Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
21 результатів
Результати пошуку
Документ Розрахунок зон руйнувань про розробленні ПЛАС автозаправної станції(2019) Володченкова, Наталія ВалеріївнаДіяльність будь-якого підприємства, що відноситься до об'єкту підвищеної небезпеки, пов'язана з ризиком виникнення аварії або аварійної ситуації, що призведе до чинників небезпеки для здоров'я людей і навколишнього середовища. З метою запобігання утворення таких ситуацій на кожному об'єкті підвищеної небезпеки розробляються план локалізації і ліквідації аварій (ПЛАС). У даній роботі представлено результати розрахунків одного з об'єктів (блоку) плану локалізації і ліквідації аварій для автозаправної станції, як об’єкта підвищеної небезпеки. The activities of any enterprise, refers to an object of increased danger, is associated with the risk of an accident or emergency, which will lead to danger factors for human health and the environment. In order to prevent the formation of such situations at each hazardous facility, a plan for localization and liquidation of an accident (PLEA) (PLEA) is developed. This paper presents the results of the calculation of one of the objects (block) of the plan of localization and elimination of accidents for a gas station as an object of high risk.Документ Розвиток промислових пилових вибухів(2017) Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі наведені результати дослідження комплексу розвитку небезпек, при реалізації потенційної загрози "джерело небезпеки – причина (умови) – небезпечна ситуація". Так як руйнівна дія вибуху залежить від енергії і напрямку дії вибухової хвилі, відстані до об'єкту руйнування, його геометричної форми та інших факторів, то проведено дослідження по визначенню температури самозаймання (Т °С ) пилу залежно від його стану: Таз – для аерозолю і Таг – для аерогелю. Детальне дослідження різних сценаріїв розвитку виникнення аварійних вибухів дає змогу на стадії проектування будівель і споруд розробити заходи попередження виникнення вибухо- пожежонебезпечних ситуацій, а у разі їх виникнення забезпечити збереження життя та здоров'я працівників і матеріальних цінностей. The paper presents the results of the study of the complex of the development of hazards, when realizing the potential threat of "source of danger - the reason (condition) - a dangerous situation." Since the destructive effect of an explosion depends on the energy and direction of the explosion, the distance to the object of destruction, its geometric shape and other factors, then a study was conducted to determine the temperature of spontaneous combustion (T ° C) dust, depending on its condition: Taz - for aerosol and Tag - for airgel. A detailed study of various scenarios for the emergence of emergency explosions allows the designing of buildings and structures to develop measures to prevent the emergence of explosive and fire hazard situations, and in case of their occurrence, ensure the preservation of the life and health of workers and material assets.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПроаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.Документ Безаварійна зупинка підприємств харчової промисловості в разі виникнення надзвичайних ситуацій(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються надзвичайні ситуації, їх характер та наслідки. Розроблений порядок дій виробничого персоналу в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розглянуто порядок екстреної безаварійної зупинки підприємства. The paper deals with emergencies, their nature and consequences. Developed procedures production staff in case of emergencies situation. The order of the emergency stop trouble-free enterprise.Документ Оцінка стійкості виробничих об’єктів підприємств харчової промисловості до дії вибухової хвилі(2014) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег Григорович; Здановський, Володимир ГригоровичПроведено аналіз існуючих методів моделювання дії повітряної ударної хвилі на елементи конструкцій і технологічного обладнання виробничих об'єктів харчової промисловості. Створена установка для проведення експериментальних досліджень та розроблені відповідні методики для визначення параметрів стійкості елементів технологічного устаткування до впливу надлишкового тиску повітряної ударної хвилі, обґрунтовані отримані результати. Виведена математична модель для визначення питомого зусилля взаємодії при різних початкових швидкостях руху зразка і різних геометричних форм. Виведена математична модель просторово-часового розвитку (еволюції) ризику при аваріях та/або аварійних ситуаціях на небезпечних промислових об'єктах. Удосконалено метод оцінки вибухозахисту елементів виробничих об'єктів до впливу уражаючих факторів повітряного вибухової хвилі. За результатами досліджень розроблені рекомендації по підвищенню вибухобезпеки елементів виробничих об'єктів до дії уражаючих факторів повітряної вибухової хвилі. There is shown an the effect of damaging factors of air blast on the elements of the production facilities of storage, processing and use of grain to enhance explosion. An analysis of possible accidents and emergencies on business storage, processing and use of grain, defined by their scale and effects, the gravity of the aforementioned companies, and offered recommendations for improving the effectiveness of the protection of personnel. A plant for carrying out experimental studies and developed appropriate methods to determine the parameters of stability elements of process equipment from the effects of excessive pressure air blast, completed study of the results. Displaying mathematical model to determine the specific forces of interaction with different initial velocities and different sample geometry. Displaying mathematical models of space-time development (evolution) of risk in accidents (emergency) for hazardous industrial facilities. The method of assessment of explosion protection element production facilities to the effects of damaging factors of the air blast. According to the research recommendations for improving explosion elements of production facilities to the effects of damaging factors of air blast.Документ Методика оцінювання ефективності функціонування системи управління охороною праці підприємства(2014) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичУ роботі проведено дослідження оцінювання ефективності організації системи управління охороною праці та промисловою безпекою підприємства, в основу якого покладено визначення ступеня її внеску у вирішення цільових завдань під час ліквідації (локалізації) наслідків аварій та аварійних ситуацій. Запропоновано методику оцінювання ефективності організації управління заходами і засобами охорони праці та промислової безпеки підприємства. The overall research objective was efficiency of a organization's OSH management system and industrial safety company, which is based on determining the extent of its contribution to the solution of the targets during the liquidation (localization) of the consequences of accidents and emergencies. A method for evaluating the effectiveness of management activities and organizations with security and safety of the enterprise.Документ An increasement of general occupational safety level at food industry plants(2014) Evtushenko, OlgaA purpose of research is to increase the occupational safety level through elaboration of general injury risk model at food processing.Документ Modeling of risk of hazardous industrial facilities in emergencies(2014) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, Olexandr; Petrova, MariikaFor evaluation of the risk of an industrial facility constructed model of accident (an emergency). Spato-structural evolution of the risk of accident (an emergency) implemented using complex mathematical models of stochastic adaptive genetic matrix modeling.The complex mathematical model, that can be practically implemented for solving the task of monitoring of dangerous objects in the food industry, ahead of time to forecast the spatio-temporal evolution of exposure at hazardous an industrial facility depending on the scenario of an emergency.Документ Оцінка ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій промислового підприємства(2014) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр ВасильовичКомплексне застосування методів оцінки ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах дозволяє розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпеки їх функціонування. Integrated application of methods to assess the risk of accidents in enterprises allows us to develop and justify effective measures to improve the safety of their operation.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »