Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 25
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесів анаеробного бродіння та утилізація біологічної теплоти
    (2018) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Васильківський, Костянтин Вікторович
    У статті досліджено особливості перебігу та можливості інтенсифікації процесів анаеробного бродіння й утилізації їх теплових ресурсів. Мета дослідження визначена як пошук умов і реалізації апаратурного забезпечення новітніх пропозицій. Показано граничні обмеження, що стосуються осмотичних тисків розчинів С2Н5ОН і СО2, оцінено можливості обмежень їх впливів з урахуванням досвіду пивоварів у технологіях виробництва безалкогольного пива. Запропоновано заходи щодо створення локальних зон у середовищах бродильних апаратів насичених, ненасичених і перенасичених на СО2. Існування таких зон може штучно підсилюватись і використовуватись для інтенсифікації масо- і енергообміну. Запропоновано до використання розробки щодо утилізації біологічної теплоти бродіння на основі використання теплових насосів з поєднанням у паралельних технологіях бродіння і перегонки. Наведено інформацію, що стосується обмежень поєднання в одному процесі бродіння і вакуумної перегонки у зв ’язку з гідростатичними тисками. The article deals with the peculiarities of the flow and possibilities of intensification of processes of anaerobic fermentation and utilization of their thermal resources. The purpose of the study is defined as the search for conditions and the implementation of the hardware support of the latest proposals. The article shows the limitations concerning the osmotic pressures of solutions of C2N5OH and CO2, and the possibilities of limiting their effects, taking into account the experience of brewers in the technologies of production of non-alcoholic beer, are estimated. Measures for the creation of local zones in the media of saturated, unsaturated and saturated with CO2 fermentation vehicles are proposed. The existence of such zones can be artificially strengthened and used to intensify mass and energy exchanges. It is proposed to use the development of the utilization of biological heat of fermentation based on the use of heat pumps with a combination of fermentation and distillation technologies. Information is given on the limitations of the combination in one process of fermentation and vacuum distillation due to hydrostatic pressures.
  • Ескіз
    Документ
    Управління пошаровим в об’ємі капілярно-пористого тіла градієнтом вологи
    (2016) Гапонюк, Ігор Іванович
    Якість та енерговитрати сушіння пов’язані із пошаровим розподілом теплоти й вологи, із векторами теплоти і вологовмісту. За конвективного сушіння вектори теплоти та вологовмісту не співпадають. Управління векторами теплоти і вологовмісту дозволить покращити якість сушіння та зменшити непродуктивні втрати теплоти. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. Quality and energy consumptions of drying are related to layer distribution of warmth and moisture, with the vectors of warmth and content of moisture. At the конвективного drying the vectors of warmth and content of moisture do not coincide. The management of warmth and content of moisture vectors will allow to improve quality of drying and decrease the unproductive losses of warmth. Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
  • Ескіз
    Документ
    Енерговитрати зневоднення малорухомого шару капілярно-пористих тіл за різних енергій робочих газів
    (2016) Гапонюк, Ігор Іванович
    З урахуванням термолабільних властивостей складових тіла зернини за різного вологовмісту обмежують швидкість зневоднення. Управлінням температурою поверхні зернини кількістю відведеної теплоти фазових перетворень і підведеної теплоти робочих газів можна встановити раціональні режими сушіння термолабільних тіл із мінімальним пошкодженням та максимальною різницею потенціалів фазових середовищ. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація нагрівання зневоджуваних тіл газами підвищеного вологовмісту
    (2016) Гапонюк, Ігор Іванович
    Найбільша частка теплоти втрачається із відпрацьованими газами. Найвужчим місцем швидкісного сушіння є температура зневоджуваного матеріалу. Поєднання завдань швидкісного нагрівання зневоджуваного матеріалу та рекуперація теплоти відпрацьованих газів було вирішено і перевірено на стендовій установці. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. Most part of warmth is lost with exhaust gases. More narrow in all mestome of flash-drying is a temperature of moist material. Combination of tasks of the speed heating of moist material and return of warmth of exhaust gases was decided and checked for the stand setting. Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз густини та в’язкості робочих газів в малорухомому шарі зерна
    (2017) Гапонюк, Ігор Іванович
    В роботі викладено результати теоретичних досліджень впливу перемінного аеродинамічного опору шару зерна і температури та вологовмісту робочих газів на їх густину та в’язкість. Перемінний вплив параметрів робочих газів на інтенсивність теплообміну в шарі зерна товщиною від 0,2 до 0,3 м. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches of influence of variable aerodynamic resistance of layer of grain and temperature are in-process expounded and to content of moisture of working gases on their closeness and viscidity. Variable influence of parameters of working gases on intensity of heat exchange in the layer of grain in from 0,2 to 0,3 м. thick Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмін двофазових середовищ за однакових градієнтів вологи й температури
    (2017) Гапонюк, Ігор Іванович
    В роботі викладено результати теоретичних досліджень тепло- вологообміну міжфазових середовищ різних енергій парціальних тисків. Діапазон перемінних параметрів вологи і температури фазових середовищ прийнято для осінньої пори року. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches warm moistly of exchange of interphase environments of different energies of parcial'nikh pressure of environments are in-process expounded. The range of in-out parameters of moisture and temperature of phase environments is accepted for an autumn season. Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
  • Ескіз
    Документ
    Техніко-економічні аспекти рекуперації теплоти відпрацьованих газів
    (2017) Гапонюк, Ігор Іванович
    В роботі викладено результати теоретичних досліджень та виробничого впровадження технологічних й теплофізичних способів зменшення витрат енергії зневоднення зерна. Обґрунтовано хибність способу рекуперації теплоти відпрацьованих газів способом направлення їх в топкове відділення сушарки. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches and productive introduction of technological and thermophysical methods of reduction of charges to energy of dehydration of grain are in-process expounded. The fallaciousness of method of return of warmth of exhaust gases is reasonable by the method of direction of them in the firebox separation of dryer. Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
  • Ескіз
    Документ
    Современные методы исследования работы хлебопекарных печей.
    (2017) Литовченко, Игорь Николаевич
    Проведенный анализ работы топки хлебопекарной печи позволил выявить и локализовать недостатки существующей базовой конструкции. Это недостаточная турбулизация потока газов. Предложены пути решения этой проблемы. Предлагается использовать разработанную методику моделирования технологических процессов для углубления знаний о процессах и аппаратах пищевой промышленности. The analysis of the operation of the furnace of the bakery furnace made it possible to identify and localize the shortcomings of the existing basic design. This is an insufficient turbulence of the gas flow. Proposed ways to solve this problem. It is proposed to use the developed technique for modeling technological processes to deepen knowledge of the processes and devices of the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання прогріву тістової заготовки циліндричної форми
    (2016) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Литовченко, Ігор Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович
    В роботі отримані залежності, які враховують масообмінні процеси при прогріванні виробів: зовнішні масообміні процеси при випаровуванні вологи з поверхні заготовки та внутрішні масообмінні процеси при переміщенні вологи всередину заготовки. Are obtained depending which account for mass transfer processes in warming products, external mass transfer processes during evaporation of moisture from the surface of the workpiece and internal mass transfer processes while moving moisture into the workpiece.
  • Ескіз
    Документ
    Modeling work furnace recirculating heating gases for tunnel baking ovens
    (2016) Litovchenko, Igor
    Computer simulation of complex processes of heat exchange gives a unique scientific information on the baking ovens. Studied the mixing of gases coming from the burner and gas recirculation.