysis of domestic and foreign structures of shredders has shown that such devices are poorly investigated equipment for optimization of grinding efficiency and reduction of energy consumption. The article presents the results of investigations of the characteristics of the work of a single-rotor shredder for secondary crushing of polymer products at different operating modes, a method for determining the rational parameters of the elements of the design of its drive. On the basis of the analysis of the results of analytical and experimental studies, graphical dependences of the shredder power change on time were obtained. It is established that the average power difference of a shredder drive at rotation of a shaft in the range from 18 to 27 rpm makes up 35% in favor of smaller revolutions. To determine the identity of the shredder’s work, an experimental installation was developed and manufactured. The recording device for technological and kinematic indices during the study was a personal computer, and the instant indicators of the corresponding characteristics with the help of the developed program were obtained in the form of charts. To analyze the adequacy of the mathematical model of shredding products from polymers to real processes, a full-featured experiment was conducted. The results of the research received a mathematical-statistical equation for determining the power of a shredder drive. The results can be recommended for use when designing new shredder samples.Документ Конкурентоспроможність зефіру з їстівним покриттям(2019) Чорна, Анастасія Іванівна; Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорний, Іван ОлександровичПроаналізовано стан виробництва їстівного покриття та сфери його використання. Розглянуто основні аспекти оцінки ефективності виробництва кондитерських виробів з їстівним покриттям. Здійснено експертну оцінку переваг розробленого їстівного покриття проти паковання-аналога. Визначено комплексний показник якості та конкурентоспроможність зефіру в їстівному покритті.Документ Маркетингові дослідження споживчих переваг придбання кондитерських виробів з їстівним покриттям(2019) Чорна, Анастасія Іванівна; Роботько, Анастасія ЮріївнаУ статті проаналізовано розроблені види їстівного покриття для різних кондитерських виробів і доцільність їх використання. Визначено споживчі переваги під час придбання кондитерських виробів з їстівним покриттям та конкурентоспромжність порівняно з виробами в полімерній упаковці. Наведено результати маркетингових досліджень попиту на кондитерські вироби із розробленим їстівним покриттям анкетуванням респондентів.Документ Маркетингові дослідження споживчих переваг під час придбання кондитерських виробів з їстівним покриттям(2019) Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаПроведено дослідження споживчих переваг і чинників, що впливають на вибір споживача методом анкетного опитування. Як інструментарій для проведення досліджень використовували розроблену анкету. The research of consumer preferences and factors influencing the choice of the consumer by the method of questionnaire survey was conducted. As a tool for research, the developed questionnaire was used.Документ Edible coatings – environmental replacing of traditional candy paper wrapper of «Korivka» candies(2018) Shulga, Oksana; Prutulska, Natalia; Petrusha, Oksana; Smirnova, ElizabethThe article presents a study on the changes occurring in the qualitative and quantitative characteristics of “Korivka” fondant candies when replacing traditional paper wrapper with edible coating. It is expedient to use edible films and coatings for confectionery products in order to comply with the requirements of the Directive 94/62 /EU of the European Parliament and Union on Packaging and Packaging Waste, aimed at minimizing packaging materials waste. Edible coating is made of natural polymers. The proposed composition of edible coating is completely utilized due to its use along with candies.Документ Съедобное покрытие – альтернатива традиционной обработки поверхности мармеладных изделий(2017) Шульга, Оксана Сергеевна; Притульская, Наталья ВладимировнаС целью расширения ассортимента мармеладных изделий целесообразно добавлять витамин С, фруктово-овощные порошки в состав покрытия. Использование съедобного покрытия как альтернативы сахарной обработки поверхности мармеладных изделий является эффективным методом с точки зрения сохранения свежести и возможности увеличения биологической ценности изделий. Уменьшение влажности и массы изделий происходит на одном уровне по сравнению с изделиями в сахаре. Кроме того, биологическая ценность изделий повышается за счет состава покрытия. n order to expand the range of marmalade products, it is advisable to add vitamin C, fruit and vegetable powders to the composition of the coating. The use of edible coatings as an alternative to the sugar processing of the surface of marmalade products is an effective method in terms of preserving freshness and the possibility of increasing the biological value of products. The decrease in moisture and mass of products occurs at the same level as compared with products in sugar. In addition, the biological value of products is enhanced by the composition of the coating.Документ Оптимізація складу їстівного покриття для збереження свіжості хлібобулочних виробів(2018) Чорна, Анастасія ІванівнаНаведено результати впливу складу їстівного покриття на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості хлібобулочних виробів. За допомогою планування багатофакторного експерименту отримано рівняння регресії для функцій відгуку – свіжості хлібобулочних виробів. Встановлено, що найбільшою мірою на свіжість хлібобулочних виробів впливає концентрація желатину, а найменшою – концентрація гліцерину. The results of the effect of the edible coating on the organoleptic, physical and chemical and structural and mechanical indicators of the quality of bakery products are presented. Using the planning of the multifactorial experiment, we obtain the regression equation for the response functions - the freshness of the bakery products. It has been established that gelatin concentration is most affected by the freshness of bakery products, and the smallest is the concentration of glycerin.Документ Дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників зефіру в їстівному покритті з фруктовими порошками(2018) Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорна, Анастасія ІванівнаУ статті наведено експериментальні дослідження щодо доцільності використання їстівного покриття, як засобу запобігання черствіння зефіру та можливості заміни синтетичного пакування (повної або часткової) на біодеградабельне. На основі органолептичних, фізико-хімічних показників (масової частки вологи) та зміни маси досліджуваних зразків під час зберігання доведено доцільність та необхідність використання їстівного покриття для зефіру. This article presents experimental studies on the advisability of using edible coating as a means of preventing the formation of marshmallows and the possibility of replacing synthetic packaging (full or partial) with biodegradable. Based on the organoleptic, physico-chemical properties (moisture content) and changes in the mass of the samples under study during storage proved the feasibility and necessity of using edible coating for marshmallows.Документ Edible coating as a factor of preserving freshness and increasing biological value of gingerbread cakes(2016) Shulga, Oksana; Chorna, Anastasia; Arsenieva, Larisa; Gol, ArtemThe article presents experimental study on the feasibility of using edible film (coating) as a means of preventing and cherstvenie method of increasing the biological value of gingerbread products. Grounded components of edible coating. Based on the organoleptic and physico-chemical parameters (moisture content, and namochuvanist kryhkuvatist) proved the feasibility and necessity of using edible coating, which also can increase the biological value of products as part of the coverage of linseed oil.