Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Світові тенденції впровадження систем управління якістю відповідно до вимог ISO 9001
    (2015) Осадчук, Оксана Павлівна
    У статті розглянуто сучасні тенденції впровадження систем управління якістю, створених згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 9001, у господарську практику підприємств з урахуванням їх регіонального розмі щення. У процесі дослідження визначено суттєві особливості систем управлі ння якістю, що сприяють їх поширенню, а також виокремлено основні конкурентні переваги їх застосування. Проаналізовано динаміку розподілу впроваджених систем управління якістю відповідно до галузевої спрямова ності підприємств.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми стандартизації молокопереробних підприємств України в рамках ЄС
    (2017) Закревська, Людмила Миколаївна
    Стаття присвячена визначенню проблем, що виникають в процесі стандартизації молокопереробних підприємств в рамках ЄС. Обґрунтовано доцільність створення ветеринарної системи, яка б забезпечувала захист не лише споживачів, а й тварин і навколишнього середовища. Визначено переваги, які може дати впровадження на молокопереробних підприємствах системи управління безпечністю харчових продуктів, відповідно до вимог стандарту ISO 22000. Проаналізовано діяльність вітчизняних підприємств, які пройшли сертифікацію та стандартизацію згідно європейських вимог. Визначено перспективи розвитку молокопереробних підприємств, стандартизованих згідно європейського законодавства. The article is devoted to the definition of problems that arise in the process of standardization of dairy processing enterprises within the framework of the EU. The expediency of creating a veterinary system, which would protect not only consumers, but also animals and the environment, was substantiated. The advantages that may be introduced by the food safety management system in milk processing enterprises in accordance with the requirements of the ISO 22000 standard can be defined. The activity of domestic enterprises that have been certified and standardized according to European requirements has been analyzed. The prospects of development of milk processing enterprises, standardized according to the European legislation.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток сучасних еко-тенденцій у готельних господарствах міста Києва
    (2017) Пушка, Ольга Сергіївна; Тіхонова, Дар'я Юріївна
    В статті проаналізовано стан розвитку еко-готелів у світі. Розглянуто основні засоби розміщення з екологічним спрямуванням в Україні. Встановлено, що найбільша кількість подібних готельних підприємств зосереджена в м. Києві. Наведено основні переваги України щодо інвестування в будівництво нових еко-готелів. The article analyzes the state of development of eco-hotels in the world. The main means of placement with ecological orientation in Ukraine are considered. It was found that the largest number of such hotel companies is concentrated in Kyiv. The main advantages of Ukraine in investing in the construction of new eco-hotels are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Практичні аспекти розвитку ринку органічної продукції в Україні
    (2014) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуто значний потенціал України для виробництва органічної продукції, її експорту, споживання на внутрішньому ринку. За даними Федерації органічного руху України, сучасний внутрішній споживчий ринок органічних продуктів в Україні в 2009 р. - 1,2 млн. євро, в 2010 р . цей показник збільшився до 2,4 млн. євро, а в 2011 р. - до 5,1 млн. євро. В вересні 2013р було прийнято ЗАКОН УКРАЇНИ «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини». В цілому, в законі теоретично визначені наболілі питання, але практичному їх виконанню заважають деякі аспекти сучасного середовища: дотепер не прописаний реальний механізм його дії, не створено Реєстру виробників; сумнівним є виконання контрольних функцій держави; стосовно сертифікації в цілому: населення має високий рівень недовіри до процесу отримання документу відповідності якості на сертифікований продукт, крім того аналогічна ситуація відбувається з процесом контролю за якістю. The article considers that having a significant potential for organic farming, exports, consumption in the domestic market, Ukraine has made some progress on developing domestic organic production. According to the Organic Federation of Ukraine, the modern domestic consumer market for organic products in Ukraine began to develop in 2006-2007., and was in the 2008 yr - 600 thousand. Euros, 2009 - 1.2 million. Euros in 2010 yr . this figure increased to 2.4 million. euros, and in 2011 - to 5.1 million. euros. In September 2013 the Verkhovna Rada of Ukraine was taken, LAW OF UKRAINE "On the production and circulation of organic agricultural products and raw materials" In general, the law theoretically defined long controversial and troubling issues, but their practical implementation hinder some aspects of the modern environment: still not registered real mechanism of action, being developed relevant regulations, the Register is established producers, is questionable execution control functions of the state; regarding certification in general: the population has a high level of distrust in the process of obtaining any permits, namely that the quality on the certified product, besides a similar situation occurs with the process quality control.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості та напрями державного регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу в Україні
    (Черкаський державний технологічний університет, 2014) Керанчук, Тетяна Львівна
    В статті розглянуті основні особливості державного регулювання діяльності суб’єктів індустрії гостинності в Україні, визначена роль держави в створенні конкурентних умов функціонування на ринку готельних та ресторанних послуг. Запропоновані можливі напрямки удосконалення діючої державної політики регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу, які сприятимуть підвищенню їх конкурентоспроможності на міжнародному та регіональному рівнях. The article describes the main features of state regulation of the hospitality industry in Ukraine, defined the role of the state in creating a competitive environment for the functioning of the market of hotel and restaurant services. Describes the directions to improve public policies regulating the activities of hotel and restaurant business, which will enhance their competitiveness in the international and regional levels.
  • Ескіз
    Документ
    Development of environmental auditing in Ukraine
    (2013) Nychyk, Oksana; Salavor, Oksana
    Considered and analyzed the current state of environmental audit in Ukraine and its future outlook. The main obstacle to the effective implementation of the audit is flawed legislative regulatory framework. Development needs and the state of preparation of certified environmental auditors.
  • Ескіз
    Документ
    Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів
    (2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    В даному розділі монографії:розглянуто методики та підходи для розвязання проблем якості харчування населення;розкрито особливості звязку економіка-екологія; описано наявні міжнародні нормативні документи та ряд наявних сертифікуючих міжнародних організацій.
  • Ескіз
    Документ
    Проблема сертифікації Автоматизованих систем керування
    (2000) Грабовський, Георгій Геннадійович; Грудін, Михайло Генадійович; Хлобистова, Ольга Андріївна
    Автоматизовані системи керування підвищують ефективність об`єктів керування, однак в той же час можуть створювати потенційну загрозу для життя і здоров`я людей і для персоналу. Тому використання таких систем керування повинно супроводжуватися їх сертифікацією. Computerized control system influence on effectivity of objects to be controlled, that are potentially dangerous for human life and health and for environment. In this connection the problem of control of these systems quality based on the production certification methods arises.
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність і сертифiкацiя автоматизованих систем керування
    (1999) Грудін, Михайло Генадійович; Хлобистова, Ольга Андріївна
    Розглянуто питання про особливості сертифікації автоматизованих систем керування. Доведено, що основною вимогою до АСК, виконання якого повинно бути обов`язково перевірено під час сертифікації АСК, є їх безпечність. Обгрунтована пропозиція про включення АСК, як потенційно небезпечних об`єктів, у перелік продукції, що підлягяє обов`язковій сертифікації в Україні. Ключові слова: сертифікація, автоматизовані системи керування, безпечність, потенційно небезпечні об`єкти. The question of certification features of the automated control systems. It is shown that the main requirement for ACS, implementation of which should be necessarily tested during certification ASC is their safety. Reasoned proposal for the inclusion of ACS as potentially dangerous objects in the list of products pidlyahyaye to obligatory certification in Ukraine. Keywords: certification, automated control systems, safety, potentially dangerous objects.
  • Ескіз
    Документ
    Основні аспекти управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості
    (2009) Труш, Юлія Леонідівна
    Розглянуто основні проблеми підвищення управління якістю продукції в сучасних економічних умовах , що є основою створення конкурентоздатної продукції , збільшення ефективності діяльності підприємств. Тhe main problems of quality management improvement are research in modern economic conditions, which is the basis of product competitiveness, an increase of enterprise efficiency.